Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

[ARCH] G.R.O.T. ZNÓW NA WIZJI CZYLI PROMOCJA AIRSOFTU

Recommended Posts

Witam wszystkich serdecznie.

Chciałbym poinformowac że w Kołobrzegu znów grupa G.R.O.T. ukazała się na wizji, ie tylko lokalnej jaki na TVP3 i gazecie.

Nie jest to w moim zamiarze szczycic się że G.R.O.T. po sławetnym wystąpieniu w radiu BIS (wiele kontrowersji) znów ma coś do powiedzenie, NIE! Ani jedna osoba nie wspomniała o nazwie naszej grupy ani "gdzie wypozyczyliście te karainy" itd. Jak wiadomo z pytaniami "Łeee nie na ostre, a chciałbym kupi" spotykamy się często, w rezultacie pięśc sama idzie ku szczęce ów pajaca.

do rzeczy:

Urząd Miasta Kołobrzeg poprosił grupę G.R.O.T. o zrekonstruowanie stanu wojennego na terenie ratusza, tak też się stało, do dyspozycji dostaliśmy 2 Scoty którymi przejechalismy miasto, może i było fajnie ale jak dla replik ASG akie przejażdżki to czysta katprga ;-)

Plan był takie żeby ogrzewać sie przy koksownikach i robieć regularny patro wokoło ratusza i tak tez się stało. Mundury wz.93 jednak tylko dół bo o reszte ciężko kurtki to raczej Morro. Impreza była przednia, daliśmy wywiad do TVP3 TKK (telewizja Kablowa Kołobrzeg) i jakiejś gazety ale nie wiem jakiej, nie przedstawili sie a ja nie pytałem skąd są ;-)

Ciesze się bardzo że airsoft jest promowany, nei chodzi tutaj o indywidualizm chodzi mi o to że coraz więcej ludzi zaczyna się w to bawić.

Nie wiem dokładnie czy to jest dobrze że dzieciaki lataja po podwurku z pistolecikami bo widzieli ze starsirobia to samo, wiem natomiast jedno, im więcej o nas będzie sie słyszało, tym więcej ludzi zacznie patrzec na nas jak na ............sam nie wiem..........jak na pasjonatów? W każdym razie wiem że to jest dobre, przepraszam za brak elokwencji ale słowa czasami to za mało, gdy słyszy się "ale pajac, strzela kulkami" i gorsze rzeczy. Takich ludzi mam wiadomo gdzie.

Puentajest taka że ASG nalezy promować, niech wiedza że airsoft w Polsce nie jest z tytułu "Dzieci za pistolecikami na kuleczki".

Misto powiedziało że wynajmą na na WOŚP, zapytajcie i wy w waszym mieście, czy nie chcą was na orkiestrze.

Pozdrawiam wszystkich czytających którzy zrozumieli co chciałem powiedzieć.

Dołączam parę wesołych fotek.

rekonstrukcja004mu9.th.jpg

rekonstrukcja030fv9.th.jpg

rekonstrukcja010tp3.th.jpg

rekonstrukcja015fe9.th.jpg

Nie bardzo wiem, jak ta - nazwijmy to roboczo "rekonstrukcja" - miała się do promowania airsoftu. Dla przechodniów byliście tylko ludźmi wyglądającymi trochę jak "tamci, wtedy"To samo (a nawet dużo lepiej) można było osiągnąć proponując zorganizowanie takiego happeningu dowolnej grupie rekonstruującej tamte jednostki.

Airsoft chyba jednak się tu nie "wypromował". Rekonstrukcja też jakby nieudana...

RainMaker dziękuje za miłe słowa

Giersu, wpadłeś pokrytykowac nas tylko żeby pokazać jak siedzicie gdzieś przy czymś ubrani tak samo jak my. Nie rozumiem ciebie, ale nich ci bedzie jesteście lepsi.

Co do rekonstrukcji, cały scenariusz ułożyło miasto. Nam było tylko robic co każą, czyli jazda Scotami i stanie na warcie.

Nie było mnie na imprezie, z której fotki wkleiłem, a krytyka poziomu Waszej rekonstrukcji to tylko wątek poboczny (dodam jednak, że chłopaki z tamtych zdjęć absolutnie NIE byli ubrani tak, jak Wy. Oni wyglądali, jak żołnierze/milicja z epoki, a nie jak diabli-wiedzą-co).

W mojej krytyce głównie chodziło o to, że nijak ta Wasza impreza nie mała się do "popularyzacji", czy innego "oswajania ludzi" z airsoftem. "Inscenizacja", czy "rekonstrukcja" (niezależnie od jej poziomu) - OK, ale nie "akcja promująca airsoft", bo to nie o niego tam chodziło.

A swoją drogą, jeśli wypowiedź RainMakera traktujesz jako pochlebną, to ktoś z nas chyba czegoś w niej nie zrozumiał :o)

Nie jest to w moim zamiarze szczycic się że G.R.O.T. po sławetnym wystąpieniu w radiu BIS (wiele kontrowersji) znów ma coś do powiedzenie, NIE! Ani jedna osoba nie wspomniała o nazwie naszej grupy ani "gdzie wypozyczyliście te karainy" itd. Jak wiadomo z pytaniami "Łeee nie na ostre, a chciałbym kupi" spotykamy się często, w rezultacie pięśc sama idzie ku szczęce ów pajaca.

do rzeczy:

Mi tam nic nie idzie ku szczęce żadnego pajaca. Ogólnie interesujący początek.

Potem zdjęcia - urocze. To mogę tylko powiedzieć, bo nie wiem co więcej dodać. Bawi was jazda pojazdem i odstawianie sprawy "na odwal się" - to wasz problem, ale proszę mi się tu nie obruszać, gdy ktoś was krytykuje. Co daje wasze przedstawienie ? Nic, niewiele. "Airsoftowi" bez takich improwizowanych zabaw nie jest ani gorzej , ani lepiej. Nie wiem jak inni, ale ja jestem purystą. Potrafię docenic coś ,co ma smak i styl. Trzech gości - każdy w innym sorcie i z innym sprzętem kojarzy mi się tylko z partyzantką.

Nie oczekuj oklasków, ani głaskania po główce za to, co przedstawiłeś. Potem opis, który zastosowałeś. Przez wszystkie lata zabawy nigdy nie zetknąłem się z tekstami w stylu "ale pajac - strzela kulkami". Ludzie, albo uśmiechają się z pobłażaniem na widok ludzi biegających w mundurach (sam bym tak się uśmiechał na ich widok), albo zaciekawieni pytają, inni pukają się w głowę itp itd. Reszta pachnie tekstami "spójrz mamo jestem w TV".

Ja to nazywam różnicami.

W moim mieście jest ciut inaczej, pamiętaj że co wiocha to inne obyczaje.

Może i rzeczywiście za wiele promocji w tym nie było, ale większoś cludzi zadawała pytania, wiadomo jakie, dowiedzieli się co to jest dlaczego itd. To że mundury były niekompletne, nie nasza wina. Czasami cięzko o sprzęt w jeden dzień.

[guote] Ogólnie interesujący początek.

Nie wiem co w tym interesującego. Nie pominę faktu, byłem po głębszym jak to pisałem, swoje wykłuciłem i dośc sprzeczek. Zamknij temat, no chyba ze chcesz dac jakąś interesująca sentencję, ja tego czytał nei będę.

Pozdrawiam.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...