Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

M4 A1 (R6) WELL - problem z kolbą

Recommended Posts

Mam problem. Na ostaniej strzelance złamałem kolbe w tej raplice. Tego się spodziewałem, ale....

Kolbe skleiłem już do poprzedniego stanu, tyle że teraz chciałbym ją zamocować na stałe. W związku z tym:

Czy macie jakiś sposób na zamocowanie takiej kolby na stałe?

I jakiej kolby szukać jeżeli chciałbym użyć kolby stałej?

Swego czasu na allegro była wystawiona R6 po mocnych przeróbkach. Z tego co było opisane na aukcji to koleś postanowił wywiercić 2 otwory w body oraz w kolbie i wkręcić na stale kolbę poprawiając jakimś mocnym, 2 składniowym klejem. R6 ma mocowanie kolby z tanich elektryków, wiec teoretycznie powinna pasować, ale nie ręczę za to.

W moim R6 też poszła kolba, po sklejeniu poxipolem wytzrymała 2 strzelanki po czym znowu odpadła, więc skleiłem ją bardzo dokłądnie i jakoś sie trzyma. Na forum czytałem kiedyś, że ktoś przykręcił kolbę do GB. A co do stałych kolb, to musisz szukać tanich, chińskich eMek za parenaście/dziesiąt złotych.

Ja także kolbę skleiłem 2 składnikowym klejem który schnie niby kilka dni. Teraz (po 4 h) trzyma się stabilnie, ale w ruch idzie teraz element body. Ta część co zostaje najwyżej po przełamaniu body po odkręceniu pinów. I mam obawę że ona właśnie się złamie z kolbą następnym razem...... :cry:

Z przymocowaniem kolby nie mam już problemu. Tkwi na dobre w body.

Mam problem teraz z body, które prędzej czy później się raczej odłamie bo już mam

rysy. Niżej jest zdjęcie:

http://home.arcor.de/jens436/review/Markti...tair%20(11).JPG

To nie jest fota mojej emki. Ale ja mam między pinem a napisem AUTO, tyle że z drugiej strony body. Zastanawiam się właśnie jak to rozwiązać.

nie ma cg z metalowym body.

ludzie nie pakujcie tyle kasy w R6!!!!!

sam mialem r6 i jak sie zorientowalem ile w niego kasy wtopilem to sie zalamalem.

http://taiwangun.com/?str=product&prId=158 tu masz metalowe body, ale kupowanie go do R6 sie zupelnie mija z celem...... musisz do tego dokupic nowa kolbe, jesli chcesz miec gorne body to rowniez musisz kupic nowa lufe zewn.

wydasz ok 500-600zl na to. + ok 370zl na r6 ktore kupiles wczesniej i co masz? nowe m15a2 carbine/rifle z CA.

Edited by AirBorne

Witam

Ja nabyłem Well-R6 z wcześniej już sklejanym mocowaniem kolby. Na strzelance mocowanie pękło:(

Zmieniłem dolne body na dolne body z ABS-u od TM (te body kupiłem razem z Wellem za grosze), górne body Wellowe pasowało idealnie. Na fotce widac, że górne body do Wella by nie pasowało. Przy ewentualnej zmianie to trzeba reszte lufy wymienić.

Poniżej pokazuje jak te dolne wygląda i jak mocowana jest kolba.

bde0222c82024c5am.jpg

Mocowanie kolby przy tym body od TM jest dużo mocniejsze.

Oczywiście trzeba przy takim body mieć kolbę, która będzie pasować do takiego body.

Jeśli znajdziesz okazyjnie tanio metalowe dolne body to powinno pasować :))

Magazynki pasują idealnie, nic nie trzeba piłować jak w oryginalnym body Wella.

PS: Body od SRC co pisał "AirBorne" powinno pasować, ale dolne. Górne zamienisz od Wella a od SRC sobie najwyżej zostawisz.

Pozdrawiam

SLY

Edited by SlyOne

no ale zaraz, bo nic nie kumam. Dolne body masz od TM, górne zostawiłeś i należy do Wella. Ale zaraz niżej piszesz że górne od Wella by nie pasowało. To o co chodzi?

Jeżeli zaś chodzi o kolbe to mam takie od Colta Commando XM177 DE. Pasowało by na coś takiego, ewentualnie bym nieco usztywnił od wewnątrz, albo zamocował na stałe mocnym klejem itp.

no ale zaraz, bo nic nie kumam. Dolne body masz od TM, górne zostawiłeś i należy do Wella. Ale zaraz niżej piszesz że górne od Wella by nie pasowało. To o co chodzi?

Napisałem, że górne body-które jest na fotce(którą zamieściłem) by nie pasowało do Wella, ponieważ ma inne mocowanie lufy.

Czytaj ze zrozumieniem:)

Jeżeli zaś chodzi o kolbe to mam takie od Colta Commando XM177 DE. Pasowało by na coś takiego, ewentualnie bym nieco usztywnił od wewnątrz, albo zamocował na stałe mocnym klejem itp.

Kolbę to musiałbyś sam sprawdzić czy by pasowała.

Kolba stała od Wella R7 nie pasuje na dolne body TM.

Edited by SlyOne

Kolba stała od XM177 DE będzie pasować po wypiłowaniu dwóch prowadnic na szyny, które są na każdym przyzwoitym mocowaniu kolby.

Ale to należy stwierdzić empirycznie, czyli pilnik i naprzód.

Powodzenia

Natomiast do R6 musiałbyś wyharatać z XM177 DE jeszcze mocowanie, ale klejenie tego będzie raczej mało efektywne i będzie się niestety łamać.

Dobra rada: skombinuj sobie dolne body i kolbę z jakiegoś lepszego guna...

Edited by von_Zakapior

Ja mam pytanie czy to jest to M4 o którym jest mowa? http://www.taniemilitaria.pl/sklep/product...products_id=226

Wiem że to sklep jest zjebany ale nie mogłem nigdzie za taką cene znaleść czy ktoś mi może je opisać? Bardzo proszę to nie dla mnie lecz dla qmpla proszę bardzo jeśli ktoś je ma żeby opisał dzięki z góry.

Edited by Taliban

Ale to jakoś nie wygląda mi na kolbe z Colta Commando DE. To kolba z R7 conajmniej.

Jakby była z R7 to szkoda byłoby mi ją ciąć ;-)

Widać zalepione otwory po śrubach i przycisk którym się kolbe zsuwa.Może dlatego wygląda tak pro bo była pojechana czarnym matem :mrgreen: