poldeck Posted November 14, 2006 Report Share Posted November 14, 2006 Pytanie moje brzmi następująco: miał ktoś was z tym karabinkiem styczność? Jeśli tak to proszę o opinie. Ktoś w artykułach czy ogłoszeniach pisał, że ze stockowych 260 (chyba) fps da się za darmo zrobić około 380 - 400 jesli ktoś wie jak to też prosze o pomoc. A oto i link: http://www.allegro.pl/item141332899_karabi...kyo_marui_.html z góry dzięki za odpowiedzi... Link to post Share on other sites
Yautja Posted November 14, 2006 Report Share Posted November 14, 2006 Na przyszlosc czytaj uwaznie: Zmierzona prędkość wylotowa: 400 fps Waga: 2000 g Wiec masz juz te 400fps :P pozdro Link to post Share on other sites
poldeck Posted November 14, 2006 Author Report Share Posted November 14, 2006 Kolego to jest przecież tylko propaganda! Dlatego pytam o ewentualne opinie ewentualnych nabywców... sprzedawca mógł tam równie dobrze napisać tysiącpięćset-czypieńdziesiąt i ta informacja byłaby tyle samo warta... Link to post Share on other sites
maxavelli Posted November 14, 2006 Report Share Posted November 14, 2006 Ech... http://wmasg.pl/forum/viewtopic.php?t=28146 Ma naprawde 400 fps, nie jest to propaganda. Link to post Share on other sites
poldeck Posted November 16, 2006 Author Report Share Posted November 16, 2006 Dzięki Towarzyszu! Znalazłem tam linka do jakiegoś english forum i tam byla dobra recenzja... No to fajnie - mamy tanią a dobrą i modyfikowalna snajpę:P Link to post Share on other sites
Jacek GROT Posted July 16, 2007 Report Share Posted July 16, 2007 Mi ztarł sie metalowy zwalniacz tłoka po jakiś 10000 strzałach... Wydaje mnie sietak bedzie w każdej... Dorobienie kosztuje150zł...(tej cześci) o ile ktoś sie tego podejmie... Najlepszy sposób?? wystrzelac jakies 8000 kulek i wystawić na allegro... (teraz załuje ze tego nie zrobiłem) :wink: Link to post Share on other sites
dr_wisla Posted July 16, 2007 Report Share Posted July 16, 2007 (edited) ??? Ej, co ty robisz, że ze "snajperki" wystrzelasz 10000 kulek? Człowieku - niektórzy tyle wystrzelają w rok/dwa z AEGa... Widać, że świetny z Ciebie snajper, albo że replika jest świetna :roll: . P.S. Po co żeś odkopał temat, i to jeszcze taki "poboczny"? Trzeba było to napisać w największym temacie o MP001. Edited July 16, 2007 by dr_wisla Link to post Share on other sites
Jacek GROT Posted July 17, 2007 Report Share Posted July 17, 2007 (edited) Jak sie strzelasz po 7-10 osób w druzynie to nie wystrzelisz tylu?? pozatym strzelałem na działce itp. z nudów... gdybyś ja miał tyle co ja tez bys tyle wystrzelił... a co do tego ze świetny ze mnie snajper to nie wiem... poprostu nie siedziałem w miejscu i nie czekałem na "mięso" wolałem na nie zapolowac... A tematu nie znalazłem lub nie chcialo mnie sie szukac Edited July 17, 2007 by Jacek GROT Link to post Share on other sites
mormoran Posted December 16, 2007 Report Share Posted December 16, 2007 (edited) oj stary przepłaciłeś... wiem o jaką część ci chodzi i ona kosztuje 70zeta a ktoś mówił że dorobił ją sobie za 35 zł (kumpel sam dorobił) ja powiem że replika jest naprawdę dobra ale ma 2 wady 1 czasami się psuje taka część (po tyg-mies) ale wystarczy ją puknąć młotkiem i jest starczy na ponad rok 2 z racji dobranego materiału boję się wsadzić mocniejszą sprężynę bo boję cię że obudowa mechanizmu nie wytrzyma bo to taki dziwny metal co sie kruszy (nie pamiętam nazwy) jak robiłem pomiar swojej repliki to wyszło 440fps i jeśli komuś tyle wystarczy to może śmiało kupować aha bez lunety jest trochę dziwnie bo nie ma muszki (widziałem za 120 na tłumiku) 10000? ja przez rok wywaliłem ok 4000 Edited December 16, 2007 by mormoran Link to post Share on other sites
MarcoMK Posted May 14, 2008 Report Share Posted May 14, 2008 oj stary przepłaciłeś... wiem o jaką część ci chodzi i ona kosztuje 70zeta a ktoś mówił że dorobił ją sobie za 35 zł (kumpel sam dorobił) No ja właśnie jakiś czas temu (chyba z rok) zakupiłem na allegro taka snajperkę i też miała ten dzyndzel wyrobiony od blokady sprężyny i jak sie dowiedziałem o cenie nowego to poszedłem i zrobiłem sobie sam :lol: kawałek śruby szlifiereczka, pilniczek i w godzinkę było nowe. I teraz nie ma prawa sie wytrzeć bo to już nie aluminium :lol: Link to post Share on other sites
biber7 Posted October 24, 2009 Report Share Posted October 24, 2009 ja mam 2lata MP001 i jest nieźle. niestety po półtora roku gumka hu wysiadła i hamuje kulke zamiast podkręcać i działa tylko w temperaturze powyżej +20stopni celcjusza.... pozatym w stoku zasięg skuteczny to było koło 45-50m i mi wystarczało. po rozkraczeniu się hop upa zrezygnowałem z naprawy i zainwestowałem w SWD A&K. czekam aż paczka dojdzie :) ale powiem że MP001 jak na pierwszą snajperke wart swojej ceny. ja z mojego wystrzelałem grubo ponad 200 000 i działał... jak będe miał jakieś wolne findusze to wymienie hopa i powinien wrócić do formy. Link to post Share on other sites
Krepel Posted October 25, 2009 Report Share Posted October 25, 2009 Brawo archeologu... 200 tys. kulek w takim czymś? Chyba żartujesz, sprawdź czy nie masz hopa na max. ustawionego. Pozdrawiam serdecznie, Krepel. Link to post Share on other sites
Recommended Posts