Robson Posted August 15, 2003 Author Report Share Posted August 15, 2003 i ja rowniez oczekuje na dostawe(po drodze zarazilem 2 kolesi z teamu na XM'a)juz sie niecierpliwie oni nigdy nic nie wiedza o dostawach . ale poza tym wszystkim zapowiada sie ze bede mial 3 sztuki w teamie wiec fight bedzie konkretny i jeszcze S9 kolegi......ach i jeszcze mp5 drugiego kolegi.... bedzie fajnie czekam z niecierpliwosca. mnie osobiscie przekonal hop-up:D Quote Link to post Share on other sites
.Ghost. Posted August 15, 2003 Report Share Posted August 15, 2003 Hooah !!! Tak trzymaj i pamiętaj daj znać jak kupisz i strzelisz choć raz. Ja pamiętam swoje pierwsze kulki he he. Jadąc ze sklepu do domu, wjechałem w las i walilem do drzewa, a radocha, że hej !!! Ps. Mój nr. GG 1911540 odezwij się. Quote Link to post Share on other sites
Kabzior Posted August 15, 2003 Report Share Posted August 15, 2003 No nie taki diabeł straszny jak go malują :D :D :D też nie mogę się doczekać aż będą. Quote Link to post Share on other sites
Zjawa Posted August 15, 2003 Report Share Posted August 15, 2003 tylko nie przeliczcie sie, mowilem ze xm ghosta jest dobry bo jest, ale xm brzeza juz jest cieniutki :wink: Quote Link to post Share on other sites
Kabzior Posted August 15, 2003 Report Share Posted August 15, 2003 Aha - jeszcze pytanko - co wchodzi w skład kompletu oprócz samego gun'a? kulki jakieś dają? Quote Link to post Share on other sites
.Ghost. Posted August 15, 2003 Report Share Posted August 15, 2003 Kulki są, nie powiem Ci ile dokładnei i nawet jakie, ale żółte i raczej tandetne. Poza tym jest rurka do ładowania i popychadło do kuleczek - też służy do ładowania. Wszystko masz w opisie. Jednak ważne jest to, od razu nasmaruj magazynek, bo mi na początku ledwo dało się upchnąć 25-30 kulek, a teraz jak regularnie smaruję walę 50 i jest OK. Hooah !! Quote Link to post Share on other sites
Fboardpro Posted August 15, 2003 Report Share Posted August 15, 2003 Żółte kuleczki powiadasz ?? z moim modelem były szare ( chyba 0,20 ) jednak nie dokońca oszlifowane, odradzam z nich srtrzelać - najlepiej je odrazu wyrzucić i kupić CG 0.20 precyzyjne. To z magazynkiem to prawda, mi ledwo szło 35, lecz nawet po nasmarowaniu dużo się nie polepszyło... możesz powiedzieć jak smarujesz magazynek i tłok ?? Quote Link to post Share on other sites
Robson Posted August 16, 2003 Author Report Share Posted August 16, 2003 zobaczymy jaki dostane egzemplarz ale chyba mozna jakby co oddac w przeciagu 14 dni wiem bo sporo zamawiane bylo z military:D ale pozyjemy, zobaczymy. Quote Link to post Share on other sites
.Ghost. Posted August 16, 2003 Report Share Posted August 16, 2003 Do magazynka walę WD 40 bo tam nie ma nic gumowego hmm..... mam nadzieję, bo go jeszcze nie rozbierałem. Do lufy i we wszystkie inne zakamarki to już tylko silikon. Dostaniesz go bez problemu w każdym sklepie z ASG. WD 40 niszczy po dłuższym stosowaniu gumowe uszczelki. A tak na marginesie właśnie wróciłem ze strzelanki CQB, było fajowo. Ja ładuję po 50 kulek i wchodzą jak w masełko za jednym popchnięciem wszystkie. Na rurce zrobiłem sobie kreskę mazakiem i wiem dokąd sypać i zawsze mam odliczone 50 jak nasypie do kreski. Takie malutkie drobne usprawnienia czasem bardzo się przydają. Hooah !!!!!!! Ps. Sorrki teraz sobie przypominam, chyba faktycznie były bardziej szarawe niż żółte, ale odrazu kupiłem, pojemnik 2000 szt. za 32 zł więc dlatego ich nie pamiętam. Quote Link to post Share on other sites
Fboardpro Posted August 16, 2003 Report Share Posted August 16, 2003 Ja używam silikonu stti, tylko jest problem właśnie z tym tłokiem, Maciek z military.pl napisał mi żebym przeładował, odciągnął zamek i wlał dużą ilość silikonu przez otwór tłoka ( dzysza ). Może jest jakiś inny sposób oliwienia tłoka ?? nie ma to jak rozebrać, wyciągnąć tłok i naoliwić gumke, wtedy wiesz, że jest prawidłowo :wink: . Lufy to raczej nie trzeba oliwić, jak sikniesz troche do otworu gdzie wchodzi szyjka magazynka to lufa też przez to się troche oliwi ( po owym naoliwieniu hop-up nie działał przez 20 strzałów ). Pamiętam jak naoliwiłem lufę, tłok i otwór gdzie wchodzi magazynek... smaru było tak dużo w lufie, że gdy wsadziłeś kulkę "przez lufę" to się zaklinowała i trzeba było czekać 5 min aż "spłynie" dlatego nie warto oliwić lufy. Quote Link to post Share on other sites
Kabzior Posted August 17, 2003 Report Share Posted August 17, 2003 A jezcze jedno pytanko takie nie na temat: Czy wiecie kto produkuje może m4ki na sprężynę? bo same xmy a o m4ce nikt nie pomyśli :lol: . W katalogu CG jest wprawdzie m4 ale to elektryk. W sumie jest to tylko kwestia wyglądu ale m4 jest imo ładniejsze :-) Quote Link to post Share on other sites
Robson Posted August 17, 2003 Author Report Share Posted August 17, 2003 oj prawda prawda M4 jest ladniejsze ale co z tego jesli nigdzie go niema ja jestem fanem m-ek i osobiscie wole m4 o XM'a ale...........jak niema to trzeba przebolec i wziac giwere blizniaczo podobna:D Quote Link to post Share on other sites
Kabzior Posted August 17, 2003 Report Share Posted August 17, 2003 hehehe właśnie dlatego czekam na xma:) ale to dziwne że nie ma m4ek na sprężyne, jakaś dyskryminacja czy coś :lol: Quote Link to post Share on other sites
Fboardpro Posted August 17, 2003 Report Share Posted August 17, 2003 Oczywiście że jest sprężynowa m4, produkuje ją Cybergun - jest to model m4a1 i jest bardzo drogi, chyba niedostępny w polsce. Quote Link to post Share on other sites
Kabzior Posted August 17, 2003 Report Share Posted August 17, 2003 Hmmm a czemu bardzo drogi? przecież to tylko kwestia wyglądu? Quote Link to post Share on other sites
Fboardpro Posted August 17, 2003 Report Share Posted August 17, 2003 Nie wiem czemu taki drogi, nie ustanawiam cen w firmie 3p :) Quote Link to post Share on other sites
Kabzior Posted August 18, 2003 Report Share Posted August 18, 2003 No, ale daje do myślenia :D Quote Link to post Share on other sites
Robson Posted August 18, 2003 Author Report Share Posted August 18, 2003 drogi bo ma wieksze mozliwosci modyfikacji przez zdejmowana raczke transportowa i w ogole jest ladniejszy :D ja sie osobiscie nie dziwie jesli jest drogi ale szkoda ze w polsce nie ma, nawet w wyzszej cenie przypuszczam by sie sprzedal :D szkoda jeszcze raz szkoda Quote Link to post Share on other sites
Kabzior Posted August 19, 2003 Report Share Posted August 19, 2003 Dostałem odpowiedź z military.pl że dostawa jest odwleczona na czas nieokreślony :( pewnie przez te upały we Francji :lol: :lol: :lol: :D Quote Link to post Share on other sites
Robson Posted August 19, 2003 Author Report Share Posted August 19, 2003 mi to zalezy aby byl do pazdziernika urodzinki beda obfite w tym roku :D Quote Link to post Share on other sites
Kabzior Posted August 19, 2003 Report Share Posted August 19, 2003 heh, a nie wie ktoś z was czy xm z cg są w innym sklepie oprócz military.pl lub militaria.pl ? za cenę <350zł? Quote Link to post Share on other sites
collaborator Posted August 21, 2003 Report Share Posted August 21, 2003 w sklepie wp (chyba tez military.pl) jest xm177 i nic nie ma o niedostępnosci http://pasaz.wp.pl/app/vppp.po?p=18883&s=1463 a moze jednak m16.. ostatnia szansa:) tylko ciekawe dlaczego cena tylko 245zl?? http://www.ws.pl/militaria/index.html?prod...=a3f44b94359aab pozdr, Quote Link to post Share on other sites
Kabzior Posted August 22, 2003 Report Share Posted August 22, 2003 Taaa, ale to jest a1:) a ja nie lubie a1 tylko a2 :D . Poza tym na militaria.pl xm jest za 400pln już więc troszkę drogo. Quote Link to post Share on other sites
Kabzior Posted August 26, 2003 Report Share Posted August 26, 2003 No już niedługo powinienem się stać posiadaczem xma ale nie cg a tm:-). Oczywiście jak wszystko dobrze pójdzie :D Quote Link to post Share on other sites
Fboardpro Posted August 26, 2003 Report Share Posted August 26, 2003 W jakim sklepie bedziesz kupował tego xm'a ?? W firearms jest za jedyne 440zł ! Bylibyśmy wszyscy wdzięczni jakbyś po zakupie podzielił się z nami wrażeniami oraz kilkoma zdjęciami :D Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts