aikikai Posted January 12, 2007 Report Share Posted January 12, 2007 Witam, zamierzam do swojego SLRa105 A1 wmontować zamiast tworzywowych komplet drewien: fore-gripy i kolbę. Czy już ktoś robił coś podobnego? Skąd wzięliście drewna? Pytam, ponieważ długo szukałem ich w polskich slepach airsoftowych, jednak nigdzie nie ma - są jedynie do AK47, a wiadomo, że w AK74 są inne. Jeśli braliście oryginalne, to czy był duży problem z ich zamontowaniem do repliki (i skad wzięliście orgyginalne drewno)? I jakkolwiek jaka była cena całej wymiany? Pozdrawiam P.S. Jeśli ktoś posiada drewniany fore-grip i kolbę od oryginału do sprzedania, proszę o ktonakt na maila. Aikikai Quote Link to post Share on other sites
yakarov Posted January 12, 2007 Report Share Posted January 12, 2007 Poszukaj na forum.....jest taki temat tuning zew ak-74....poszukaj dobrze. Oryginalne drewna trudno dostępne, moge załatwić, ale cena też tuningowana... ;) to tyle. koniec. Quote Link to post Share on other sites
ues Posted January 18, 2007 Report Share Posted January 18, 2007 UWAGA ! UWAGA ! UWAGA ! UWAGA ! UWAGA ! UWAGA ! UWAGA ! UWAGA ! UWAGA ! Miałem tego nie robić ale myślę, że sprawa was zainteresuje. Dlatego właśnie tu a nie w komisie zamieszczam to ogłoszenie. Mam części do tuningu zewnętrznego AK 74 stalowe i drewniane. Pochodzą z SLR 105 SV z CA kolesia, który nakazał mi zrobienie na bazie tegoż szkieletu RPK 74. Tak więc części są zdjęte z guna który został zakupiony w poniedziałek. Pachną fabryką, nóweczki, nie uszkodzone, nie porysowane. To co na foto. Można kupować osobno. Ceny pod obrazkiem. CENY w zł: kolba 150 łoże, nakładka z rurą gazową, wycior 60 podstawa muszki 60 komora gazowa 60 tłumik płomienia 80 jarzmo łoża 30 RAZEM 440 przy zakupie wszystkiego 380 chwyty sprzedane Zaznaczam że części nieosiągalne i osobno do kupienia tylko po kanibaliźmie technicznym. CA i tak ma wyśrubowane ceny na części osobno i można je sprowadzić tylko w ramach usługi serwisowej. Np. chwyty brązowe tak zostały sprowadzone i kosztowały 25 euro za sztukę. Quote Link to post Share on other sites
blazy Posted January 26, 2008 Report Share Posted January 26, 2008 Czy już ktoś robił coś podobnego? Skąd wzięliście drewna? Pytam, ponieważ długo szukałem ich w polskich slepach airsoftowych, jednak nigdzie nie ma - są jedynie do AK47, a wiadomo, że w AK74 są inne. No proszę nie pisz że nigdzie ich niema... TUTAJ i TUTAJ Quote Link to post Share on other sites
de Villars Posted January 26, 2008 Report Share Posted January 26, 2008 Tylko że to są elemanty PJ, a uesowi chodziło, jak sądzę, o części produkowane przez CA. Quote Link to post Share on other sites
kazik_ Posted January 26, 2008 Report Share Posted January 26, 2008 Ten zestaw z gunfire wygląda o wiele lepiej niż na taiwangunie. Poza tym chwyty pistoletowe są do różnych kałachów: ten z gunfire to niby do chwytów a'la 74 (pełnowymiarowe, bez tego wcięcia u góry), a ten z taiwanguna to do AK47mek. A, no i jeszcze różnią się przednim chwytem (74 vs "AKM") PS. Gratuluję wskrzeszenia tematu sprzed roku. Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted January 26, 2008 Report Share Posted January 26, 2008 http://www.allegro.pl/item303388969_ak74_zestaw_drewna.html Od oryginału... Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts