Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

M-14 Wood/Olive made by China

Recommended Posts

Muszę was zmartwić. Przezroczysty plastik okazał się niestety mało wytrzymały. Po wystrzeleniu około 3tys. kulek na standardowej sprężynie posypała się głowica cylindra. Muszę dodać, że mam bardzo dużą szybkostrzelność i strzelałem tylko na auto. Cały gumowy odbojnik razem z kawałkiem plastiku przesunął się o około 0.5cm do przodu :wink: Wymieniłem od razu cały zestaw:

-głowica cylindra Guarder v.7,

-cylinder typ 0 Deep Fire,

-głowica głowica tłoka z łożyskowaniem + SUPER O'ring z tworzywa Deep Fire.

Daje to niesamowita szczelność. Niestety powietrze ucieka między dyszą, a głowicą cylindra. Przy następnym zamówieniu kupię też dyszę.

Co do podwójnych strzałów to nie jest to takie łatwe do wyeliminowania jak pisze Świr. Problem tkwi w ustawieniu popychacz - zębatki. W M14 wygląda to tak:

untitledyy9.th.jpg

Dysza powinna blokować kulki przed wpadaniem do komory. Tak jest w M15 Classic Army. Dopiero po naciśnięciu spustu zębatki powinny pociągnąć popychacz do tyłu, a kulka wpaść do komory. W Karcie popychacz jest cały czas w tylnym położeniu. Może wymiana zębatekna STU i popychacza coś da, ale nie jestem pewny.

• Replies 881
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

http://www.asgshop.pl/produkt.php?id=971

Nie lepiej było to kupić? :>

Poza tym popychacz znowu drogi taki nie jest, a co do zębatek...tanie nie są..

http://www.asgshop.pl/produkt.php?id=886 <-- popychacz

http://www.asgshop.pl/produkt.php?id=826 <-- zębatki

W końcu wychodzi że te m14 to tylko baza pod upgrade....

Ale co tam, lepsze go niż jakiś Kit czy M14 z TM, gdzie też trzeba 3/4 wymienić :P

Czyli tak jak przypuszczałem. Sprężyna w GB ktra dopycha do komory tappet jest za słaba albo w komorze HU cos blokuje "popychacz". Czyli albo sprężynę trza "wzmocnić" albo pomóc głębiej wejść "popychaczowi". Skoro czasem strzela po jednej tzn że przyczyną jest typowe nie spasowaie jakichś elementów. Jutro biorę się za to.

będe zadawał to pytanie aż ktoś mi odpowie co z tą baterią standardową na m120 daje rade pociągnąc ??? bo bede musiał polatac z miesiąc i nie wiem czy wogóle bede mógł sie bawic???:)

będe zadawał to pytanie aż ktoś mi odpowie co z tą baterią standardową na m120 daje rade pociągnąc ??? bo bede musiał polatac z miesiąc i nie wiem czy wogóle bede mógł sie bawic???:)

NIE

Krynia sorki ale jeszcze kilka takich wygłupów i sam poprosze któregoś z modów żeby Ci się dokładnie przyjrzał... Po kiego piszesz to samo w dwóch tematach ?? po kiego powtarzasz te same odpowiedzi i pytania po 10 razy ?? Naucz się, że jeżeli ktoś nie odpowiada na Twoje pytanie to albo nie wie co odpowiedziec albo daje Ci do zrozumienia żebys poszukał bo już gdzieś to było.

Nie zaśmiecaj watków na forum bo to idealna droga do zebrania bana.

Zaczynam powoli głupieć...

Co należy wymienić żeby karabin działał bezproblemowo? Pytam się Was, bo widzę że przewyższacie mnie doświadczeniem (bawię się w to od lutego tamtego roku ale o tuningu wiem prawie nic) w tych sprawach..

Denerwuje mnie podwójne podawanie kulek, to primo - więc co radzicie?

Niestety mam full roboty więc przed weekendem nie zajrzę do eMki. Ale mam taki plan jak pisałem: dokładnie sprawdzić działanie "dopychacza" czyli jak i czy "czysto" wchodzi w komorę HU, jak głęboko, no i na ile "powtarzalnie" czy coś go nie blokuje i czy sprężyna jest wystarczająco "mocna". Ta od tappet plate czyli taka coś jak do długopisu w GB. Jeżeli tu wszystko będzie OK to wtedy sie zmartwię ... ale cóż od tego palnuje zacząć.

Thor pisał że większa sprężyna nie powinna rzutować na celność repliki. Z tego co wiem to przy upgradeach rzędu 450 fps kulka uderza z taką siłą w gumke hopup że wygina sie ona, i krzywo kręci. Odchylenia nie muszą być przeciez duze. Dlatego też przecież sprzedawane są gumki utwardzane.

Tym razem mam prośbe i pytanie. Pytałem wielu osób ale mało które mi odpowiadało na te pytanie. Mam nadzieje że mi pomożecie określic choc w przybliżeniu ile fpsów mogę uzyskac po takich zmianach. W Standardowym m14 została wymieniona:

-spręzyna na m120

-gumka hop-up na silikonową guardera

-łożyska na stalowe

-prowadnica na wzmocnioną v.7 łożyskowana

-ulepszona uszczelka głowicy cylindra

-ulepszona uszczelka głowicy tłoka

Ile mniej więcej bede miał fpsów po tym tuningu i czy dużo wzrośnie zasięg????

Wybaczcie ale nerwy puściły...

Dziwne że ludzie na forum nie potrafią dyskutować i non stop atakują

... druga sprawa ze na zadnym innym forum nie spotkalem tylu specjalistów od siedmiu boleści co non stop pisze co to sobie nie kupi, nie założy. Thor jak narazie cos zrobił i na miejscu modów bym wypier....ił wszystkie inne wypowiedzi oprócz nielicznych osób które ten karabin mają i coś faktycznie zrobiły. 2,3 osoby powiedziały coś sensownego jak narazie.

Całe popołudnie zajeło mi szukanie informacji o karabinie, bo cały top zawalony jakimś za przeproszeniem sraniem w banie o tym co kto kupi i jak przerobi swoją MEGA SUPER GIWERE na 1500 fps.

Tym razem mam prośbe i pytanie. Pytałem wielu osób ale mało które mi odpowiadało na te pytanie. Mam nadzieje że mi pomożecie określic choc w przybliżeniu ile fpsów mogę uzyskac po takich zmianach. W Standardowym m14 została wymieniona:

-spręzyna na m120

-gumka hop-up na silikonową guardera

-łożyska na stalowe

-prowadnica na wzmocnioną v.7 łożyskowana

-ulepszona uszczelka głowicy cylindra

-ulepszona uszczelka głowicy tłoka

Ile mniej więcej bede miał fpsów po tym tuningu i czy dużo wzrośnie zasięg????

Krynia po co sie pytasz, nikt ci dokładnie nie odpowie ile to FPS. Nikt jeszcze tego w tym karabinie nie zakładał przy tych parametrach...

Kolejny upgrade. Wymieniłem baterię na 9.6V 1600mAh RC 4/5 SC Sanyo. Poza tym wywaliłem stare kable i zamieniłem na 2.5mm sylikony. Zostawiłem tylko jedną wtyczkę Tamiya przy baterii. Po tych zabiegach zniknął mi problem podwójnych kulek. Nie mam pojęcia dlaczego :wink: Podejrzewam, że bateria naciąga mi pełny cykl i jeszcze trochę. Jeśli gadam głupoty to mnie poprawcie. Popychacz jest w połowie komory, tak jak powinno być. Wstawiłem też 170%PDI czyli około M120. Zasięg wzrósł znacząco. Nie będę pisał o ile bo na oko to sobie można...

witam - wczoraj Pisalem do Krakmanow z pytaniem o miejscowy tuning odrazu u nich w sklepie. Mysle ze moze to kogos zainteresowac co mi odeslali -

"witamOczywiscie mozemy to zrobic za darmo - wymiana gumki , uszczelnienie komory hopa i wymian sprezyny na mocniejsza ale niestety kazda wymianasprezyny podwodujre utrate gwarancji :("

srednio fajna sprawa, sklep moze to zrobic za free na miejscu placac tylko za materialy - ale nie sadzilem ze strace gwarancje - ostatecznie sam sie w tym nie grzebie...

co o ym sadzicie?