zabor Posted December 29, 2006 Report Share Posted December 29, 2006 Czytalem wiele na forum tematow dotychacych tych butow. Piszecie ze sie szybko rozsypuja podeszwy, rozklejaja i siada membrana. Dwoch moich kumpli posiada takie buty(kilkuletnie) i wszystko z nimi OK. Tylko w jednym przypadku sie odleja jakas tasma czy cos. Jakie sa wasze doswiadczenia z tymi butami( nie chodzi mi o nowe). A przedewszystkim interesuje mnie membrana, czy nadal trzyma. Pzdr Za_bor :uśmiech: Quote Link to post Share on other sites
Szwed_ Posted December 29, 2006 Report Share Posted December 29, 2006 Sorry za OT, ale nie mogłem się powstrzymać, jak chcesz buty na lata, a w dodatku trwałe to polecam polskie "Relaksy" ;-) Quote Link to post Share on other sites
Catch22 Posted December 30, 2006 Report Share Posted December 30, 2006 Wodzu jak czytałeś to pewnie wyczytałeś że typowe usterki Kupczaków po dłuższej eksploatacji są dwie: wyrywająca się skórka tej pracującej wstawki na wysokości ścięgna Achillesa (prawdopodobnie wada wykroju fabryczna), oraz tendencja to pękania i odłażenia gumy oklejającej przyszwy, czyli tej która nachodzi na wierzch buta dookoła. Ma to zwykle miejsce na zgięciu buta pomiędzy śródstopiem a palcami bo tam skóra i ta guma pracują najbardziej. Prawdopodobnie tę gumową okleinę ma kolega mówiący o "taśmie". Co do ścierania się podeszew (Vibram Sierra) i innych usterek to nie sądzę żeby odbiegały od normy dla tego typu butów. Pierwsze słyszę o kłopotach z membraną. Wszystko zależy o intensywności używania, warunków, higieny i konserwacji. Znajomy ma jedne wcześniejszych Kupczaków ponad 6 lat i poza tą usterką z wstawką nad piętą nie narzeka specjalnie. NIE są to buty uniwersalne, warto o tym pamiętać. Quote Link to post Share on other sites
ORKAN_Hubert Posted December 30, 2006 Report Share Posted December 30, 2006 Jako użytkownik już drugiej pary kupczaków, podpisuję się pod postem Catcha. Najważniejsze byś wybrał but w dobrym rozmiarze. Jest to ciężki but, jeśli będziesz miał za duże, może być Ci w nich ciężko. Jeśli masz chudą stopę, będzie Ci latała. Bo kupczaki są dość szerokie. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts