mastah Posted May 12, 2007 Report Share Posted May 12, 2007 Może też być brudna lufa .... Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted May 12, 2007 Report Share Posted May 12, 2007 Brudna nie jest bo solidnie ją wyczyściliśmy... Mozliwe, ze lekko krzywo wstawiliśmy lufę względem komory. Jutro korekta. Acha: co by nie było przekroczyliśmy z Cortezem 400 fps`ów :-F . Quote Link to post Share on other sites
Jano Posted May 12, 2007 Report Share Posted May 12, 2007 Podepnę się do tego tematu. Otóż robiłem 2 upgrade tych gunów oczywiście mocowy. 1 Tuning: Sprężyna M130 i Zestaw Hurricane'a M120, Batka 8.4V 1800mAh, zębatki Super torque up Systema. Co się okazało? Otóż stockowy silnik nie ma siły ciągnąc M130 (DF) nawet przy batce 9.6V 3850mAh Czyli sprężyna M130 idzie sie walić... Zestaw Hurricane'a M120 wszystko ładnie i cacy ale o baterii 8.4V takiej zwykłej można zapomnieć. Za to 9.6V 3850mAh śmiało i miło lata Czyli batka 8.4V 1800mAh też poszła ... Zębatki Super torque Up (takie za 370 zł :-F ) Wrażenie? Na kulkach 0.23: Kopnięcie fajne ale co mnie zdziwiło miało lepsze skupienie w stockowej lufie i komorze z gumką, niż moja z precka SRC 6,03, metalowa komorą, i gumką. Dla mnie był to szok... Zamiast powinno być większy rozrzut to było wręcz przeciwnie... Aż mnie to (nie)miło zdziwiło... 2 Tuning: Hurricane M120, Zębatki Helikalne STU Classic Army, batka 9.6V 3850mAh Wszystko ładnie chodzi. I bardzo szybko.... Czyli jest ok jak dotąd. Quote Link to post Share on other sites
Cortez48 Posted May 13, 2007 Report Share Posted May 13, 2007 Powiem szczerze, że ta precka SRC też mnie niemiło zaskoczyła. Co prawda celność jest odrobinę lepsza niż w stockowej Cymie ale nie na tyle żeby wydawać na nią tyle kasiory. Jestem po prostu nią zawiedziony :cry: Quote Link to post Share on other sites
Johann Posted June 2, 2007 Report Share Posted June 2, 2007 Mam pytanko.Czy biorąc tuningowaną przez zbrojownię Cymę i dokładając do niej metalową komorę HU i preckę przekroczę magiczna granicę 400 fps?Jak szczelna jest ta komora?Czy trzeba ją potraktować sylikonem? Quote Link to post Share on other sites
Dancer Posted June 27, 2007 Report Share Posted June 27, 2007 Witam. Co należy wymienić w stockowym Ak 47 od Cymy, aby miał on się lepiej...nie zależy mi aż tak na mocy. Poprostu chcę niemaksymalny tuning. Trzeba wtedy co zmienić? Samą prec lufe? Bo wiem, że od tego zacznę... Podajcie producenta i koszt z jakim muszę się liczyć! Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
mastah Posted June 28, 2007 Report Share Posted June 28, 2007 Lufa + komora hu + gumka hu Z gb: prowadnica sprężyny, łożyska I to tak, jeżeli chcesz go wzmocnić, a nie dawać zbytnio więcej fps ... Quote Link to post Share on other sites
nowak Posted September 5, 2007 Report Share Posted September 5, 2007 Witam czy gearbox i zebatki w AK74 cymy wytrzymaja sprezyne M120S przy wymianie czesci na: cylinder,mosiężną głowicę cylindra,uszczelnioną dyszę, łożyskowaną głowicę tłoka, łożyskowaną prowadnicę sprężyny, lozyska i baterie 10.8V ?? Quote Link to post Share on other sites
szmerglu Posted September 5, 2007 Report Share Posted September 5, 2007 wytrzymac wytrzyma ale prędzej czy później zdechnie tłok i zębatki w kolejności losowej :F Quote Link to post Share on other sites
johnyTS Posted September 11, 2007 Report Share Posted September 11, 2007 wstawiłem FTK JBU m100 , wszystkie elementy idealnie pasują i wszystko śmiga, głowica z wymiennymi wszystkimi zębami wygląda solidnie...niestety nie mam dostępu do chrono ale wydaje mi się że mocy i skutecznego zasięgu przybyło... testowane narazie na 1 strzelance.. po wymianie łożysk na kulkowe i aku na 9,6 V planuje wstawić m120 guardera. Jaką baterie polecacie aby wsio śmigało, 95% ogień pojedyńczy. Quote Link to post Share on other sites
Krycha27 Posted September 12, 2007 Report Share Posted September 12, 2007 Witam wsystkich odwiedzających ten temat a co za tym idzie również właścicieli AK74 jeżeli ktoś sie szykuje do modernizacji swego AK polecam zestaw FTK na SpecShopie w którym znajduje sie sprężyna 100 metalowy tłok z metalowymi zębami , metalowa prowadnica , no poprostu wypas a cena 180 zł a 185zł ze sprężyna 120 ale w tym momecie musicie sie liczyć z wymiana zębatek i łożysk. polecam ten pierwszy zestaw. osiągi mojejgiwery poprawiły się znacznie , oceniam je conajmniej na 370-380pfs-ów Acha jeżeli ktoś jeszcze nierozbierał gerbox-a nic strasnego poglądajcie filmy instruktarzowe bardzo pomagają . To tyle co narazie może doradzić MIWO Quote Link to post Share on other sites
Poli Tukasi Posted September 20, 2007 Report Share Posted September 20, 2007 Przepraszam ale właściwie to jaki jest gearbox w CM.031??? wersja 2 czy wersja 3, bo nie wiem jaki zestaw kupić? Quote Link to post Share on other sites
mastah Posted September 21, 2007 Report Share Posted September 21, 2007 A wyszukiwarka nie działa ? gb v3 jak w każdym akaczu. Quote Link to post Share on other sites
Forest Snajp Posted September 29, 2007 Report Share Posted September 29, 2007 a czy wepchne jakoś gumke HU silikonową guardera do stockowej komory?! Quote Link to post Share on other sites
men3L Posted September 30, 2007 Report Share Posted September 30, 2007 Nie. Jak chcesz zmienić gumkę to musisz zmienić też lufę i komore HU PS. mam jedną z TM na sprzedaż :D Quote Link to post Share on other sites
Forest Snajp Posted September 30, 2007 Report Share Posted September 30, 2007 a jakoś zmodyfikować silikona sie nie da?! mi chodzi o tego ak co jest teraz w taiwangun :D i ciekawe jak bede strzelał w zimie ;/ Quote Link to post Share on other sites
Johann Posted September 30, 2007 Report Share Posted September 30, 2007 Czy ku.rwa ciężko przeczytać stornę wcześniej ,że nowe cymy mają standardowe komory HU od minimum czerwca ??!! Quote Link to post Share on other sites
men3L Posted September 30, 2007 Report Share Posted September 30, 2007 O, ciekawe, z powodu 4 miesięcznego pobytu w Holandii jestem bardzo do tyłu, przepraszam za wprowadzenie w błąd. :) Quote Link to post Share on other sites
Forest Snajp Posted September 30, 2007 Report Share Posted September 30, 2007 ok nieszkodzi! jasiu a może troche grzeczniej xd Quote Link to post Share on other sites
lokers83 Posted October 3, 2007 Report Share Posted October 3, 2007 WITAM, MAM PYTANKO kupiłem sobie sprężynę 150% PDI i jest ona o 3 cm dłuższa od stokowej, po zamontowaniu jej podłączam batke i dupa nie chce przemielić, czy to jest wina baterii?? za słaba ?? uzywam stokowej 8.4v!! Quote Link to post Share on other sites
Johann Posted October 3, 2007 Report Share Posted October 3, 2007 Jeżeli bateria jest naładowana i silniczek tylko pyrka to tak. Weź od kogoś 9,6 i zobacz czy zaskoczy. Chińczyki ogólnie mają do dupy bakteryjki. :) Quote Link to post Share on other sites
Grajki Posted October 3, 2007 Report Share Posted October 3, 2007 (edited) Czy ten tłok: http://www.asgshop.pl/produkt.php?id=104 Będzie pasował do Zestaw Tune-Up Kit M120s do AK HurricanE? A jeżeli nie to jaki polecacie? Edited October 3, 2007 by Grajki Quote Link to post Share on other sites
lokers83 Posted October 3, 2007 Report Share Posted October 3, 2007 a czy te spreżyny 150 i 130% PDI mają być dłuższe niż stokowe?? bo kumpel kupil m120s i ona jest raczej tej samej dlugości co stokowa a te 150% i 130% pdi są o 3 cm dłuższe od stokowej??!! Quote Link to post Share on other sites
szmerglu Posted October 4, 2007 Report Share Posted October 4, 2007 Czy ten tłok: http://www.asgshop.pl/produkt.php?id=104 Będzie pasował do Zestaw Tune-Up Kit M120s do AK HurricanE? A jeżeli nie to jaki polecacie? Mam taki i trzyma się jak trzeba przy m120 rofie około 16k/s wystrzelone .....bardzo dużo i dalej jest cały Lokers83 sprecyzuj czy mówisz o M czy pdi - ca podaje w % długość sprężyny a M cośtam to metry na sekundę które daje spring. Może być takiej samej długości co 130% ale być twardsza i dawać większy pęd Quote Link to post Share on other sites
Grajki Posted October 4, 2007 Report Share Posted October 4, 2007 szmerglu a jakie masz zębatki? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts