Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Na jakich akumulatorach strzelacie?

Recommended Posts

Witam! Od pewnego czasu drąże temat zasilania repliki ze springiem przynajmniej M150 i w sumie mam na oku kilka AKU. Jeśli jest ktoś taki to proszę niech napisze jakiej batki używa i na jakich ogniwach (firma/model ogniwa/woltaż/cena)..... Ewentualnie proszę o info na jak dużo kulek starcza cały aku, czy strzelacie semi czy auto i jaki model silnika i typ zębatek posiadacie. W sumie mile wiedziane rady dotyczące wyboru batki do spr M150 + Zębatki Helikalne Infinity TU + silnik stockowy classic army. Pozdrawiam i dzięki :D

misiek009

witam

moja była Mka (M15A4 Rifle CA) chodziła jakiś czas na M150 , zasilana była batką 12v 2400 RC Sanyo przy standartowym silniku CA starczało na okolo 600 kulek

obecnie karabin ma springa M170 , silnik magnum systemy przy tej samej baterii i starcza na okolo 1500 kulek

pozdro

Pytasz o zebatki czy akumulator?

Z twoich wcześniejszych postów w innym temacie wynika że chcesz rozwalic gnata. Spoko, o aku. już ci pisaliśmy przecież.

Jak chces zmiec bezproblemową eksploatacje kup sanyo bądź Kan.

Do M150, szykuj 1000zł.

Kombinacja częsci raczej z najwyższej pułki.

Zakończmy już tematy akumulatorów bo forum aż ocieka od tego.

Spokojnie ludzie! Wiem co robie! Kupię full części - mam kasę i wszystko - to mój problem! :D

Znam się na tym - jedyne co do czego mam wątpliwości to akumulator :D dlatego pytam o niego :D

A o zębatki pytałem bo to raczej dosyć istotny element jeśli chodzi o działanie baterii :D

Mi 24 godziny ładowania wspomnianej Sanyo RC wolnoładowarką wystarczyły na jeden strzał i pół drugiego

To musisz mieć skopaną ładowarkę (najprawdopodobniej nie ładuje w ogóle). Ja używam wolnoładowarki ansmana do baterii 9,6 3300mAh G&P i ona ładuje ją bardzo dobrze (po 31h).

Tomow - zębatki Prometeusa? Infinity Torque Up? Gdzie kupiłeś? :D Aha no i tak na marginesie to strzelasz na stockowym szkielecie Gearboxa czy na jakimś innym?

tak, Prometheus , zebatki dostępne w sklepie ASG Shop w zestawie Max Torque v2

gearbox seryjny CA , strzelałem tylko i wyłacznie ogniem pojedynczym

To musisz mieć skopaną ładowarkę (najprawdopodobniej nie ładuje w ogóle). Ja używam wolnoładowarki ansmana do baterii 9,6 3300mAh G&P i ona ładuje ją bardzo dobrze (po 31h).

Żeby było weselej, KAN 10.8V do MP5 ładuje bez większych problemów (długo to trwa ale daje radę) ;-). Może jakbym poczekał jeszcze ze 20 godzin, to starczyłoby na trzeci strzał :F

Pozdro