szeregowy_miles Posted February 19, 2007 Report Share Posted February 19, 2007 (edited) Rozebrałem dzisiaj GB i zauważyłem małą ciekawostkę, zdjęcie poniżej przedstawia problem: http://img108.imageshack.us/img108/8725/gbec2.jpg Kółko numer jeden pokazuje miejsce urwania...czegoś/bolca Kółko numer dwa pokazuje sprężynę, która swobodnie zwisa... Może ten problem powoduje błędne działanie selektora?? Za wszelkie pomoce z góry dzięki, Pozdrawiam Miles Edited February 19, 2007 by szeregowy_miles Link to post Share on other sites
Diablo Posted February 19, 2007 Report Share Posted February 19, 2007 napewno :P bo ta spreżyna odpowiada za rozłączenie styków ;) i jak sie urwał ten zaczep ,to lepiejs obie tam wkręć jakaś śrubkę mała i potraktuj ją jakims super glue lub podobnym :) dzięki temu styki będa się rozłączać :D Link to post Share on other sites
szeregowy_miles Posted February 19, 2007 Author Report Share Posted February 19, 2007 no właśnie bo zawsze jak naciskałem spust a później go puszczałem to gun strzelał przes jakiś czas lub w ogóle się nie wyłączał 8) Z tą śrubką będzie trochę problemów bo część mała jak cholera :lol: może uda się to zrobić. Wielkie dzięki za pomoc Pozdrawiam Miles Link to post Share on other sites
0L0 Posted February 19, 2007 Report Share Posted February 19, 2007 Nowa kostka stykowa nie kosztuje wiele, lepiej wymienić ;) Link to post Share on other sites
szeregowy_miles Posted February 19, 2007 Author Report Share Posted February 19, 2007 narazie zrobię to własnoręcznie ;) Link to post Share on other sites
pat1985 Posted February 21, 2007 Report Share Posted February 21, 2007 Witam. Właśnie kolega przynióśł mi egzemplarz MP5 CYMY i po rozebraniu GB stwierdziłem także ułamanie sie tej cześci styku. Objawia się to tym, że kiedy chcemy przelączyć z safe na semi badź auto karabin strzela cały czas na auto :) Styk sie nei cofa i jest cały czas w położeniu zwartym :). Link to post Share on other sites
Diablo Posted February 21, 2007 Report Share Posted February 21, 2007 i co z tego? :wink: Link to post Share on other sites
pat1985 Posted March 1, 2007 Report Share Posted March 1, 2007 I nic z tego !! Tylko napisałem jak sie u kolegi objawiało to, że ta część sie złamała !! Ja naprawiłem to w ten sposób, że w miejscu pęknięcia tam gdzie jest jasno szare miejsce wywierciłem otwór 0,9mm i do niego wcisnąłem kawałek stalowego drucika 1mm odpowiednio wygiętego. Po tej operacji wszystko działa jak należy już długi czas !! :D Link to post Share on other sites
Diablo Posted March 1, 2007 Report Share Posted March 1, 2007 super. Link to post Share on other sites
Westie Posted March 1, 2007 Report Share Posted March 1, 2007 No to już wiadomo, czemu Cymy się psują... ;) Link to post Share on other sites
Recommended Posts