WaSiK Posted December 24, 2006 Report Share Posted December 24, 2006 Witam kilka dni temu kupilem ak47 cymy (cm028) Bateria gdy przyszła była całkowicie rozładowana po załączeniu jej maszyna ani drgneła. Podłączyłem nia do ładowania i ładowała sie 12 godzin. A dzisiaj ta bateria mnie zawiodła przychodze na strzelanke i pogralem sobie moze 30-40 min i ak zaczol jak by sie "dławić" i bateria padla :wink: podlaczyłem od kolegi baterie i u niego działało wiec napewno bateria padła no ale wystrzelilem ogolnie od środy (gdy nia naładowałem) może 600 kulek :/ czy to normalne z tymi bateriami przy pierwszym ładowaniu i teraz juz bedzie ok ?? baterie naładowalem drugi raz ale raczej mozliwosc przetestowania bede mial w sobote. Ale nie chce zeby mi znowu tak szybko padla :/ Bateria to 1200mh 8.4v (LARGE) Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
PAT_Zamrok Posted December 24, 2006 Report Share Posted December 24, 2006 a formatowałeś tą baterie ? Quote Link to post Share on other sites
WaSiK Posted December 24, 2006 Author Report Share Posted December 24, 2006 No jak pisalem w poprzednim poscie bateria jak dostalem byla calkowicie rozladowana ... ladowalem nia 12 godzin i szybko padla :/ no i wczoraj naladowalem nia drugi raz 11 godzin (jak pisalo w oryginalnej instrukcji) to chyba bylo formatowanie bateri ?? Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
PAT_Zamrok Posted December 24, 2006 Report Share Posted December 24, 2006 rozładuj jeszcze raz i naładuj... Quote Link to post Share on other sites
wiosna4000 Posted December 24, 2006 Report Share Posted December 24, 2006 Ja miałem podobnie, więc wysłałem ja do krakmana dali mi nową. Nie wnikalem co. Wyslij im, bo pewnie to bateri wina. Quote Link to post Share on other sites
szeregowy_miles Posted December 25, 2006 Report Share Posted December 25, 2006 ale dla pewności przeprowadz od nowa proces formatowania, to pozwoli na wyjaśnienie zaistniałej sytuacji. Jak batka dalej będzie taka sama to możesz śmiało odsyłać a sklep powinien odesłać nową (przynajmniej krakman tak robi nie wiem jak inni :) ) Quote Link to post Share on other sites
WaSiK Posted December 25, 2006 Author Report Share Posted December 25, 2006 Witam Bateria po drugim ładowaniu wytrzymała 1200 kulek. Imo jest to poprawa ale tak naprawde na jednym aku ile powinno mi wystrzelic kulek ?? Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
marys1 Posted December 25, 2006 Report Share Posted December 25, 2006 po pierwszym ladowaniu .. to nie ma co sie dziwic ze tak marnie. Jesli by tak bylo po 3 cyklach .. czyli po formaotwaniu to co innego. Moja trzyma ~1000 kulek a mam ja od lipca. Kiedyś było lepiej Baterie cymy to niestety rewelacja nie jest ;) Quote Link to post Share on other sites
Marcinek83 Posted December 26, 2006 Report Share Posted December 26, 2006 MATKO!! Jak wy formatujecie baretie? Po pierwsze: UNO - to jest akumulator po drugie nie formatujecie tylko uformować. Zformatowac możecie sobie HDD, nie aku. A co do aku. cymy, to przyzwyczaj się ze będzie szzybko ci siadać, u nas mają 3 aks i prądu starcza im na max 3 hi-capy Quote Link to post Share on other sites
szeregowy_miles Posted December 26, 2006 Report Share Posted December 26, 2006 MATKO!! Jak wy formatujecie baretie? Po pierwsze: UNO - to jest akumulator po drugie nie formatujecie tylko uformować. Zformatowac możecie sobie HDD, nie aku. Formatowanie i uformowanie są to pojęcia bliskoznaczne i oba są poprawne więc nie widzę powodów by robić wielkie halo na ten temat. Co do różnicy między baterią a aku to masz jednak rację. Aku jest to ogniwo wielokrotnego użytku, bateria nie ;) Pozdro Quote Link to post Share on other sites
Marcinek83 Posted December 27, 2006 Report Share Posted December 27, 2006 ForeverCo oznacza skrót Ni-MH? Ni-MH ? to oznaczenie baterii niklowo ? wodorkowej. ... Formatowanie baterii to prosty zabieg, jakiemu poddaje się wszystkie nowe ...www.forevergsm.com/faq.mx?fltCategoryId=4 - 12k - Kopia - Podobne strony Proszę! Błędy nawet na stronei producenta. http://pl.wikipedia.org/wiki/Format - Ani słowa o ty co oznacza. Ani słowa o akumulatorach. Formowanie jest to nawadwanie nowego kształtu (w tym przypadku pojemności ) Formatowanie jest to usówanie (tak na prosty rozum) jeśłi coś formatujemy to oznacza to że ów rzecz będzie posiadać np. nową fakturę ale nigdy formę! Tak samo jak posiadanie pamięci prze akumulator, to dopiero jest bzdura, wszędzie tak piszą. Efekt pamięci uzyskano owszem ale na satelicie! Tyle o zabobonach Quote Link to post Share on other sites
PAT_Zamrok Posted December 27, 2006 Report Share Posted December 27, 2006 moze i powinno sie to nazywac formowanie...ale od zawsze na forum nazywano to formatowaniem i taka nazwa sie przyjela i chyba nie ma potrzeby robic offtopa z tego powodu Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts