ctxpl Posted September 19, 2008 Report Share Posted September 19, 2008 a mi podobnie jak Lolelxusowi ..w GP padly dwa razy zeby tloka..raz po 20-30 midcap-ach... nastepnie wymiana..do tego doszla akurat m170 wiec wpakowalem proba...10 strazlow i zebow znowu nie ma...co moze byc przyczyna? i czy mozna kupic gdzies nie plastikowy tlok w wersji long do gp?..a jak nie to mozna wsadzic krotki metalowy? może przyczyną jest złe wypodkładkowanie zębatek ??? Quote Link to post Share on other sites
Lolexus Posted October 14, 2008 Report Share Posted October 14, 2008 Do sprężyny M170 mam tłok GP czerwony ze zwężonymi zębami i wszystko gra-może to wina tłoka ze jest za słaby do tej sprężyny? Quote Link to post Share on other sites
sharky_ Posted December 7, 2008 Report Share Posted December 7, 2008 może przyczyną jest złe wypodkładkowanie zębatek ??? hm..moze i to byc... nie mam zbytniego doswiadczenia.. jest jakis manual ile ich ma byc? Do sprężyny M170 mam tłok GP czerwony ze zwężonymi zębami i wszystko gra-może to wina tłoka ze jest za słaby do tej sprężyny? no ale nie ma innych tlokow jak tylko te normalne plaskiti od gp do wersji long? nie ma? poki co nie moj budzet nie przewiduje wydatkow na nowe tloki..wiec musze czekac zanim znowu cos zrobie w moim przyjacielu ps. 2 miesieca na odp ... :strach: A trochę bardziej po polsku się da? thor_ Quote Link to post Share on other sites
Scalak Posted December 7, 2008 Report Share Posted December 7, 2008 Nie bardzo wiem co chcesz nam powiedzieć przyjacielu. Które zęby ci wyłamało? opisałbyś coś dokładniej. No chyba, że nie szukasz pomocy a chciałeś się tylko podzielić z nami awarią która nastąpiła w pukawce. Można sprawdzić co jest przyczyną kiedy dokonujesz "oględzin" po usterce. Zazwyczaj widać wtedy która część jest nadmiernie wyeksploatowana. Sprawdź czy oś zębatki tłokowej nie jest skrzywiona, czy sprężyna nie wchodzi ciasno do tłoka... Może przed awarią usłyszałeś jakieś dziwne dźwięki źle pracującego mechanizmu? Quote Link to post Share on other sites
feder91 Posted March 14, 2009 Report Share Posted March 14, 2009 Jakieś propozycje co wymienić na tym GB przy sprężynie m170? -GB kupiony oddzielnie bez karabinu. Z tego co wiem zębatki to infinitive (tak pisał asgshop.pl) Bo nie chcę żeby coś mi poszło... Quote Link to post Share on other sites
smoke Posted March 15, 2009 Report Share Posted March 15, 2009 Feder, ty już dosłownie kaleke z siebie robisz :wink: http://wmasg.pl/forum/index.php?showtopic=39800 Smoke :twisted: Quote Link to post Share on other sites
sharky_ Posted March 15, 2009 Report Share Posted March 15, 2009 (edited) Nie bardzo wiem co chcesz nam powiedzieć przyjacielu. Które zęby ci wyłamało? opisałbyś coś dokładniej. No chyba, że nie szukasz pomocy a chciałeś się tylko podzielić z nami awarią która nastąpiła w pukawce. Można sprawdzić co jest przyczyną kiedy dokonujesz "oględzin" po usterce. Zazwyczaj widać wtedy która część jest nadmiernie wyeksploatowana. Sprawdź czy oś zębatki tłokowej nie jest skrzywiona, czy sprężyna nie wchodzi ciasno do tłoka... Może przed awarią usłyszałeś jakieś dziwne dźwięki źle pracującego mechanizmu? witam chciałem wam powiedzieć że mialem problem panie kolego ale niezbyt jasno mi to wyszło wiec teraz dokładniej otóż zębatka tłokowa starła zęby tłoka na tzw jak to spece mówią "miazge"..2 razy. zanim znów po 3 miesiącach miałem czas i chęci usiąść nad moją niedostępną koleżanką(mowa o replice heh). jak ktoś napisał podkładkowanie a własciwie jego brak.. było przyczyną. po próbnym strzelaniu około 5-8 mid magów pekła mi zębatka na silniczku (slinki magnum systemy). ale przezorny zawsze ubezpieczony !! mam zapasową ha! a wracajac do tłoka..Nawet odrobinke sie nie starł!! jeden problem mniej z głowy . A trochę bardziej po polsku się da?thor_ da..więc proszę mnie teraz też tak ładnie na czerwono pochwalić :mrgreen: (żart) Pochwalić??!! Zrypac i ścignąć jeszcze za brak WIELKICH liter na początkach zdań mogę co najwyżej!!! :D Proszę się zastosować do "pochwały" ;) thor_ Edited March 15, 2009 by thor_ Quote Link to post Share on other sites
Scalak Posted March 15, 2009 Report Share Posted March 15, 2009 A no to już coś więcej wiadomo... Też miałem pękniętą zębatkę na magnumie ale to nie w ca25. Przyczyną były łożyska kulkowe które się po prostu rozsypały od nadmiernej eksploatacji i nowej mocniejszej sprężyny. Winą też było ułożenie kabli w gripie bo powinny iść tylko po jednej stronie (od strony kolby) Na całe szczęście zębatka od wersji magnum speed też pasuje i jest tańsza (przynajmniej była kiedyś). No chyba, że ktoś znalazł jeszcze tańsze zębatki wchodzące na Magnuma to niech się pochwali :) Możliwe też, że przy podkładkowaniu dałeś za dużo podkładek pod zębatkę silnikową... Jak złożysz gearboxa i skręcisz śrubami to wtedy sprawdź czy ośki mają luz. Powinny się ruszać o parę setnych milimetra. Sprawdziłbyś też przy okazji tłok czy lekko chodzi w prowadnicach. Wyjmij cylinder i zębatki i wsadź sam tłok w prowadnice i zobacz czy gdzieś go nie haczy, pamiętaj by wsadzić prowadnicę. Powodzenia... ;) Quote Link to post Share on other sites
smok_84 Posted March 21, 2009 Report Share Posted March 21, 2009 witam ja mam SR-25 P&J. czy wymiana gearboxa, sprężyny, komory, gumki i lufy podniesie moje juz 470 fps na wiecej?? jakich czesci najlepiej uzyc do tuningu SR-25?? Quote Link to post Share on other sites
Pablo140 Posted March 22, 2009 Report Share Posted March 22, 2009 witam ja mam SR-25 P&J. czy wymiana gearboxa, sprężyny, komory, gumki i lufy podniesie moje juz 470 fps na wiecej?? jakich czesci najlepiej uzyc do tuningu SR-25?? Szukanie naprawdę nie boli :poddanie: http://wmasg.pl/forum/index.php?showtopic=39800&st=0 Quote Link to post Share on other sites
hilaran Posted September 9, 2009 Report Share Posted September 9, 2009 witam ja mam SR-25 P&J. czy wymiana gearboxa, sprężyny, komory, gumki i lufy podniesie moje juz 470 fps na wiecej?? jakich czesci najlepiej uzyc do tuningu SR-25?? you idiot. (House MD skoro wymienisz GB to co za różnica ile miałeś w stocku? Myślisz że skąd płyną fpsy? z kolby???? możesz wymienić GB na g&p a i tak bedziesz mial 400 fps. są co najmniej 3 tematy gdzie jest rozpisany tuning od A do Ź. Quote Link to post Share on other sites
Raistllin Posted May 13, 2011 Report Share Posted May 13, 2011 Jeśli komuś się znudziło jego SR25 G&P bądź to wersja URX to chętnie odkupię od niego :) Jak coś to proszę pisać na priv. Quote Link to post Share on other sites
Raistllin Posted June 18, 2011 Report Share Posted June 18, 2011 Miał ktoś może doświadczenie z magami od chińczyków? Mówię o hicap i midcap? Dla przykładu: http://allegro.pl/sr25-metalowy-magazynek-mid-cap-sr-25-170-bb-i1666664391.html http://allegro.pl/gunfire-magazynek-hi-cap-do-sr25-470-kulek-i1652956576.html Będą dobrze działać z G&P? Boyi dobrze działało z m4 G&P jak to będzie z sr25 ? Quote Link to post Share on other sites
Raistllin Posted August 7, 2011 Report Share Posted August 7, 2011 Czy jest szansa wsadzić do body od sr25 G&P gearbox od CA sr25? będzie współgrać? Quote Link to post Share on other sites
mk29 Posted August 9, 2011 Report Share Posted August 9, 2011 będzie pasować - jest ciut cieńszy i ma więcej luzu - trzeba się trochę napracować aby go równo włożyć. Polecałbym mimo wszystko szkielet z GP. Quote Link to post Share on other sites
Raistllin Posted September 22, 2011 Report Share Posted September 22, 2011 będzie pasować - jest ciut cieńszy i ma więcej luzu - trzeba się trochę napracować aby go równo włożyć. Polecałbym mimo wszystko szkielet z GP. Dzięki za info, bardzo ale bardzo bym chciał, ale jak pewnie zdajesz sobie sprawę dostanie teraz szkieletu od G&P long jest praktycznie nierealne, dlatego taniej i łatwiej wyjdzie chyba kombinacja ze szkieletem CA. Quote Link to post Share on other sites
Aurendil Posted September 22, 2011 Report Share Posted September 22, 2011 Dzięki za info, bardzo ale bardzo bym chciał, ale jak pewnie zdajesz sobie sprawę dostanie teraz szkieletu od G&P long jest praktycznie nierealne, dlatego taniej i łatwiej wyjdzie chyba kombinacja ze szkieletem CA. A może ktoś wie dla czego w zasadzie G&P odpuściło sobie jeden z najbardziej rozchwytywanych modeli? Bo przestaję wierzyć w siłę wolnego rynku. Quote Link to post Share on other sites
Raistllin Posted September 23, 2011 Report Share Posted September 23, 2011 Właśnie siła wolnego rynku zadziałała, a raczej siła zachodniego rynku, tam uważają, że to co Systema to super i jak Systema nie robiła części dla tego szkieletu to nie fajne i bez sensu to produkować i tak się skończyło. Quote Link to post Share on other sites
Raistllin Posted October 23, 2011 Report Share Posted October 23, 2011 Mam pytanie o magi do sr25, kupiłem dedykowane midcap od G&P i szczerze kiepsko podają a przynajmniej bardzo w kratkę, 2 powiedzmy, że ok , dwa czasami co 2 kulkę itd, jakaś rada? Swoją drogą które magi polecacie najbardziej do sr25 G&P? Ktoś testował może Magpula magi? Quote Link to post Share on other sites
white_pl Posted October 29, 2011 Report Share Posted October 29, 2011 Witam. Powiedzcie mi użytkownicy SR od G&P czy na upper reciverze jest normalny gwint jak w każdej innej "emce" ? Innymi słowy - czy można zmienić w niej front na dowolny inny ? Pytańsko numer 2: Czy jest sens polować na GB w wersji long jeśli z SR-ki chcę zrobić szturmówkę ? (cyl. typ2 , lufa 455mm ) Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Raistllin Posted October 30, 2011 Report Share Posted October 30, 2011 Witam. Powiedzcie mi użytkownicy SR od G&P czy na upper reciverze jest normalny gwint jak w każdej innej "emce" ? Innymi słowy - czy można zmienić w niej front na dowolny inny ? Pytańsko numer 2: Czy jest sens polować na GB w wersji long jeśli z SR-ki chcę zrobić szturmówkę ? (cyl. typ2 , lufa 455mm ) Pozdrawiam. Pyt 1: normalny Pyt 2: nie ma sensu- masz tam standard v2 od G&P czyli wystarczające możliwości na szturmówkę. Quote Link to post Share on other sites
white_pl Posted October 30, 2011 Report Share Posted October 30, 2011 @ Adam. A udało Cie się sciągnąć ten front ? Bo z tego co pamiętam , na Tuwima nie dali rady... Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts