Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

• 1 month later...

Dziś kupiłem sobie Glocka 17 HFC z (podobno z omegi - opinia znajomego, jednak nie widzę nigdzie logosa).

Znajomy doradził mi żebym kupił ten model, bo jest bardzo wytrzymały i dobry. Nie wiem skąd Fboadpro ten text. Człowiek, który mi go poradził siedzi w asg od dawna i zna się na tym. Możesz sprecyzować twoje zarzuty - żebym mógł omijać szerokim łukiem błędy w exploatacji tegoż pistoletu.

Z góry dziękuje.

Z poważaniem

Kevin

hmmm powalajace....

Poczytaj w zbrojowni, ktore GLOCKi robi OMEGA i na czyje zlecenie :) Po pierwsze, aby powatpiewac w fachowosc twojego kolegi... choc mylic sie, jest rzecza ludzka,

po drugie, Glock HFC to akurat jedna z badziewniejszych replik prawdziwej broni. Pewnie nie masz okazji przystawic do real Glocka 17, ale popatrz na zdjecia - pozniej spojrz na swoja replike.... ja widzialem w militaria.pl tego wytwora... i odrazu odlozylem... kupilem GLOCKa by KSC. Ten pomijajac fakt braku metalowego zamka, jest niemalze nie do odroznienia od prawdziwego.

już wszystko wyjaśnione, pomyłka znajomego - źle go poinformowałem (to mój pierwszy ASG).

Mam jednak w tym razie pytanko:

Co jest takiego złego w tym glocku - raczej go nie wymienię więc napiszcie jak mam go exploatować by się nie wysypał.

PS. Strzelałem z niego i niesie na około 30 m trafiałem do słupa szerkokości człowieka i 90% celnych strzałów (wiem jestem lamerem)

Kevin

w sumie to ten drugi GLOCK z HFC istnieje niemalze tylko wirtualnie

militaria.pl nie maja go w sprzedazy, a temu kto wybierze go w sklepie internetowym przysylaja tego tanszego....

bylem u nich w realnym salonie we Wrocku i sprzedawca powiedzial mi, ze mieli tylko jeden egzemplarz

a co zlego jest w GLOCKu z HFC? bo jest koszmarnie niepopodobny do oryginalu.... a poza tym to nic wiecej nie powiem ....

Hargin, ja 1 raz kupowałem asg. Nie rozróżniam jakiś drobiazgów oryginałów, które nie mają pokrycia w replikach. Więc wisi mi to, pozatym na oko 8) wygląda jak oryginał, więc....0 problema.

Tak nawiasem to miałem szczęście, że na niego trafiłem: jedyny egzęplaż na całą Polskę!

kevin ... nie pij tyle :)

masz ta tansza wersje GLOCKa HFC :) Ta IMO gorsza ...

jesli ci wisi czy twoj pistolet jest podobny do oryginalu czy nie, to nie nazywaj go replika, a raczej dosc swobodna fantazja na temat GLOCKa.

IMO w tym caly pic polega, zeby repliki byly jak najbardziej podobne do oryginalu....

a co do pokrycia G17 HFC z oryginalem - masz przyklad bardzo prosty - gdzie masz bezpieczniK! :) a raczej gdzie on powinien byc :)

czemu zamek ma zwezenie od gory???

kto wymyslil tak "przebiegla" szczerbinke???

coz oznaczaja napisy SUPER SPECTRE i Booming???

IMO poprostu ten pistolet tylko dosc powierzchownie przypomina GLOCKa - nawet replike STTI czy KSC

za ta kase mozna bylo kupic np. uzywana Berette z BB i cieszyc sie pistoletem, bedacym wierna kopia oryginalu ;)

aha a co do tego modelu HFC to jest o tym watek stosowny

Cóż...dzięki za pomoc. To był pierwszy zakup i w dodatku jak pisałem wcześniej, był niejaką pomyłką - myślałem że kupuje gocka innej firmy, nieważne.

Aha, jeszcze jedno, tak sobie myślę Pat, że jesteś wierną repliką......ale nie powiem czego, pozatym żadna replika nie zastąpi oryginału więc...i druga sprawa wydaje się po sposobie twojej wypowiedzi, (tak to coś wyżej nazwijmy) że jesteś wogóle replikantem :lol:

Moim zdaniem kupując "broń" ASG (celowo nie piszę "replikę") można mieć do tego dwojakie podejście:

1. kupić ją typowo kolekcjonersko

2. kupić ją z nastawieniem na eksploatację, zabawę i strzelanie

Jest jeszcze jedna opcja chyba najpopularniejsza, jedno i drugie. Nie każdy musi być ekspertem w dziedzinie broni palnej i rozpoznawać ją po bezpieczniku. Być może Kevin reprezentuje ten drugi typ i jeśli zgrzewa go to czy broń wyglada jak skif (połaczenie kilkunastu najpopularniejszych obecnie pistoletów) czy jest w 101% kopią broni ostrej to jest to jego sprawa. Jakoś nikt nie robi tragedii z tego że w MP5 ICS otworki w bebnie celowniczym sa tej samej wielkości. Ja osobiście cenię sobie dokładne odwzorowanie guna, ale bądźmy wyrozumiali jeśli ktoś traktuje ASG jako zabawę, bo o to chyba głównie chodzi i po to są te repliki robione.

Co do MP5 z ICS'a, jego bebenka celowniczego i dziurek jednakowej wielkosci. To ktos w temacie (bodajze ICS vs. TM) pisal ze sa one na roznej wysokosci. Gdzies mam opis MP5 (jakis dawniejszy egzemplarz Komandosa) i tam pisali ze MP5 ma otworki jednakowej wielkosci umieszczone na roznych wysokosciach odpowiadajace nastawom na rozne odleglosci (moze w nowszych mogelach jest tak ze sa roznej wielkosci i na jednym poziomie tego nie wiem). Wiec jezeli to prawda to tego szczegolu nie ma sie co czepiac w ICS'ach jezeli chodzi o realizm.

Podkreslam, JEZELI to przawda.

Ok, przykład może rzeczywiście nie jest trafiony, bo sugerowałem się wypowiedzią z tamtego własnie topicu. Sprawdziłem i rzeczywiście w starszych wersjach (A2,A3 i starszych SD) otwory są tej samej wielkości. Mój błąd, ale ciekawe czy ICS stare bębny wrzucił do wszystkich Mp czy do nowszych wersji zaprojektował inne??

A dla mnie to nauczka żeby nie wierzyć we wszystko co się czyta :lol:

He???? :o :o :o

Kmieciu jestem pewien, ze nigdy nie strzelales z GLOCKa, ani nie miales z nim wiecej doczynienia, niz na zdjeciach!!! Opowiadasz bzdury koszmarne!

Bezpiecznik zamontowany jest w jezyku spustowym. Stanowi on maly cyngielek, ktorego sciagniecie umozliwia zwolnienie spustu.

widac to na tym zdjeciu

http://www.sail-ho.pl/~wizal/Glock18C/05le...side_middle.jpg

pomysl na drugi raz, albo nie prowokuj :twisted:

Ciekawe jak mogli pominąć taki szczegół?? Miałem kiedyś GLOCK-a sprężynowego jakiejś śmiesznej firmy i to kilka lat temu. I ten bezpiecznik działał tak jak w prawdziwym. I to chyba jedyna broń w której taki patent jest. Innych przykładów nie znam.

Może chodziło mu typowy, klasyczny bezpiecznik skrzydełkowy. Niech się tłumaczy :D

• 2 weeks later...