Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

M4 Masterkey

Recommended Posts

Yunior, Stolar, czy będziecie teraz nam próbowali udowodnić, że macie większą wiedzę i doświadczenie od operatorów GROM, ZOA i wielu innych jednostek na świecie? Skoro oni tak używają (oczywiście tylko wyłącznie tego patentu,ale z tego co ja oglądałem w większości) to chyba się sprawdza. Ja sam też tak czasem noszę strzelbę i jest to do opanowania.

Jak zamocujesz strzelbę czy fastexem czy na rzepie do oporządzenia to na hasło "blok" zamiast być gotowy w sekundę do rozbicia drzwi będziesz się męczył z odpinaniem (rękawice, kamizelka, zapięcie poza polem widzenia).

A, że nie ma rozwiązań idealnych to wiadomo od dawna, we wspomnieniach ze zdobywania instalacji naftowych GROMowcy opowiadali, że pokończyły im się naboe do strzelb, zarżnęli wszystkie (2 czy 3) piły tarczowe, kończyły się m.w. i to wszystko na bierząco trzeabyło donosić z łodzi. Przyroda.

PS A o ile pamiętam takie patenty na dopięcie broni do komizelki na stronach BHI i podobnych były opisywane jako mocowania do broni przy zjazdach linowych czy "poza służbą", albona przemarsze, a nie na bojowo.

Yunior, Stolar, czy będziecie teraz nam próbowali udowodnić, że macie większą wiedzę i doświadczenie od operatorów GROM, ZOA i wielu innych jednostek na świecie?

Nie zamierzam ale jak sam zauważyłeś nie ma rozwiązań idealnych. Sztuka polega na tym żeby starać się do nich jak najbardziej zbliżyć. To że oni tak używają nie znaczy że nie da się tego poprawić i mogę się założyć że są jednostki stosujące lepsze patenty niż sama guma – nie jestem teraz wstanie wskazać jakiejś fotki czy kadru z filmu dlatego pytam i liczę na doświadczenie i zasoby innych.

Jak zamocujesz strzelbę czy fastexem czy na rzepie do oporządzenia to na hasło "blok" zamiast być gotowy w sekundę do rozbicia drzwi będziesz się męczył z odpinaniem (rękawice, kamizelka, zapięcie poza polem widzenia).

Odpięcie fastexa(niedługo zmienię na większego i będzie jeszcze wygodniej) zajmuje mi akurat tyle ile zrzucenie broni na bok lewą ręką(prawa odpina strzelbę). Problem, jest jak wspomniałem z szybkim zapięciem ale na to z reguły jest nieco więcej czasu.

PS A o ile pamiętam takie patenty na dopięcie broni do komizelki na stronach BHI i podobnych były opisywane jako mocowania do broni przy zjazdach linowych czy "poza służbą", albona przemarsze, a nie na bojowo.

Niezupełnie:

Works great for slung rifles, manual entry tools etc. when running, swimming, rappelling and/or fast-roping. This gives an operator quick access after hitting the ground and prevents dangerous swinging of a firearm during extreme movement.

źródło: http://www.blackhawk.com/product_detail.as..._id=1793&d=

Pozdrawiam!