Smiglans Posted November 19, 2006 Report Share Posted November 19, 2006 Witam Czytałem bardzo dużo na ten temat. Interesuje mnie m24 rozbudowane o zestaw cylindra ze sprężyną 300% 540fps Głównie chodzi mi zasięg w porównaniu z swd 540fps oraz o wytrzymałość. Miałem bardzo dawno temu super 9, ale w moim odczuciu to do niczego się nie nadaje (wszystko trzeszczy, strach naciągać, żeby nić nie ułamać, byleco z plastiku ) Może lepszym wyborem byłoby L96 ? Czy da się go stuningować do tych 540fps, tak by był bezawaryjny? Czy naprawdę L96 jest dużo lepiej wykonane od m24? Nie ukrywam, że wolałbym emdwudziestkęczwórkę, ten karabin coś w sobie ma i ciągnie mnie do niego. Prosiłbym o wypowiedź użytkowników M24 po takiej operacji. Czytając forum nie znalazłem konkretów” czy coś się załamie czy nie, czy chodzi gładko czy nie. Jeszcze jedno pytanie: jak naciągacie swoje karabinki? Trzymacie tylko za rygiel? Ładując super 9 trzymałem za rygiel i jednocześnie za cylinder, bo przecież by się połamał. Podsumowując chciałbym sobie kupić M24 (540fps), ale skoro ma mi sprawiać kłopoty to po co? Dlatego proszę o wypowiedź użytkowników. Z góry dzięki ! Pozdr. Link to post Share on other sites
Westie Posted November 19, 2006 Report Share Posted November 19, 2006 Która L-ka? APS96 Maruzena czy ta chińska porcelanka? Chińskie są robione strasznie nierówno - jedna ciśnie 520, druga ledwie 450 fps, w niektórych zatrzask maga krzywo siedzi, drobne bajerki w stylu wskaźnika naładowania i pojemności magazynka nie zawsze działają... Plusy takie, że lufa ma ok. 6,07 mm, a w zestawie jest całkiem przyzwoita lunetka z montażem. Chociaż w sumie czego chcieć za sto papierów? :wink: Link to post Share on other sites
Smiglans Posted November 19, 2006 Author Report Share Posted November 19, 2006 Oczywiście chodzi o Maruzena i M24 CA B) Link to post Share on other sites
małpetti Posted November 19, 2006 Report Share Posted November 19, 2006 nie mam ale widzialem dokladnie m24 bo mialem takie same dylematy jak Ty i odpowiedź jest jasna-lepsza jest TYPE 96. W 24 wyrabiaja sie srubki,łoże zaczyna latać więc zapomnij o skalibrowaniu lunety itp. Za to Type 96 Maruzena to marzenie. osobiście nie slyszalem o jakis skargach na stuningowane modele Link to post Share on other sites
Smiglans Posted November 19, 2006 Author Report Share Posted November 19, 2006 W jaki sposób stuningować L96, do granicy 540fps? Tak porządnie na miód malinę. :wink: Link to post Share on other sites
Kakaroth Posted November 19, 2006 Report Share Posted November 19, 2006 aby osiągnąć nawet ponad 540 fps należy: Kupić zestaw cylindra OK - 500fps Komorę HU PDI Gumkę HU Guardera silikonową Preclufę, najlepiej KM Head 1950 [509mm +tłumik płomienia albo 650mm +tłumik ognia] voila, jest potwór :) Pozdrawiam Kakaroth Link to post Share on other sites
Smiglans Posted November 19, 2006 Author Report Share Posted November 19, 2006 Z tego co widzę na machinegun jest tylko cylinder gazowy, niestety dla mnie odpada. Jaką zastosować sprężynę ? Link to post Share on other sites
małpetti Posted November 19, 2006 Report Share Posted November 19, 2006 najwieksza czyli do APS -380 PDI. jest jeszcze wieksza ale tylko do m40 sunprojectu :D Link to post Share on other sites
Westie Posted November 19, 2006 Report Share Posted November 19, 2006 A są u nas do nabycia metalowe obudowy zespołu spustowego do APS96? Link to post Share on other sites
Kakaroth Posted November 20, 2006 Report Share Posted November 20, 2006 nie ma. tak na dobrą sprawę w PL nie ma prawie nic do tunningu APS 96. Polecam zaopatrzeć się we wszystko na WGC/Dentrinity/Redwolfie. Odnośnie sprężyny - stockowe części wytrzymują max sp120. Obudowa spustu wytrzyma zestaw cylindra 500fps bez problemu. Pozdrawiam Kakaroth Link to post Share on other sites
Smiglans Posted November 20, 2006 Author Report Share Posted November 20, 2006 Chodzi Ci o zestaw cylindra gazowy? Link to post Share on other sites
dawid07 Posted November 20, 2006 Report Share Posted November 20, 2006 Nie chodzi mu o cylinder ze sprężyną I tak jak prawi Kakaroth, licz sie z tym że prawie wszystkie częsci będziesz musiał sprowadzać do APSa Link to post Share on other sites
Smiglans Posted November 20, 2006 Author Report Share Posted November 20, 2006 Wróćmy jeszcze do M24, czy wyrabiają się gwinty w śrubach czy łebki? Na dobrą sprawę, śruby można wymienić na porządne. Co dokładnie (może byłbym w stanie dany element dorobić) dzieje się ze spustem po wymianie na zespół 540fps? Jakie są konkretne osiągi po ów wymianie, chodzi mi o to czy staje się już taką fest, full wystarczającą snajperą. (np. jak SWD 550fps) Link to post Share on other sites
HateMe Posted November 20, 2006 Report Share Posted November 20, 2006 [509mm +tłumik płomienia albo 650mm +tłumik ognia] Chyba raczej tłumik płomienia lub tłumik dźwięku ;) Link to post Share on other sites
Smiglans Posted November 20, 2006 Author Report Share Posted November 20, 2006 Czy możecie podać mi stronę z tymi częściami do L96? Jeżeli komuś by się chciało to linki :wink: Głównie chodzi o cylinder i sprężynę (max jaką uznacie za stosowne) i zespół spustowy (chociaż jeżeli z stockowego psuje się np. jedna część to mógłbym ją dorobić, ale... no właśnie nie mam pojęcia co ) PS Sorry, że truje, ale przed kupnem wole wszystkiego się wywiedzieć. Może dlatego, że jestem strzelcem sportowym i sprzęt musze mieć niezawodny. Strzelam z karabinu ( kula i pneumatyk) w klubie AZS Częstochowa. ASG interesuje się już od dawna, kiedyś nawet się bawiłem, ale raczej amatorsko. Teraz chce się wziąć za to konkretniej. Razem ze mną wchodzi w to brat i kolega. Przepraszam też wszystkich, że się nie przywitałem (zapomniałem gdyż czytelnikiem jest od dawna i czuję się niejako zadomowiony: WITAM WSZYTSKICH PASJONATÓW) Takie małe OT o sobie. Link to post Share on other sites
dawid07 Posted November 20, 2006 Report Share Posted November 20, 2006 Wszystko na WGC Komora HU PDI Gumka HU Cylinder Cylinder Gazowy Spust Laylaxa Przejściówka do bipoda Bipod Lufa wytłumiona Ufff troche tego sie zebrało ;-) PS. Tak na przyszłość polecam opcje szukaj Wątek o APS type 96 Link to post Share on other sites
Smiglans Posted November 20, 2006 Author Report Share Posted November 20, 2006 Wielkie dzięki ! Jak z wysyłką do Polski ? Jakie koszty sprowadzenia, jakieś problemy? Link to post Share on other sites
dawid07 Posted November 20, 2006 Report Share Posted November 20, 2006 Od tego typu pytań jest odpowiedni dział :roll: Link to post Share on other sites
Slimak_pl Posted November 21, 2006 Report Share Posted November 21, 2006 Od tego typu pytań jest odpowiedni dział :roll: czy aby na pewno do 500/540 musisz wymieniac spust? Link to post Share on other sites
Recommended Posts