RainMaker Posted January 9, 2007 Report Share Posted January 9, 2007 Dzieki Panowie. Ide wiec szukac bogatszy w nowa wiedze :) Upsss... pozagladalem... piekne ale koszty kurcze nie male. Za to na poczatek na ebayu cos da sie znalezc w podrobkach... Bedzie musialo starczyc na poczatek. Quote Link to post Share on other sites
kikol Posted January 9, 2007 Report Share Posted January 9, 2007 Zgadza się Procent. Trafiło mi właśnie w ręce owo FLC i daje radę. Co do kojota Aitesowego, to co producent, to inny kojot. Ja mam kilka ładownic Eagla i są różne w swej kolorystyce, ale wszystkie można chyba wpisać do ogólnie przyjętego kanonu Coyote Brown, w odróżnieniu od SDSowskich ładownic. Quote Link to post Share on other sites
RainMaker Posted January 11, 2007 Report Share Posted January 11, 2007 Jeszcze tylko czy olive jest "zabronione" w polaczeniu z marpatem? ;) Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted January 11, 2007 Report Share Posted January 11, 2007 Regulaminowo tak, a w praktyce to roznie bywa... Quote Link to post Share on other sites
RAI wilku Posted January 12, 2007 Report Share Posted January 12, 2007 Jak różnie? Różnie dla tych co mogą nie patrzeć na regulamin tak jak reszta korpusu (Recon?)? Quote Link to post Share on other sites
Królik Posted January 12, 2007 Report Share Posted January 12, 2007 Różnie dla wszystkich: Quote Link to post Share on other sites
RAI wilku Posted January 12, 2007 Report Share Posted January 12, 2007 Królik, zgadza się, ale pojedyncze ładownice to nie całe oporządzenie prawda? Quote Link to post Share on other sites
Królik Posted January 12, 2007 Report Share Posted January 12, 2007 A popatrz na pierwsze zdjęcie. Na marginesie: widziałem fotki z "Desert Storm", gdzie Jankesi biegali w elementach oporządzenia LCE z 1956 roku. Zatem stwierdźmy, że regulamin to jedno, a życie w polu - coś zupełnie innego. Quote Link to post Share on other sites
Wukasz Posted January 12, 2007 Report Share Posted January 12, 2007 Te IBA w woodlandzie to akurat wczesny Afganistan i Irak. Wg mojej wiedzy duża część USMC nie miał wówczas IBA w coyote. Stawiam tezę, ze wszystko zależy od dowódcy. Jak przymknie oko na regulamin to marine może wyglądać i tak: lub (5 od lewej) zaś ilość kolorków u tego marine mówi sama za siebie Quote Link to post Share on other sites
Królik Posted January 12, 2007 Report Share Posted January 12, 2007 Umówmy się co do dwóch rzeczy: 1. NIGDY nie ma tak, że po wprowadzeniu nowego sprzętu 100% jednostek ma go na wyposażeniu. Normalne są sytuacje donaszania starych sortów. Wczesny Irak i Afganistan to jeszcze używanie PASGT w niektórych jednostkach. 2. W REGULAMINOWYM MOLLE jest przejściówka ALICE/MOLLE czyli regulamin dopuszcza jednoczesne wykorzystanie tych elementów, prawda? Co do drugiego zdjęcia: nie trzeba patrzeć na 5 od lewej. Wystarczy spojrzeć na kaemistę na pierwszym planie. Czy to jest regulaminowa kabura? Na marginesie - mało kto z US manów nosi regulaminową M12. Quote Link to post Share on other sites
Wukasz Posted January 12, 2007 Report Share Posted January 12, 2007 1. A ktoś powiedział że tak jest? 2. A czarnych cameli? Co do piątego od lewej czy po powiększeniu ktoś stwierdzi co to i czy to woodland czy czarne? Fotki na szybko wybrane potwierdzające to co mówisz. Edit Dzięki. Usunąłem kontrowersyjny fragment. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts