Besol Posted February 4, 2007 Report Share Posted February 4, 2007 Mam problem. Na ostaniej strzelance złamałem kolbe w tej raplice. Tego się spodziewałem, ale.... Kolbe skleiłem już do poprzedniego stanu, tyle że teraz chciałbym ją zamocować na stałe. W związku z tym: Czy macie jakiś sposób na zamocowanie takiej kolby na stałe? I jakiej kolby szukać jeżeli chciałbym użyć kolby stałej? Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted February 4, 2007 Report Share Posted February 4, 2007 Swego czasu na allegro była wystawiona R6 po mocnych przeróbkach. Z tego co było opisane na aukcji to koleś postanowił wywiercić 2 otwory w body oraz w kolbie i wkręcić na stale kolbę poprawiając jakimś mocnym, 2 składniowym klejem. R6 ma mocowanie kolby z tanich elektryków, wiec teoretycznie powinna pasować, ale nie ręczę za to. Quote Link to post Share on other sites
sas Posted February 4, 2007 Report Share Posted February 4, 2007 W moim R6 też poszła kolba, po sklejeniu poxipolem wytzrymała 2 strzelanki po czym znowu odpadła, więc skleiłem ją bardzo dokłądnie i jakoś sie trzyma. Na forum czytałem kiedyś, że ktoś przykręcił kolbę do GB. A co do stałych kolb, to musisz szukać tanich, chińskich eMek za parenaście/dziesiąt złotych. Quote Link to post Share on other sites
Besol Posted February 4, 2007 Author Report Share Posted February 4, 2007 Ja także kolbę skleiłem 2 składnikowym klejem który schnie niby kilka dni. Teraz (po 4 h) trzyma się stabilnie, ale w ruch idzie teraz element body. Ta część co zostaje najwyżej po przełamaniu body po odkręceniu pinów. I mam obawę że ona właśnie się złamie z kolbą następnym razem...... :cry: Quote Link to post Share on other sites
sas Posted February 5, 2007 Report Share Posted February 5, 2007 Chodzi Ci o górną część body? Sądzę, że prędzej klej pójdzie niż body (górne). Pozdrawiam! Quote Link to post Share on other sites
Besol Posted February 5, 2007 Author Report Share Posted February 5, 2007 Chodzi Ci o górną część body? Sądzę, że prędzej klej pójdzie niż body (górne). Pozdrawiam! no właśnie przed chwilą patrzyłem na pękniecie, które zaczyna się od pina (które się wyciaga) w dolnym kierunku (do uchwytu). Quote Link to post Share on other sites
Johann Posted February 5, 2007 Report Share Posted February 5, 2007 Mój kumpel [AirBorne] zrobił motyw z przykręcaniem kolby do body a potem zaszpachlował to.Nie ma bata aby wyrwać no chyba ,że ktoś przymocowałby do dwóch samochodów i jechał w przeciwne strony. Quote Link to post Share on other sites
Besol Posted February 5, 2007 Author Report Share Posted February 5, 2007 Z przymocowaniem kolby nie mam już problemu. Tkwi na dobre w body. Mam problem teraz z body, które prędzej czy później się raczej odłamie bo już mam rysy. Niżej jest zdjęcie: http://home.arcor.de/jens436/review/Markti...tair%20(11).JPG To nie jest fota mojej emki. Ale ja mam między pinem a napisem AUTO, tyle że z drugiej strony body. Zastanawiam się właśnie jak to rozwiązać. Quote Link to post Share on other sites
AirBorne Posted February 6, 2007 Report Share Posted February 6, 2007 kupuj to http://taiwangun.com/?str=product&prId=509 takie sa uroki R6. dzieki Bogu, ze zmienilem guna, bo tez mi sie zlamala kolba i zrobilem tak jak Johny napisal. trzeba mnostwo pracy wlozyc w R6 zeby ten gun jakos wygladal i nie polamal sie zaraz. Quote Link to post Share on other sites
sas Posted February 6, 2007 Report Share Posted February 6, 2007 To body SRC jest bardzo ciekawe, tylko, że nie zamontujesz do niego lufy zew. więc możesz założyc tylko dolne (zreszta straczy ;-) ), a i kolbe wtedy będzie trzeba wymienić, a to też trochę kosztuje. Quote Link to post Share on other sites
Besol Posted February 6, 2007 Author Report Share Posted February 6, 2007 Widziałem to body wcześniej i też zastanawiałem się na jego wymiane. Ale słyszałem o body które pasuje (prawie że) i pochodzi od CG. Jest to metalowe body, ale nie wiem jaki konkretnie model. Kojarzy może ktoś? Quote Link to post Share on other sites
Frostu Posted February 7, 2007 Report Share Posted February 7, 2007 (edited) Dolna część body od CG (z ABSu), kolba i rączka także od CG. EDIT: Zmiana rozmiaru zdjęcia. Edited February 7, 2007 by Frostu Quote Link to post Share on other sites
Besol Posted February 7, 2007 Author Report Share Posted February 7, 2007 ale to ABS. a body metalowe? gdzie dostać? jaki model ewentualnie szukać na podmianke? Quote Link to post Share on other sites
AirBorne Posted February 8, 2007 Report Share Posted February 8, 2007 (edited) nie ma cg z metalowym body. ludzie nie pakujcie tyle kasy w R6!!!!! sam mialem r6 i jak sie zorientowalem ile w niego kasy wtopilem to sie zalamalem. http://taiwangun.com/?str=product&prId=158 tu masz metalowe body, ale kupowanie go do R6 sie zupelnie mija z celem...... musisz do tego dokupic nowa kolbe, jesli chcesz miec gorne body to rowniez musisz kupic nowa lufe zewn. wydasz ok 500-600zl na to. + ok 370zl na r6 ktore kupiles wczesniej i co masz? nowe m15a2 carbine/rifle z CA. Edited February 8, 2007 by AirBorne Quote Link to post Share on other sites
SlyOne Posted February 13, 2007 Report Share Posted February 13, 2007 (edited) Witam Ja nabyłem Well-R6 z wcześniej już sklejanym mocowaniem kolby. Na strzelance mocowanie pękło:( Zmieniłem dolne body na dolne body z ABS-u od TM (te body kupiłem razem z Wellem za grosze), górne body Wellowe pasowało idealnie. Na fotce widac, że górne body do Wella by nie pasowało. Przy ewentualnej zmianie to trzeba reszte lufy wymienić. Poniżej pokazuje jak te dolne wygląda i jak mocowana jest kolba. Mocowanie kolby przy tym body od TM jest dużo mocniejsze. Oczywiście trzeba przy takim body mieć kolbę, która będzie pasować do takiego body. Jeśli znajdziesz okazyjnie tanio metalowe dolne body to powinno pasować :)) Magazynki pasują idealnie, nic nie trzeba piłować jak w oryginalnym body Wella. PS: Body od SRC co pisał "AirBorne" powinno pasować, ale dolne. Górne zamienisz od Wella a od SRC sobie najwyżej zostawisz. Pozdrawiam SLY Edited February 13, 2007 by SlyOne Quote Link to post Share on other sites
Besol Posted February 14, 2007 Author Report Share Posted February 14, 2007 no ale zaraz, bo nic nie kumam. Dolne body masz od TM, górne zostawiłeś i należy do Wella. Ale zaraz niżej piszesz że górne od Wella by nie pasowało. To o co chodzi? Jeżeli zaś chodzi o kolbe to mam takie od Colta Commando XM177 DE. Pasowało by na coś takiego, ewentualnie bym nieco usztywnił od wewnątrz, albo zamocował na stałe mocnym klejem itp. Quote Link to post Share on other sites
SlyOne Posted February 15, 2007 Report Share Posted February 15, 2007 (edited) no ale zaraz, bo nic nie kumam. Dolne body masz od TM, górne zostawiłeś i należy do Wella. Ale zaraz niżej piszesz że górne od Wella by nie pasowało. To o co chodzi? Napisałem, że górne body-które jest na fotce(którą zamieściłem) by nie pasowało do Wella, ponieważ ma inne mocowanie lufy. Czytaj ze zrozumieniem:) Jeżeli zaś chodzi o kolbe to mam takie od Colta Commando XM177 DE. Pasowało by na coś takiego, ewentualnie bym nieco usztywnił od wewnątrz, albo zamocował na stałe mocnym klejem itp. Kolbę to musiałbyś sam sprawdzić czy by pasowała. Kolba stała od Wella R7 nie pasuje na dolne body TM. Edited February 15, 2007 by SlyOne Quote Link to post Share on other sites
von_Zakapior Posted February 15, 2007 Report Share Posted February 15, 2007 (edited) Kolba stała od XM177 DE będzie pasować po wypiłowaniu dwóch prowadnic na szyny, które są na każdym przyzwoitym mocowaniu kolby. Ale to należy stwierdzić empirycznie, czyli pilnik i naprzód. Powodzenia Natomiast do R6 musiałbyś wyharatać z XM177 DE jeszcze mocowanie, ale klejenie tego będzie raczej mało efektywne i będzie się niestety łamać. Dobra rada: skombinuj sobie dolne body i kolbę z jakiegoś lepszego guna... Edited February 15, 2007 by von_Zakapior Quote Link to post Share on other sites
Taliban Posted February 15, 2007 Report Share Posted February 15, 2007 (edited) Ja mam pytanie czy to jest to M4 o którym jest mowa? http://www.taniemilitaria.pl/sklep/product...products_id=226 Wiem że to sklep jest zjebany ale nie mogłem nigdzie za taką cene znaleść czy ktoś mi może je opisać? Bardzo proszę to nie dla mnie lecz dla qmpla proszę bardzo jeśli ktoś je ma żeby opisał dzięki z góry. Edited February 15, 2007 by Taliban Quote Link to post Share on other sites
von_Zakapior Posted February 15, 2007 Report Share Posted February 15, 2007 Tak, to ten. Poszukaj na forum. Sklep se odpuść, albo pogódź się z brakiem gwarancji. Powodzenia Quote Link to post Share on other sites
wurst Posted February 15, 2007 Report Share Posted February 15, 2007 Tak wygląda R6 po zmutowaniu z tym 'coltem comando' DE Mocowanie kolby może i wygląda tragicznie ale zniosło pół roku intensywnego użytkowania i przeżyło uderzenia od których składana mi się złamała. Quote Link to post Share on other sites
Taliban Posted February 15, 2007 Report Share Posted February 15, 2007 Dobra dzięki ale nigdzie nie moge kurde znaleść nigdzie takiego w miare taniego nie za 1000 zł + Quote Link to post Share on other sites
Besol Posted February 16, 2007 Author Report Share Posted February 16, 2007 R6 jest jeszcze w Zbrojowni, ta ulepszona wersja stockowa: http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info...products_id=211 Tak wygląda R6 po zmutowaniu z tym 'coltem comando' DE Ale to jakoś nie wygląda mi na kolbe z Colta Commando DE. To kolba z R7 conajmniej. Quote Link to post Share on other sites
wurst Posted February 16, 2007 Report Share Posted February 16, 2007 Ale to jakoś nie wygląda mi na kolbe z Colta Commando DE. To kolba z R7 conajmniej. Jakby była z R7 to szkoda byłoby mi ją ciąć ;-) Widać zalepione otwory po śrubach i przycisk którym się kolbe zsuwa.Może dlatego wygląda tak pro bo była pojechana czarnym matem :mrgreen: Quote Link to post Share on other sites
Besol Posted February 16, 2007 Author Report Share Posted February 16, 2007 a czy my mówimy o tym samym CC XM177 DE??? http://www.sklep.airsoftguns.pl/product-po...LENTYNKOWA.html I czy nie mówisz czasem tylko o mocowaniu kolby? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts