Maciek1 Posted January 18, 2008 Report Share Posted January 18, 2008 Na ile amperów jest bezpiecznik w m16 JG II generacji?? Quote Link to post Share on other sites
ATISHOO Posted January 18, 2008 Report Share Posted January 18, 2008 zapewne 15 Quote Link to post Share on other sites
ATISHOO Posted January 22, 2008 Report Share Posted January 22, 2008 (edited) Wkurza mnie hopek. Podkręca raz dobrze, a raz źle. Celność na boki jest OK, ale jeśli chodzi o góra-dół to jest masakra. Wiem, ze po wymianie na sylikon to się zmieni, ale jak bardzo? PS. Sorry za 2 posty pod sobą, ale nie da się edytować. Edited January 22, 2008 by ATISHOO Quote Link to post Share on other sites
chrzanu Posted January 22, 2008 Report Share Posted January 22, 2008 Spróbuj coś zrobić z dystanserem. Najlepiej wyjmij wszystko i złóż jeszcze raz ;) Quote Link to post Share on other sites
chrzanu Posted January 22, 2008 Report Share Posted January 22, 2008 Ja swój "podkręciłem" aby tylko lepiej podkręcał, bo co do rozregulowania nie było problemów (teraz nawet stockowa gumka daje radę przy plusowych temperaturach). Dziurkę w dystanserze wypełniłem kawałkiem izolacji od kabla słuchawkowego, z którego wybebeszyłem sam kabel :P Sprawdź czy wina nie leży po stronie systemu regulacji samego w sobie i czy zębatki się nie przekręcają. Quote Link to post Share on other sites
Maciek1 Posted January 22, 2008 Report Share Posted January 22, 2008 Na początku myślałem że HU w moim JG jest dość dobry, ale po wymianie na guardera dopiero zobaczyłem jak kulka może daleko i prosto lecieć. Różnica jest ogromna. Quote Link to post Share on other sites
Marcin_pila Posted January 24, 2008 Report Share Posted January 24, 2008 Witam Wszystkich, Chciałem się dowiedzieć czy do repliki M16a3 III gen jest możliwość zamontowania bipodu ?? bo na fotkach nie widze dolnej szyny RIS - jeżeli da rade to jaki bipod byście polecili ??? . aha i jeszcze jedno małe pytanko czy znajde gdzieś metalowe body do tej repliki ?? Pozdrawiam, Marcin. Quote Link to post Share on other sites
chrzanu Posted January 24, 2008 Report Share Posted January 24, 2008 (edited) 1. Tak jest możliwość, kupujesz szynę ris dedykowaną do front gripa m4/m16 i do niej montujesz bipod na risie, albo gotowe rozwiązanie takie jak to: http://gunfire.pl/product-yid-1152190086-Dwojnog.html 2. http://gunfire.pl/product-yid-1152189736-M...RPUS-DO-M4.html http://taiwangun.com/?str=product&prId=242 http://taiwangun.com/?str=product&prId=158 http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info...products_id=654 http://asgshop.pl/catalog.php?cat=108 http://www.specshop.pl/index.php?cPath=22_215_245 Ogólnie do wyboru do koloru. Wszystko zależy od zasobności portfela ;) Edited January 24, 2008 by chrzanu Quote Link to post Share on other sites
Nevan Posted January 24, 2008 Report Share Posted January 24, 2008 A komora hop-up w III generacji broni JG jest z metalu czy plastiku?. III generacja JG ma podobno wzmocniony szkielet, metalowy gearbox zatem może i komora jest metalowa w tej nowej serii. Quote Link to post Share on other sites
Maciek1 Posted January 25, 2008 Report Share Posted January 25, 2008 W poprzedniej Generacji GB też był metalowy. Gdyby nie był replika nie kosztowałaby 400zl. Quote Link to post Share on other sites
FunASG Posted January 25, 2008 Report Share Posted January 25, 2008 A co wiecie na temat fps. Piszą że m16 3 gen. ma ich 430, ale jakoś nie dowierzam. Da się to gdzieś sprawdzić? Quote Link to post Share on other sites
chrzanu Posted January 25, 2008 Report Share Posted January 25, 2008 Było poruszane na forum, polecam temat o hk416 z JG. Wypowiadał się 0l0, który sprawdzał na chrono i wychodziło nawet 450fps, także raczej opis jest poprawny. Quote Link to post Share on other sites
Ellyrion Posted January 25, 2008 Report Share Posted January 25, 2008 W środę przyszła do mnie replika M16A1 JG z Zbrojowni. Jest to moja pierwsza replika ASG. Gun podoba mi się szalenie, ale niestety rączka transportowa i uchwyt pistoletowy nie są takie jak w oryginale, ale ciesze się z tego co mam bo i tak nie stać mnie na CA :P Wymieniłem gumkę HU na SYSTEMY, ale niestety jeszcze nie miałem okazji przetestować :( Lecz mam kilka pytań. W instrukcji pisze, że lufę należy czyścić kiedy pozycja HU jest ustawiona na NORMAL i właśnie jak to ustawić? W instrukcji pisze również, że podczas czyszczenia lufy wyciorem należy wsadzić wycior na głębokość znaczka na wyciorze. Ja takiego nie mam i nie wiem jak głęboko mam wsadzić ten wycior. Proszę o poradę. Quote Link to post Share on other sites
Maciek1 Posted January 25, 2008 Report Share Posted January 25, 2008 (edited) Przy czyszczeniu lufę najlepiej zdemontować i czyścić od strony gdzie wchodzi do komory HU do wylotu. W ten sposób nie uszkodzisz gumki i możesz porządnie wyczyścić całą lufę, a nie tylko spychać brud na jedna stronę. Edited January 25, 2008 by Maciek1 Quote Link to post Share on other sites
chrzanu Posted January 25, 2008 Report Share Posted January 25, 2008 Ale w ostateczności: pozycja normal, to hop up całkowicie na zero, tak żeby nie podkręcał w kulki, czyli pokrętłem regulacji kręć do oporu w lewo Quote Link to post Share on other sites
Bociano Posted January 26, 2008 Report Share Posted January 26, 2008 Na początku myślałem że HU w moim JG jest dość dobry, ale po wymianie na guardera dopiero zobaczyłem jak kulka może daleko i prosto lecieć. Różnica jest ogromna. Potwierdzam, wymieniłem w m733jg hu na silikon systemy i kulka leci widocznie dalej. Mój hu w jg dobrze podkręcał kulki 0,2, z 0,25 miał już spore problemy, po wymianie na systemę kulki 0,25 podkręca bardzo dobrze na minimalnym ustawieniu. Quote Link to post Share on other sites
shadowman Posted January 26, 2008 Report Share Posted January 26, 2008 czy wie ktos jak pozbyc sie efektu chwiejnej kolby?? Nie narzekam i nie chce mi sie poprawiac roboty chińczyków ale tak ruszająca kolba mnie naprawde wkurza. Quote Link to post Share on other sites
Maciek1 Posted January 26, 2008 Report Share Posted January 26, 2008 Jeżeli kolba jest luźna na prowadnicy to trzeba dokręcić śrubę mocującą na stopce kolby. Jeżeli jest to wyginanie sie plastiku które także w małym stopniu występuje to nic z tym nie zrobisz. Powyższy tekst dotyczy kolby stałej. Quote Link to post Share on other sites
ATISHOO Posted January 27, 2008 Report Share Posted January 27, 2008 Jeżeli chodzi o składaną (jeśli rusza sie zbyt na prowadnicy) to można nakleić kilka pasków szkota na prowadnice i będzie git :D A ja mam taki mały problem: gdy bateria już powoli się zaczyna kończyć (lub jeśli jest zimno) to na semi czasem nie chce mi strzelać. Słysze tylko "klik" i nic. Czasami pomoże przełączenie na auto, oddanie kilku strzałów i już, ale czasem nie. Ma ktoś pomysł o co może chodzić? Quote Link to post Share on other sites
shadowman Posted January 27, 2008 Report Share Posted January 27, 2008 Batka nie ma siły ruszyc..tez tak mam przy wyczerpujacej sie bateri. PS: Kolba naprawiona...dzięki Maciek1 Quote Link to post Share on other sites
Ellyrion Posted January 27, 2008 Report Share Posted January 27, 2008 A czy do m16a1 JG posuję to body: http://www.asgshop.pl/produkt.php?id=2064 ? Jeżeli nie to po przeróbkach pasowałby? Quote Link to post Share on other sites
shadowman Posted January 27, 2008 Report Share Posted January 27, 2008 powinno pasować..zwłaszcza do m16a2...ale musiało by mnie popierniczyc zebym kupił metal body w cenie samego karabinu... Quote Link to post Share on other sites
chrzanu Posted January 27, 2008 Report Share Posted January 27, 2008 Hellmans, Ty jak zwykle swoje.... To jest 3gen i ma bebechy porównywalne z GG jeśli chodzi o trwałość (chyba, że identyczne), body chce wymienić na metal więc jakość stockowego mu zwisa. SL to będzie raczej kiepski wybór w porównaniu do nowych JG i tak samo z BOYI Quote Link to post Share on other sites
shadowman Posted January 28, 2008 Report Share Posted January 28, 2008 (edited) Tak BTW to ja odradzam kupowanie metal body Boyi poniewaz jest bardzo lipne..lakier z niego zchodzi po przejechaniu pazniokciem. Moim zdaniem nie oplaca sie kupowania metal body dopuki ci sie nie rozwali to plastikowe. poresztą to "metal body" jest i tak słabe i napewno nie bedzie bbardziej wytrzymalszy. Znajomy miał CA M16A3 i złamało mu sie body przy niewielkim upadku wiec nie licz ze to chińskie body bedzie takie cool. Co do porównania III generazji JG z markowymi to uwazam ze wybranie chińczyka w tym wypadku to dobry pomysł. Jeśli nie dysponujesz wiekszą gotówką to jest to idealny wybór pod względem mocy i ilosci wzmocnionych części. Jeśli zaś jestem bardzioej kasiasy kupuj lepej CA lub TM, zapodajesz tuning to 440fps i cieszysz sie bezawaryjną pracą i markowym sprzętem przez conajmniej 3 sezony. Edited January 28, 2008 by shadowman Quote Link to post Share on other sites
luxis Posted January 28, 2008 Report Share Posted January 28, 2008 Czy M16A2 z JG jest dobrą repliką ?? Kupiłem go w gorącym styczniu za 299 zł ( wg mnie sie opylało). Co według was na wstępie w nim wymienić by uzyskać efekt powiedzmy lepszej celnosci oraz zasięgu. I pytanie : Wczesniej ktoś mówił o rozebraniu repliki i czyszczeniu lufy. Ale jak ją rozebrać bo nie jestem dobry jeśli chodzi o te rzeczy :P Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts