dante53 Posted January 28, 2007 Report Share Posted January 28, 2007 Mam pytanie odnośnie wkładów balistycznych twardych w kamizelce OLV. Dokładnie chodzi mi o ich wymiary,a głównie o grubość. Najlepiej jak ktoś by zrobił zdjęcia tych wkładów i zboku umiescił jakąś miarke. Quote Link to post Share on other sites
wally Posted January 28, 2007 Report Share Posted January 28, 2007 Przecież na wewnętrznej stronie kamizelki jest kieszeń na wkłady. Weź linijkę i zmierz tę kieszeń. Od tych wymiarów odejmij z 5 mm na każdą stronę i już masz wymiary wkładów. Quote Link to post Share on other sites
dante53 Posted January 28, 2007 Author Report Share Posted January 28, 2007 Dzięki porostu nie mam jeszcze poszycia od niej, a chciałem zrobic imitacjię tych wkładów. A grubość też tak mogę zmieżyc ? Quote Link to post Share on other sites
wally Posted January 28, 2007 Report Share Posted January 28, 2007 To trochę od niewłasciwej strony się do tego zabierasz :) Najpierw kup kamizelke a później do nie docinaj wkłady. Generalnie sa dwie metody stosowane do imitowania wkładów: - wkłady zrobione z karimaty grubości 4-5 mm; - wkłady zrobione z wykładziny podłogowej (w zalezności od grubości wykładziny, pojedyńcza lub podwójna warstwa). Wkładów "sztywnych" nie polecałbym do wykonania ponieważ nawet z karimatą lub wykładziną kamizelka jest bardzo sztywna. Po włożneiu jeszcze wkładów twardych nie będziesz mógł się zgiąć. Kucanie spowoduje, że kamizelka będzie podchodziła do góry. Generalnie OLV jest dosyć kiepskim wyborem, duzo lepsze są DMV lub KLV. Quote Link to post Share on other sites
Johann Posted January 31, 2007 Report Share Posted January 31, 2007 ja mam OLV i nie narzekam.Nie jest może szczytem luksusu ale nie jest też jakimś tandetnym bublem.Mówie oczywiście o samym pokrowcu:) Quote Link to post Share on other sites
Marcinek83 Posted February 1, 2007 Report Share Posted February 1, 2007 (edited) W OLV uzywam zamiast wkładów twardej karimaty. Jest super pozycja zawsze prosta :F Jak chcesz org. wkłady, za 1100zł moge załatwić. Edited February 1, 2007 by Marcinek83 Quote Link to post Share on other sites
dante53 Posted February 1, 2007 Author Report Share Posted February 1, 2007 Z oryginalnymi narazie się wstrzymam jak narazie zrobię z karimaty. A ewentualnie później kupie KLV albo DMV z wkładami. Quote Link to post Share on other sites
dante53 Posted February 4, 2007 Author Report Share Posted February 4, 2007 Mam jeszcze jedno pytanie co do kamizelki czy da rade nosic z nią chlebak z miwo ?? Quote Link to post Share on other sites
aikikai Posted February 8, 2007 Report Share Posted February 8, 2007 OLVka nie ma systemu przeplatanych pasków i raczej nie da się do niej podczepić chlebaka, chyba, że by się pokombinowało ;) Quote Link to post Share on other sites
Marcinek83 Posted March 13, 2007 Report Share Posted March 13, 2007 Wprowadziłem mała modyfikację, zamiast karimaty wstawiłem kevlar od brytyjskiej kamizelki, dociąłem i heja :F przedni płat pasował idealnie, tył trzeba było dociąć, ogólnie koszt zabawy 120zł. Moim zdanie nie wiele. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts