ehunter Posted January 6, 2007 Report Share Posted January 6, 2007 jęsli nie mam pewnośći że bateria wytrzyma mi klejną strzelankę to moge ją bezpośrednio po strzleance rozładować i trzymać rozładowaną a potem naładować dzień przed kolejną strzelanką? kupiłem dzisiaj JG0511 SWD A47 [JG] on ma baterię 8,4V i mam pytanie czy mógłbym używać 9.6V ? Link to post Share on other sites
0L0 Posted January 6, 2007 Report Share Posted January 6, 2007 jęsli nie mam pewnośći że bateria wytrzyma mi klejną strzelankę to moge ją bezpośrednio po strzleance rozładować i trzymać rozładowaną a potem naładować dzień przed kolejną strzelanką? Tak ;) pytanie czy mógłbym używać 9.6V ? Tak :D Link to post Share on other sites
ehunter Posted January 6, 2007 Author Report Share Posted January 6, 2007 ale mocniejsza bateria nie uszkodzi silnika czy okablowania czy innych części? Link to post Share on other sites
szalony jack pirat Posted January 7, 2007 Report Share Posted January 7, 2007 Zależy na ile mocniejsza. I zależy też od zębatek i spreżyny. Zależnie od różnych elementów przy wysokich szybkostrzelnościach bardziej zużywają się różne inne miejsca w GB. Przy zwykłych sprężynach i zębatakach (tak do 400fps) ROF do 20 ma spore szanse działać kilkadziesiąt tysięcy kulek. Trudno powiedzieć coś mniej ogólnego. Link to post Share on other sites
ehunter Posted January 7, 2007 Author Report Share Posted January 7, 2007 jeszcze mam takie pytanie. naładowana bateria traci moc jeśli leży i oczekuje na strzelanke, tak? powiedzmy że leży 6 dni po naładowaniu. Link to post Share on other sites
Oman Posted January 7, 2007 Report Share Posted January 7, 2007 jeszcze mam takie pytanie. naładowana bateria traci moc jeśli leży i oczekuje na strzelanke, tak? powiedzmy że leży 6 dni po naładowaniu. tak Link to post Share on other sites
.Max Posted January 7, 2007 Report Share Posted January 7, 2007 Teoretycznie traci 1% "mocy" dziennie. Link to post Share on other sites
Foka Posted January 7, 2007 Report Share Posted January 7, 2007 Wszystko to już wielkrotnie było. Szukaj. Link to post Share on other sites
Recommended Posts