mike_hitman Posted December 8, 2006 Report Share Posted December 8, 2006 Witam, chciałbym kupic jakis magazynek do mojej g36c, ale nie wiem dokońca jaki. Zastanawiałem się czy kupic Low-Cap TM czy w tej cenie 2x Low-Cap z CA, czy może Mid-Cap z G&P. Prosiłbym o jakieś porady na temat tych magazynków? Z góry dzięki i pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
trex Posted December 8, 2006 Report Share Posted December 8, 2006 To zależy - jeśli preferujesz bardziej realną zabawę z wymianą magazynków - to zdecydowanie Low-cap. Miałem dwa Low-capy TM i sprawowały się bez zarzutów - mogę zdecydowanie polecić. A czy kupić jeden czy dwa w tej cenie to musisz sam sobie odpowiedzieć na to pytanie. Ja jednak preferuję Mid-capy (STAR) - mam dwa na stanie a docelowo od wiosny będą cztery sztuki, bo nie lubię nosić luzem zapasowych kulek. Jest to bardzo indywidualna sprawa i trudno tu cokolwiek doradzać. Quote Link to post Share on other sites
mike_hitman Posted December 8, 2006 Author Report Share Posted December 8, 2006 W takim razie, chciałbym się dowiedziec czy Mid-capy z CA są dobre, czy sie nie zacinają, czy podają wszystkie kulki itp itd. Bo ja równierz wolałbym mid-capy. Tylko jak mam miec problemy to wole kupic jeden z TM. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
trex Posted December 8, 2006 Report Share Posted December 8, 2006 Chyba TM i CA nie produkują midów. A jeśli chodzi o STARA to mój pierwszy używany chodzi idealnie, a drugi nówka już przy pierwszym załadowaniu kulek się schrzanił, także różnie to bywa. Quote Link to post Share on other sites
mike_hitman Posted December 9, 2006 Author Report Share Posted December 9, 2006 ee... mała pomyłka. Mam na myśli te Low-capy na 50bb z atrapami naboi. Z wyglądu i CA i TM są podobne, ale chciałbym znac opinie na temat tych Low-capów z CA. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
trex Posted December 10, 2006 Report Share Posted December 10, 2006 Wesst z mojej ekipy będzie na allegro sprzedawał 2 sztuki CA i jedną TM - cena wywoławcza ok. 50zł - z tego co wiem to z CA nie było problemów. Quote Link to post Share on other sites
Kmieciu4eveR Posted December 10, 2006 Report Share Posted December 10, 2006 Midcapy MAG są bardzo dobre: 100 kulek, podają bez problemów, tanie (42zł) http://www.machinegun.pl/sklep/product_inf...roducts_id=1425 Quote Link to post Share on other sites
Cookie Posted December 11, 2006 Report Share Posted December 11, 2006 Witam. Używałem kilku różnych magów do G36, za wyjątkiem tych z G&P i TM: Hi-Cap z CA - bez zacięć, dobrze siedzi w gnieździe, Mid-Cap ze Stara - zaczęły się zacinać po niecałym roku- dwie kulki blokuja sie obok siebie (choć podobno to wina kulek - używam GF, na Excelach również się bokują) - trzeba spiłować donośnik/dopychacz w magu, wymagają dość częstego smarowania, plusem jest to, że można je banalnie łatwo przerobic na realcapy Low-Cap z CA (atrapy naboi) - podają kulki bez zarzutu, kolebią się w mocowaniu magazynka, słabo się szczepiają (lepiej je dodatkowo okleić taśmą), oczywiście ładujemy do nich tylko ok. 35 kulek, żeby działały, jak realcapy :D Real-Cap ze Stara - kulki się zacinają (oczywiście dwie obok siebie) - trzeba spiłować donośnik/dopychacz w magu i powoli ładować, Magazynek 20(wg producenta)/19(tyle mieście naprawdę)/16(tyle można wystrzelić) kulkowy - podaje kulki bez zarzutu, trzeba tylko nieco wprawy na początku żeby go dobrze założyć (piszę o tym w wątku dotyczącym G36 -dział Elekktryczne). PS. WAR IS HELL, a HICAPY I MIDCAPY są dla LAMERÓW :D Quote Link to post Share on other sites
Cappuccio Posted December 12, 2006 Report Share Posted December 12, 2006 Real-Cap ze Stara - kulki się zacinają (oczywiście dwie obok siebie) - trzeba spiłować donośnik/dopychacz w magu i powoli ładować, Jak spiłować ? pod kątem ? możesz zamieścić jakieś zdjęcie ?? Quote Link to post Share on other sites
Cookie Posted December 12, 2006 Report Share Posted December 12, 2006 Panie redaktorze.... http://wmasg.pl/forum/index.php?showtopic=28679&hl= :D Quote Link to post Share on other sites
MAJCHER Posted January 7, 2007 Report Share Posted January 7, 2007 Czy ktos juz uzywal midcapow f-my MAG? Zacinaja sie, rozlatuja w rekach itp? Quote Link to post Share on other sites
Błażej Posted January 7, 2007 Report Share Posted January 7, 2007 Używam low capów TM i CA. Działają bez zarzutu od ponad roku. Jedyna różnica to kolor plastiku - CA chyba bardziej przypominają prawdziwe magazynki. Quote Link to post Share on other sites
Johan_JK Posted January 12, 2007 Report Share Posted January 12, 2007 Witam Nabyłem mid-cap'y Mag'a pierwszy dzień na polu mają za sobą, zero zacięć narazie jestem zadowolony. Quote Link to post Share on other sites
ratman1809 Posted February 15, 2007 Report Share Posted February 15, 2007 Czy ktoś może mi zrobić zdjęcie maga do G36 z góry najlepiej z przyłożoną miarką od którejś krawędzi - chodzi mi o to w jakiej odległości od przedniej krawędzi maga znajduje sie podajnik kulek Quote Link to post Share on other sites
CHEMIK Posted February 16, 2007 Report Share Posted February 16, 2007 Też zakupiłem midcapy MAG'a - kilka strzelanek mają za sobą i zero zacięć. Polecam. Natomiast zdecydowanie odradzam realcapy STAR'a - szkoda kasy. Quote Link to post Share on other sites
Cookie Posted February 16, 2007 Report Share Posted February 16, 2007 Witam. Jak wspomniałem używam realcapów Stara - spiłowałem je, jak wskazałem wyżej i - za sugestią Marzana - zacząłem używać kulek Extreme Precision - ZERO ZACIĘĆ. Quote Link to post Share on other sites
Px Posted March 24, 2007 Report Share Posted March 24, 2007 Zakupiłem ostatnio dwa magi MAG'A 8) Zacinać się nie zacinają, tylko z początku czasem podają po dwie kulki. Co do klipsów to już na pierwszej strzelance jeden sie odwalił, a nawet złączone dwa magi przy zmienianiu się rozłączały. Potraktowałem je silikonem oraz taśmą - teraz już nie ma szans. Istnieje możliwość wyjęcia sprężyny, wiec z konserwacją nie ma problemów. Za tą cenę według mnie to dobry zakup. Quote Link to post Share on other sites
Mszaan Posted March 27, 2007 Report Share Posted March 27, 2007 mam pytanie - co sądzicie o low-capach Classic army, tych przeźroczystych 50cio kulkowych ? dobrze podają kulki, trzymają się w gnieździe, nie zacinają się ? Quote Link to post Share on other sites
esco Posted September 24, 2007 Report Share Posted September 24, 2007 A ja mam inne pytanie dotyczące jakby nie patrzyć magazynków: czy spotkaliście się może, gniazdem magazynka w G36 do którego pasują magazynki od M4/16 itp.? Quote Link to post Share on other sites
Kantek Posted September 24, 2007 Report Share Posted September 24, 2007 W tym temacie masz o tym - http://wmasg.pl/forum/index.php?showtopic=31361 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts