killa Posted December 28, 2006 Report Share Posted December 28, 2006 witam. Nie mialem lepszego miejsca, no wiec pisze tu. ChcialBym sie dowiedziec jak najwiecej suchych faktow o ww. jednostce, znajdujacej sie w miejscowosci Czarne. Jest to jednostka szkoleniowa. Co mnie obchodzi - kryteria doborow specjalosci i szkolen, zakresy obowiazkow poszczegolnych specjalnosci itp., realne szanse wykorzystania nabytych umiejetnosci w pozniejszej sluŻbie. Najcenniejsze beda dla mnie wypowiedzi ludzi, ktorzy mieli przyjemnosc/nieprzyjemnosc spedzenia tam szkolki. Quote Link to post Share on other sites
thor_ Posted December 28, 2006 Report Share Posted December 28, 2006 Jak wrzucisz nazwę (JW 1696) do googla dostaniesz linki do forów o WP i tam się co nieco dowiesz. Ja mogę Ci opowiedzieć bajki z punktu widzenia gościa tej jednostki (cywila) na różnych "imprezach po znajomości" Z tego co wiem to jednostkę sobie chwalą, żarcie mniej ;) Sprzęt i szkolenia ponoć dość przyzwoite. Nie wiem jak tam ze sprzętem teraz, kilka ładnych latek temu mieli tam T72, BWP-1, ZSU-23-4, Stary, Jelcze, WZT. To tyle co na szybko sobie przypominam ;) Quote Link to post Share on other sites
killa Posted December 28, 2006 Author Report Share Posted December 28, 2006 Moderaora przepraszam :P Do rzeczy. Fora z MON'u sa do bani chociazBy dlatego, ze za duŻo mielonki tam sie przewija i ludzi, ktorzy wypowiadajac sie, z regÓly patrza na to z punktu widzenia odpier...ic swoje i do domu. 99% bezwartosciowych informacji. Jak sie zada trudniejsze pytanie to i tak nie uzyskujesz na nie zadnej sensownej odpowiedzi, ludzie sie nie znaja i nie moge nic ciekawego powiedziec. Proste. Dlatego pytam tu. [A mnie wszelkie przeprosiny wiszą i dyndają. Pisz poprawnie albo będzie ban. F.] Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted December 28, 2006 Report Share Posted December 28, 2006 Jak sie zada trudniejsze pytanie to i tak nie uzyskujesz na nie zadnej sensownej odpowiedzi, ludzie sie nie znaja i nie moge nic ciekawego powiedziec. Proste. Dlatego pytam tu.No taaaaak... Logiczne... Szukam odp. na pytanie dot. wojska to zadaje je na forum ludzi zajmujących się airsoftem i innych wannabe... Quote Link to post Share on other sites
killa Posted December 28, 2006 Author Report Share Posted December 28, 2006 Bede sie staral, jak za kazdym razem. Foka pisalem przeciez, ze czekam na wypowiedzi "absolwentow". Nie wieRZe, ze nie znajdzie sie tu chociaz 1 z 3400 osob idacych tam co roku. Wystarczy poczekac. [Pierwsze i ostatnie ostrzeżenie -= popaw się albo będzie ban. F.] Quote Link to post Share on other sites
Faroo Posted December 29, 2006 Report Share Posted December 29, 2006 Może poszukaj na NFOW? To duże forum ludzi związanych z wojskiem i nie z MON-u ;-) Quote Link to post Share on other sites
killa Posted December 29, 2006 Author Report Share Posted December 29, 2006 temat do zamkniecia. boje sie ze bana dostane. Quote Link to post Share on other sites
thor_ Posted December 29, 2006 Report Share Posted December 29, 2006 Killa to taki problem żeby po kropce nacisnąć Shift ?? :wink: Quote Link to post Share on other sites
killa Posted December 29, 2006 Author Report Share Posted December 29, 2006 nie dziala. i nawet nie moge se instalnac worda bo mam 1gb dysk. teraz ide do woja jakos nie oplaca mi sie ladowac w 'sprzet', a nowy zalatwiam dopiero jak wroce. a co do tego forum wojskowego, to wlasnie o nim sie wypowiadalem ze laicy dla laikow, i jedyne co sie tam slyszy to 'ale cie wywalili, masz przepapane bo tam praciowa kadra' i 'jak mozesz to nie idz do wojska'. Quote Link to post Share on other sites
ravic Posted January 15, 2007 Report Share Posted January 15, 2007 A ja moze napisze cos innego. Co prawda nie bylem w tej akurat jednostce wojskowej,co nie zmienia faktu ze spedzilem rok w wojsku.Nie ma sie cos bac wojska! Po 1-szym miesiacu jest juz calkiem niezle, a dalej to mi sie bardzo podobalo! Mozesz poczekac z kupnem sprzetu bo gdy wychodzisz do cywila daja ci wyprawke(nie wiem ile teraz) i za to mozesz zakupic sprzet:). Quote Link to post Share on other sites
killa Posted January 16, 2007 Author Report Share Posted January 16, 2007 dzieki za checi. wojska sie raczej nie obawiam, chodzi mi o to zeby sie dowiedziec jak naj wiecej uzytecznych informacji przed dostaniem sie na ta jednostke. wyposazenie itp. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts