Don_Laska Posted January 17, 2007 Report Share Posted January 17, 2007 Witam dzis z poczty odebralem AK74 Cymy ktory udalo mi sie zakupic po promocyjnej cenie 470zl :) odrazu zdecydowalem sie na tuning z 325FPS do ok 400FPS. To wszystko zlecilem chlopakom z www.zbrojownia.com.pl. W gunie wymieniono sprężyne M100 mad onion, łożyskowana prowadnica sprężyny i stalowe łożyska ślizgowe. To wysztko zostalo wsadzone do mojej AK74 i dostalem wyciag a chrono i srednia fps-ow wynosi 393 :)) Za cala ta przyjemnosc zaplacilem dodatkowo 114zl. Nie stracilem przy tym gwarancji bo tuning byl robiony w sklepie wiec opcja naprawde jest zajebista:) w niedziele sprawdze jak to sie ma w rzeczywistosci...wizualnie jest odjechany tyle ze nie jestem przyzwyczajony do tak dlugiej broni ... wczesniej mialem MP5-J Cymy :)) hehhe. z czasem bede chcial wcisnac do guna batke 9,6v :) pozdrawiam ... po weekendzie dam opisik jak gun sprawuje sie po tym tuningu !! Quote Link to post Share on other sites
Shann Steyr Posted February 7, 2007 Report Share Posted February 7, 2007 Weekend minął (i to nie jeden :P), prosimy o opis Don Laska ;). Quote Link to post Share on other sites
Austin Posted February 7, 2007 Report Share Posted February 7, 2007 wstawiles sprezyne M100 i masz 390fps? Cos jest nie tak albo ja czegos nie kumam. Ok juz se rozjasnilem sprawe, w kazdym razie glowica tloka i tlok moze sie szybko rozleciec chociaz nie musi. Quote Link to post Share on other sites
adikss Posted February 8, 2007 Report Share Posted February 8, 2007 Tłok powinien wytrzymać sprężynę M100. Quote Link to post Share on other sites
Shann Steyr Posted February 8, 2007 Report Share Posted February 8, 2007 wstawiles sprezyne M100 i masz 390fps? Nie znam się na tuningu ale to też coś mi nie pasuje, mniejsza o żywotność, ale przy stockowej szczelnośći Cymy sam spring dał aż tyle ? Laska- napisz, jak broń sprawdziła się w walce... Quote Link to post Share on other sites
men3L Posted February 8, 2007 Report Share Posted February 8, 2007 (edited) hmm, ciekawe,o ile na zbrojowni mają sprawne chrono :P ak-74 cymy ma ok 300fps, nie 325 (mierzone). Wiec 390-25~~360fps- na m100 to raczej norma. Ja do swojego kupiłem juz cylinder z głowicą i dysze z Ca, jeszcze tylko łozyska, spring, lufa i gumka, batka i mozna smigac. Edited February 8, 2007 by men3L Quote Link to post Share on other sites
Zygfryd Posted February 8, 2007 Report Share Posted February 8, 2007 A ja do swojej 74 dziś wkładam to: :twisted: Zestaw Tune-Up Kit M120 HurricanE W skład zestawu wchodzi: - Metalowe łożyska ślizgowe - Łożyskowana prowadnica sprężyny - Sprężyna o niejednakowym skoku M120 - Łożyskowana głowica tłoka - Utwardzony, polerowany cylinder - Mosiężna głowica cylindra - Uszczelniona dysza Zestaw pozwala osiągnąć ok 420fps. :twisted: Producent: HurricanE do tego jeszcze metalowy HU SRC i preclufe DeepFire no i oczywiście gumke HU silikonową Guarder-a :twisted: W sobote i niedziele testy :killer: Quote Link to post Share on other sites
SebasTTan Posted February 8, 2007 Report Share Posted February 8, 2007 Możesz zapodać link do miejsca gdzie zakupiłeś zestawik :) Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted February 8, 2007 Report Share Posted February 8, 2007 Ja bym dla świętego spokoju wymienił jeszcze stockowy tłok... Baterie też masz mocniejszą niż standard? Bez tego nawet nie ma co składać guna... Quote Link to post Share on other sites
men3L Posted February 8, 2007 Report Share Posted February 8, 2007 J/w lepiej jeszcze ten tłok dołożyć. Batka 9,6 tez by sie przydała na jakis dobrych ogniwach. Quote Link to post Share on other sites
Diablo Posted February 8, 2007 Report Share Posted February 8, 2007 wybaczcie że sie czepiam ,ale czy czasem tuning AK 47 i AK 74 to nie to samo? takze myśle ,ze bezcelowe jest pogłębianie tego tematu... A moze sie nie znam.. proszę mnie nie zjechac jak psa , bo mam prawo się mylić Pozdrawiam Diablo Quote Link to post Share on other sites
men3L Posted February 8, 2007 Report Share Posted February 8, 2007 Teoretycznie- nie. Niby wszysko to samo ale w 74 pojawiają sie inne problemy jak w 47, ale z tego co widziałem po bebechach to samo. Praktycznie- tak, jest w sumie wątek Tuning AK cymy wiec w sumie ten można wywalic :) PS. No i lufy inne mają :-F Quote Link to post Share on other sites
Diablo Posted February 8, 2007 Report Share Posted February 8, 2007 (edited) Tak i niektóre AK 74 maja "metalowe" body w stocku :D :F Edited February 8, 2007 by Diablo Quote Link to post Share on other sites
marys1 Posted February 10, 2007 Report Share Posted February 10, 2007 Diablo śmiejesz się, ale ciekawe rzeczy siędzieją. Niektóre ak74 cymy mają czarne suwadła i czarne lufy ( normalnie jest taka.. grafitowa ) dziwi mnie to niezmiernie Quote Link to post Share on other sites
Zygfryd Posted February 10, 2007 Report Share Posted February 10, 2007 Dziś zrobiłem taki pierwszy test bojowy i okazało się: że gumka silikonowa Guarder-a pozwala strzelać (po maksymalnym wyciągnięciu) w samoloty nie podnosząc lufy :???:, poza tym batka Sanyo RC 9,6 1600 padła po godzinie strzelania, a stock-owa w ogóle nie współpracowała :wink: aaa i jeszcze po wymianie HU i lufy na precka zaczoł na singlu dwoma kulkami strzelać :roll: na plus zdecydowanie jest moc (za pierwszym strzałem tłucze butelkę po małym piwie) :twisted: , skupienie (teraz na 30-35 m mam rozrzut jakieś 20 - 30 cm :twisted: ), no i pewnie zasięg wzrósł, ale pewnie nie wiele :-F P.S. I tak po powrocie zmieniłem sprężynę na stock-a 8-) Quote Link to post Share on other sites
EyraCk Posted February 10, 2007 Report Share Posted February 10, 2007 (edited) jezeli kulki leca tobie w kosmos to znaczy ze sa za lekkie moj kumpel tak mial w tungowanej emce ca do 400fps i wymienial gumke, 0,2g celowal w nogi, a trafial w glowe zmien kulki na ciezsze Edited February 10, 2007 by EyraCk Quote Link to post Share on other sites
szmerglu Posted February 12, 2007 Report Share Posted February 12, 2007 aaa i jeszcze po wymianie HU i lufy na precka zaczoł na singlu dwoma kulkami strzelać :roll: Zle zamontowany hopsip - wyjmij i zaloz jeszcze raz Quote Link to post Share on other sites
men3L Posted February 12, 2007 Report Share Posted February 12, 2007 czy leci z nami moderator? te wszyskie pytania powinny byc w temacie "Tuning AK Cymy" Quote Link to post Share on other sites
Kamil Posted February 12, 2007 Report Share Posted February 12, 2007 Zle zamontowany hopsip - wyjmij i zaloz jeszcze raz Szmerglu, raczej to tak łatwo się nie uda. Sam mam tego hopa i ten problem (chociaż czasami latają dwie kulki, czasami jedna). Komorę składałem i rozkładałem 3 razy i nic. Niestety HU jest syfny i nic się nie poradzi. Wysłałem karabin do ASGshopu i przy okazji napisałem im żeby sprawdzili komorę, może oni coś wymyślą. Quote Link to post Share on other sites
szmerglu Posted February 20, 2007 Report Share Posted February 20, 2007 Ja mam ten sam problem w MP5 Po ilus tam set kulkach musze wyjac gumke sylikonowa guardera leciutko przesmarowac po zewnetrzenej i jesze raz wmontowac do komory no i poprawic ulozenie tej malej gumki (dystanser - dobrze mowie ??) badz co badz wale na 0.25 przy 350fps i mam prawie na minimum ustawiony hopek - zimą 8) Quote Link to post Share on other sites
Zygfryd Posted February 20, 2007 Report Share Posted February 20, 2007 Po niedzielnej "Bitwie pod Spałą" jestem w 100% zadowolony z przeróbek :twisted: ze stock-a w ostatniej wersji przeszedłem na M110 Guarder-a i wg wyliczeń mam około 390 - 400 fps-ów :twisted: mogłoby być więcej ale teraz już krzaki nie są żadnym problemem :killer: . Co do batki mam 9,6 Sanyo RC i całą niedzielną strzelanke przestrzelała i ma jeszcze zapas 8-) , w sumie jeszcze zmienię tylko kółka na jakieś mocniejsze, co by M120s wrzucić i będzie git :twisted: cóż więcej mi trzeba :lol: P.S. aaa wczoraj jeszcze zmieniłem łoże na orginalne od AK :wink: troche przeróbek trza było zrobić, ale efekt jest oszałamiający, jeszcze kolbę, która również jest już prawie gotowa założę i luzik :lol: /brak tylko możności strzelania ostrą :twisted: _____________________________________ Quote Link to post Share on other sites
men3L Posted February 20, 2007 Report Share Posted February 20, 2007 Skąd masz drewna z ostrego ak-74? Quote Link to post Share on other sites
SwideR Posted February 20, 2007 Report Share Posted February 20, 2007 od akm'a napewno Quote Link to post Share on other sites
Zygfryd Posted February 21, 2007 Report Share Posted February 21, 2007 Skąd masz drewna z ostrego ak-74? Szczerze powiem że nie wiem czym się różni orginalny 47 od 74, ale wiem jedno że drewna są na bank od ostrego :lol: a co do kolby to ją sobie sam robie :-F Quote Link to post Share on other sites
marys1 Posted February 21, 2007 Report Share Posted February 21, 2007 czyli włożyłeś drewno od 47 do 74? boje się .... Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts