MarineSlupsk Posted February 19, 2007 Report Share Posted February 19, 2007 Witam. Chciałbym się zapytać, czy ktoś(a na pewno taka osoba jest) posiada tego AEGa: http://www.asgshop.pl/produkt.php?id=1453 , i jest w stanie o nim powiedzieć konkretniej, jak się zachowuje? Czy się zacina, kulek nie podaje, itp. Z góry dzięki. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
szalony jack pirat Posted February 21, 2007 Report Share Posted February 21, 2007 Normalny AEG G&P. Ja mam SAM-R. Czyli przód inny. Wszytsko ładnie pięknie, generalnie dwie tylko widze wady: 1) stopka kolby jest dość kiepsko wykonana, klapka lata luźno. Plastik i kolor są ok, nawet wolę taką niż metal CA, który się wyciera. 2) Lufa dość luźno lata w komorze HU, trzeba całość ulepszyć taśmą teflonową. Kultura pracy przyzwoita, dość głośny odgłos strzału, zwłaszcza jakby porównać z lepszymi emkami CA (te mają cichą głowice w stocku). Osiągi trochę mnie rozczarowały. Nie mierzyłem jeszcze na chrono, sklep podaje 380fps. Jak na 380fps, to zasięg i celność nie są boskie, strzela trochę bliżej niż moje P90 z SP110 i precką 6.04 247mm. Aha, dystanser w HU też nadaje się do wymiany lub conajmniej poprawy. Póki co dużo z niej nie strzelałem, więc nie wiem jak z częściami wew. Spodziewać należy się tego samego co w innych G&P, ale to już masz w osobnych wątkach. Quote Link to post Share on other sites
MarineSlupsk Posted February 27, 2007 Author Report Share Posted February 27, 2007 czyli jednak będzie przy nim trochę pracy? fuck! to samo się tyczy M4A1 G&P?(do mojego wzrostu bardziej będzie pasowała krótsza wersja eMki) w sumie lufa jest krótsza i według mnie nie powinna się tak telepotać... no nic, kupię, zobaczę, najwyżej będę siedział i majstrował ;] dzięki za opinie, pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
szalony jack pirat Posted February 28, 2007 Report Share Posted February 28, 2007 M4, czy inna emka to jeden pies. Przecież G&P zmienia tylko body i cylinder, ew. okablowanie przekłada. Quote Link to post Share on other sites
MarineSlupsk Posted February 28, 2007 Author Report Share Posted February 28, 2007 no dobra, a jak z magazynkiem? podaje wszystkie kulki? i jaki jest zasięg(mniej więcej) skoro mówisz, że nie ma takiej rewelacji ;) Quote Link to post Share on other sites
Baykos Posted March 1, 2007 Report Share Posted March 1, 2007 No dobra, a jak ma się M16A4 do M15A4 :?: Quote Link to post Share on other sites
szalony jack pirat Posted March 1, 2007 Report Share Posted March 1, 2007 no dobra, a jak z magazynkiem? podaje wszystkie kulki? i jaki jest zasięg(mniej więcej) skoro mówisz, że nie ma takiej rewelacji ;) A nie wiem, magazynka akurat nie mam. Rozumiem, że chodzi o mid-cap G&P. Miałem kiedyś taki i działał. Kwestia jest zresztą najcześciej nie maga najczęściej, bo to łatwo wyeliminować tylko dyszy/popychacza. A o co chodzi w ogóle? No dobra, a jak ma się M16A4 do M15A4 :?: Tzn.? Jaka jest różnica między CA i G&P? Mnogo różnic jest, w zasadzie same różnice. Polecam przeczytać wątek o M15 CA i M4 G&P. Quote Link to post Share on other sites
sky7 Posted June 19, 2007 Report Share Posted June 19, 2007 ej dobra...nie dlugo mam zamiar uzbroić się w ta replike...to w koncu warto w nią zainwestowac czy nie? zastanawiam sie jeszcze nad tym samym modelem ale ICS'a ale g&p mi sie takowo bardziej podoba...doradzicie? co lepiej wziąć Quote Link to post Share on other sites
szalony jack pirat Posted June 19, 2007 Report Share Posted June 19, 2007 Właściciele G&P powiedzą CI, że G&P, a ICS'a, że ICS. Quote Link to post Share on other sites
Vesimir Posted June 19, 2007 Report Share Posted June 19, 2007 Właśnie, jako posiadacz M16 A3 ICS, polecam guna. W nowej dostawie tych broni na madonionie jest nowe seria z lepszymi silnikami, i zębatkami. Zmienił się również kolor - z bardziej szarego na bardziej czarny. Pytanie czy zależy CI na "rekonstrukcji" marines i logu USMC, czy logu colta w ICScie pasującego do innych formacji, czy generalnie masz to w ... ;-) Quote Link to post Share on other sites
sky7 Posted June 19, 2007 Report Share Posted June 19, 2007 (edited) hmm..w G&P bardzo mi się podoba body...ICS'em sie zainteresowałam ponieważ słyszałam że są mało awaryjne i dobre w stocku do upgrade'u , genrealnie nie zalezy mi na rekontrukcji marines'ow . ale raczej wybiore g&p. i mam w zwiazku z tym mam pytanko: jaką sprezyne ma w stocku? Edited June 19, 2007 by sky7 Quote Link to post Share on other sites
noah Posted June 19, 2007 Report Share Posted June 19, 2007 Czy w G&P wyrzutnie łusek ostwiera się jak w TMie? Czyjak w CA? Quote Link to post Share on other sites
sweety_killer Posted June 19, 2007 Report Share Posted June 19, 2007 vesimir ,body GP absolutnie sie do reko nie nadaje bo ega na broni to wymysł chińczyków którzy chcą byc bardziej marines niz sami marines ;-)więc ics góra;p albo stare aegi Gp które miały normalne coltowskie oznaczenia Quote Link to post Share on other sites
clown Posted June 19, 2007 Report Share Posted June 19, 2007 jaką sprezyne ma w stocku? Odpowiednik M100/110. Polecam odrazu tuningować go w sklepie zakładając sprężynę M120/130 i wymienić gumke HU. Quote Link to post Share on other sites
MONKeyman Posted June 19, 2007 Report Share Posted June 19, 2007 Czy w G&P wyrzutnie łusek ostwiera się jak w TMie? Czyjak w CA? Sądząc po mojej M4ce - jak w CA. Quote Link to post Share on other sites
sky7 Posted June 20, 2007 Report Share Posted June 20, 2007 hm a jak z zasięgiem? podobno rewelacyjny nie jest... jaki jest efektywny i jaki całkowity..w sumie jak w stawie do mojej emki CA precke i gumke hu to bedzie porównywalna z g&p, co nie? Quote Link to post Share on other sites
Jabol Posted June 20, 2007 Report Share Posted June 20, 2007 Sky taaa, tyle , że do G&P można od razu wsadzić m130. Jeszcze nie zapomnij o pięknym body z GP i oryginalnych oznaczeniach. A co do ICS'a to brakuje w nim kołka nad napisem "semi", sam widziałem :) Quote Link to post Share on other sites
sky7 Posted June 20, 2007 Report Share Posted June 20, 2007 (edited) no body mi sie cholernie podoba :D a m130 nie zamierzam wstawiac, jak kupie to pobiegam narazie na stocku :) Edited June 20, 2007 by sky7 Quote Link to post Share on other sites
szalony jack pirat Posted June 20, 2007 Report Share Posted June 20, 2007 Zasięg i celniość normalne. Tylko sprawdź na chrono, czy jest szczelny. Z 360fps można spokojnie sie bawić. Quote Link to post Share on other sites
yogurt Posted August 9, 2007 Report Share Posted August 9, 2007 A magazynki jakich firm pasują do tej eM'ki? Quote Link to post Share on other sites
OGIS Posted August 12, 2007 Report Share Posted August 12, 2007 Właśnie, jako posiadacz M16 A3 ICS, polecam guna. W nowej dostawie tych broni na madonionie jest nowe seria z lepszymi silnikami, i zębatkami. Zmienił się również kolor - z bardziej szarego na bardziej czarny. Pytanie czy zależy CI na "rekonstrukcji" marines i logu USMC, czy logu colta w ICScie pasującego do innych formacji, czy generalnie masz to w ... ;-) hmm..w G&P bardzo mi się podoba body...ICS'em sie zainteresowałam ponieważ słyszałam że są mało awaryjne i dobre w stocku do upgrade'u , genrealnie nie zalezy mi na rekontrukcji marines'ow . ale raczej wybiore g&p. i mam w zwiazku z tym mam pytanko: jaką sprezyne ma w stocku? http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=2523 http://www.asg.com.pl/product_info.php?cPa...products_id=934 No to kwestia badziewnych oznaczeń USMC chyba zakończona :) Quote Link to post Share on other sites
Mr.045 Posted September 16, 2007 Report Share Posted September 16, 2007 Czy chwyt G&P do M16 będzie pasował do emiki CA? Quote Link to post Share on other sites
Prezes_____ Posted April 19, 2008 Report Share Posted April 19, 2008 witam, chciałbym kupić m16a3 z g&p ale nie wiem jaka bateria i jaka ładowarka pasuje, bo czytałem na asgshopie i nie wiem jaka wtyka- duża czy mała( chciałbym large baterie) thx Quote Link to post Share on other sites
CIN3K Posted May 20, 2008 Report Share Posted May 20, 2008 Z tego co mi mówili na customsie to m16 g&p ma słabe wykonanie wewnętrzne. Teraz nie wiem czy brać emke ICS czy g&p. Quote Link to post Share on other sites
shenq Posted May 20, 2008 Report Share Posted May 20, 2008 Czy magi od CA dobrze pasują do G&P, nie latają, nie wypadają , dobrze podają itp? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts