Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Rzeczoznawca

Recommended Posts

mu mu

foczuś możesz przez polubowny sąd konsumencki to załatwić :wink:

jeśłi military nie uznaje reklamacji to sąd wysyła to rzeczoznawcy który ocenia szkody i przyczyny usterki i jeśli to wada konstrukcyjna to military płaci za rzeczoznawce i za nowy plecaczek jaśli to twoja wina to ty płacisz za rzeczoznawce i reklamacja nie uznana :?

ale jeszcze mi sie nie zdażyło żeby wysłano to do analizy :mrgreen: po otrzymaniu zawiadomenia z sądy zwykle dostaje telefon rzeby odebrac nowy sprzęt 8)

oczywiście załatwianie tego przez ten sąd nic nie kosztuje, a dokładne informacje możesz uzyskac u rzecznika praw konsumentów w swoim urzędzie miasta :D

możesz przez polubowny sąd konsumencki to załatwić
Ja to wiem, ale najpierw bym chciał prywtnie jakiegoś rzeczoznawcę, żeby mi powiedizał czy na pewno mam rację, zanim sie wpakuje w dodatkowe koszty. Poza tym na polubowny sąd konsumencki MUSZĄ się zgodzić obie strony, a jakoś wątpie żeby military chciało.

Ale może na priva mi napisz co rozumiesz przez wysłanie przez sąd zawiadomienia? Na stronie gdańskiego sądu jest info, że na podaniu do sądu musza być podpisane obie strony.

• 3 weeks later...

Z kronikarskiego obowiązku informuję jak się sprawa zakończyła:

Zdecydowałem się napisać maila z opisem sytuacji do producenta i na razie nie "łazić" po sądach. Po dwóch tyg. dostałem info, że mogę odebrać nowy plecak w Military. Duży + dla Maxpeditiona, który dba o klientów.