Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

[ ARCH] ASG w tygodniku "Teraz Toruń"

Recommended Posts

idąc po ulicy odruchowo chwyciłem od "roznosiciela gazet" darmowy tygodnik "Teraz Toruń" i co zobaczyłem na 1 stronie ?:) rubryke z tekstem "Hobby postrzeleńców. Wszystko o paintballu w Toruniu. Gdzie i za ile ?" jako że to co trzyma ten pan na zdjęciu nie przypominało mi markera pomyslalem ze znowu ktos okresla ASG jako paintball, wiec otowrzylem stosowna strone i moim oczom ukazał sie drobny artykuł na temat asg :-o Moim zdaniem tekst jest "taki se", nie pasuje mi stwierdzenie ze w asg mozna bawic sie pistolecikiem za 15 zł (w takim razie nawet snowboarding mozna uprawiać zjeżdżając na kawałku kartonu po górkach na osiedlu :-F ) i wielki napis na 1 stronie gazety okreslający AS jako Paintball ale cóż, miło ze w lokalnych gazetach pojawiają sie artykuły dotyczące Airsoftu :)

Dla ciekawych załączam linki do artykułu. Niestety nie posiadam skanera wiec musialem zrobic zdjecia aparatem cyfrowym, mimo to tekst jest dość wyraźny.

Pozdrawiam

Strona 1

Strona 2

Hmm... ciekawe czy wypowiadający się w tymże periodyku tutaj zajmą stanowisko. Pomijam fakt że osoby na zdjęciu wyglądają młodo (nawet bardzo młodo), a kojarzenie z paintbalem nie wyszło aż tak strasznie. W końcu Pan Redaktor musiał wyjaśnić laikom o co chodzi a nie airsoftowym wyjadaczom. :)

Nie patrzyłbym na tekst zbytnio krytycznie, bo dość już nagonek na tym forum a po drugie nie widze tutaj aż tak strasznych niedociągnięć wymagających wysyłania oficjalnego protestu. W tekście w końcu wyjaśniono co to ten airsoft i to że repliki są różne i w różnych cenach.

Nie zgodzę się na pewno z domniemanym twierdzeniem autora artykułu, że airsoft jest dla ubogich a paintbal dla bogatych. W końcu jest cenowa różnica w sprzęcie i to raczej na korzyść AS. Skolei wybór ASG jako hobby w moim przypadku, jak i pewnie wielu z Was nie był dyktowany sugerowaną różnica cenową tylko znaczą odmiennością od paintball`a.

autor artykułu pomieszał pojęcia paintballa i ASG nie mówiąc o najbardziej istotnych kwestiach wg. mnie - realizmowi replik ASG oraz braku kulek z farbą

kwestia pistoleciku za 15 zł ... nie powinno się tego nazywać airsoftem

autor szczególnie wziął pod uwagę kwestię ekonomiczną , z którą przesadził ...

artykuł oceniam na -2

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...