misiek009 Posted January 17, 2007 Report Share Posted January 17, 2007 Witam! Od pewnego czasu drąże temat zasilania repliki ze springiem przynajmniej M150 i w sumie mam na oku kilka AKU. Jeśli jest ktoś taki to proszę niech napisze jakiej batki używa i na jakich ogniwach (firma/model ogniwa/woltaż/cena)..... Ewentualnie proszę o info na jak dużo kulek starcza cały aku, czy strzelacie semi czy auto i jaki model silnika i typ zębatek posiadacie. W sumie mile wiedziane rady dotyczące wyboru batki do spr M150 + Zębatki Helikalne Infinity TU + silnik stockowy classic army. Pozdrawiam i dzięki :D misiek009 Quote Link to post Share on other sites
tomow Posted January 17, 2007 Report Share Posted January 17, 2007 witam moja była Mka (M15A4 Rifle CA) chodziła jakiś czas na M150 , zasilana była batką 12v 2400 RC Sanyo przy standartowym silniku CA starczało na okolo 600 kulek obecnie karabin ma springa M170 , silnik magnum systemy przy tej samej baterii i starcza na okolo 1500 kulek pozdro Quote Link to post Share on other sites
misiek009 Posted January 17, 2007 Author Report Share Posted January 17, 2007 a jakie miałeś zębatki? Quote Link to post Share on other sites
Marcinek83 Posted January 17, 2007 Report Share Posted January 17, 2007 Pytasz o zebatki czy akumulator? Z twoich wcześniejszych postów w innym temacie wynika że chcesz rozwalic gnata. Spoko, o aku. już ci pisaliśmy przecież. Jak chces zmiec bezproblemową eksploatacje kup sanyo bądź Kan. Do M150, szykuj 1000zł. Kombinacja częsci raczej z najwyższej pułki. Zakończmy już tematy akumulatorów bo forum aż ocieka od tego. Quote Link to post Share on other sites
0L0 Posted January 18, 2007 Report Share Posted January 18, 2007 Do M150, szykuj 1000zł. 1k zł? a co on za to kupi? gearebox i zębatki? :roll: Quote Link to post Share on other sites
tomow Posted January 18, 2007 Report Share Posted January 18, 2007 a jakie miałeś zębatki? przy M150 Helical Super Torque Up CA przy M170 Infinite Torque Up Prometheus Quote Link to post Share on other sites
misiek009 Posted January 18, 2007 Author Report Share Posted January 18, 2007 Spokojnie ludzie! Wiem co robie! Kupię full części - mam kasę i wszystko - to mój problem! :D Znam się na tym - jedyne co do czego mam wątpliwości to akumulator :D dlatego pytam o niego :D A o zębatki pytałem bo to raczej dosyć istotny element jeśli chodzi o działanie baterii :D Quote Link to post Share on other sites
zdzisiu Posted January 20, 2007 Report Share Posted January 20, 2007 To skoro już kupujesz akumulator, pamiętaj też o odpowiedniej ładowarce. Mi 24 godziny ładowania wspomnianej Sanyo RC wolnoładowarką wystarczyły na jeden strzał i pół drugiego :-F. Trzeba będzie mikroprocesorową kupić. Pozdro Quote Link to post Share on other sites
0L0 Posted January 20, 2007 Report Share Posted January 20, 2007 Mi 24 godziny ładowania wspomnianej Sanyo RC wolnoładowarką wystarczyły na jeden strzał i pół drugiego To musisz mieć skopaną ładowarkę (najprawdopodobniej nie ładuje w ogóle). Ja używam wolnoładowarki ansmana do baterii 9,6 3300mAh G&P i ona ładuje ją bardzo dobrze (po 31h). Quote Link to post Share on other sites
misiek009 Posted January 22, 2007 Author Report Share Posted January 22, 2007 Tomow - zębatki Prometeusa? Infinity Torque Up? Gdzie kupiłeś? :D Aha no i tak na marginesie to strzelasz na stockowym szkielecie Gearboxa czy na jakimś innym? Quote Link to post Share on other sites
tomow Posted January 22, 2007 Report Share Posted January 22, 2007 Tomow - zębatki Prometeusa? Infinity Torque Up? Gdzie kupiłeś? :D Aha no i tak na marginesie to strzelasz na stockowym szkielecie Gearboxa czy na jakimś innym? tak, Prometheus , zebatki dostępne w sklepie ASG Shop w zestawie Max Torque v2 gearbox seryjny CA , strzelałem tylko i wyłacznie ogniem pojedynczym Quote Link to post Share on other sites
zdzisiu Posted January 23, 2007 Report Share Posted January 23, 2007 To musisz mieć skopaną ładowarkę (najprawdopodobniej nie ładuje w ogóle). Ja używam wolnoładowarki ansmana do baterii 9,6 3300mAh G&P i ona ładuje ją bardzo dobrze (po 31h). Żeby było weselej, KAN 10.8V do MP5 ładuje bez większych problemów (długo to trwa ale daje radę) ;-). Może jakbym poczekał jeszcze ze 20 godzin, to starczyłoby na trzeci strzał :F Pozdro Quote Link to post Share on other sites
stiff Posted January 28, 2007 Report Share Posted January 28, 2007 300PDI, tłok i zębatki z waskimi zębami, Sanyo RC2400 12V. 10-15 hi-capów na stzelanke. Seria - tylko seria. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts