Maciek1 Posted January 28, 2008 Report Share Posted January 28, 2008 Opłacało się. Wymień gumke HU na silikon i lufę na precyzyjną. Co do rozbierania do czyszczenia lufy to: -wybijasz tylnego pina. -łamiesz body na przednim pinie. -wyciągasz lufe z komora. -wyciągasz lufe z komory HU. -Ostrożnie zdejmujesz gumkę z lufy, żeby jej nie uszkodzić. Gotowe! Możesz czyścić lufe bez obawy o gumke. Quote Link to post Share on other sites
tobi Posted January 30, 2008 Report Share Posted January 30, 2008 Czy w M16A4 da się ściągnąć dolną połówkę RISa, czy jest w jednej całości? Quote Link to post Share on other sites
Desmon Posted January 30, 2008 Report Share Posted January 30, 2008 (edited) Pytanie - jak w wersji 733 zdjąć ten chwyt przedni? Z instrukcji wynika ,że trzeba go jakoś do tyłu odciągnąć, a w żaden sposób nie mogę tego uczynić xD EDIT: nie aktualne, od usunięcia post Edited January 30, 2008 by Desmon Quote Link to post Share on other sites
chrzanu Posted January 30, 2008 Report Share Posted January 30, 2008 @tobi Da się zdjąć bez problemu. Nie dzieli się na połówki (to by wyglądało dziwnie, żeby jedna szyna na całej długości dzieliła się na pół :F ) tylko odchodzi cały dolny panel jak ma to miejsce w prawdziwym o ile się nie mylę @Desmon Musisz odciągnąć do tyłu pierścień mocujący, nie cały chwyt. Quote Link to post Share on other sites
tobi Posted January 30, 2008 Report Share Posted January 30, 2008 @tobi Da się zdjąć bez problemu. Nie dzieli się na połówki (to by wyglądało dziwnie, żeby jedna szyna na całej długości dzieliła się na pół :F ) tylko odchodzi cały dolny panel jak ma to miejsce w prawdziwym o ile się nie mylę @Desmon Musisz odciągnąć do tyłu pierścień mocujący, nie cały chwyt. Tak chodziło mi o to czy da się ściągnąć cały dół. Dzięki za info. Quote Link to post Share on other sites
Desmon Posted January 30, 2008 Report Share Posted January 30, 2008 Wiem, zorientowałem się. Niestety zauważyłem, ze gorzej jest założyć ponowie dolną część. Palce mogą od tego trochę poboleć, jak się robi to na setki sposobów... Quote Link to post Share on other sites
Desmon Posted January 30, 2008 Report Share Posted January 30, 2008 Pierścień przy front gripie dalej sprawia mi problemy. U mnie chodzi tak jakby chciał ale nie mógł - bardzo ciężko jest go odciągnąć. Żeby zdjąć dolną cześć chwytu nieźle się namęczyłem, natomiast jednakże jeśli chodzi o założenie go ponownie, to mogę powiedzieć że jest to koszmar. Może lekkie nadpiłowanie tego chwytu ułatwi wkładanie go na swoje miejsce... U innych posiadaczy tego 733 ten pierścień tez sprawia tyle problemów, czy tylko mój egzemplarz jest taki "nie ludzki"?? Quote Link to post Share on other sites
chrzanu Posted January 31, 2008 Report Share Posted January 31, 2008 Odkręć trochę lufę zewnętrzną i trochę wysuń ze środka. Powinno pomóc jak ustawisz na odpowiednią długość. Quote Link to post Share on other sites
ATISHOO Posted January 31, 2008 Report Share Posted January 31, 2008 Pierścień przy front gripie dalej sprawia mi problemy. U mnie chodzi tak jakby chciał ale nie mógł - bardzo ciężko jest go odciągnąć. Żeby zdjąć dolną cześć chwytu nieźle się namęczyłem, natomiast jednakże jeśli chodzi o założenie go ponownie, to mogę powiedzieć że jest to koszmar. Może lekkie nadpiłowanie tego chwytu ułatwi wkładanie go na swoje miejsce... U innych posiadaczy tego 733 ten pierścień tez sprawia tyle problemów, czy tylko mój egzemplarz jest taki "nie ludzki"?? Ja miałem tak samo. Pomogło zeszlifowanie sprężyny, która dopycha pierścień. Była po prostu zbyt gruba po jej ściśnięciu i chwyt nie chciał praktycznie wchodzić (pierścień zbyt mało się cofał). Ewentualnie możesz wymienić tą sprężynke na inną i powinno być ok. Quote Link to post Share on other sites
DaRaQ Posted February 1, 2008 Report Share Posted February 1, 2008 Dostałem ostatnio dziada i muszę powiedzieć że jestem mile zaskoczony. Ale aby nie było tak pięknie parę minusów ode mnie... - Chwiejna lufa występuje- trochę pomogło dokręcenie śrubek. - chwiejna kolba (mam wersję A2) - pordzewiała lufa wewnętrzna - brak plomb na GB (chyba wyślę zażalenie do Gunfire) - pierścień trzymający chwyt chciałby się ruszyć ale jakby nie mógł... - no i okładziny trzeszczą. za to plusy + bardzo ładne wykonanie + super zasięg (mierzyłem krokami, mogłem trafić w drzewo oddalone o 61 kroków ode mnie. Drzewko miało 30 cm szerokości) + Waga + niezły ROF + Bardzo łatwy dostęp do wszystkich części + Kultura pracy taka mało chińska ;) Uważam że minusy są głównie spowodowane plastik body ;) a nie jakimiś wadami fabrycznymi...ale za to plomby na GB to nie popuszczę :evil: :evil: Quote Link to post Share on other sites
Oozie Posted February 1, 2008 Report Share Posted February 1, 2008 Nikt nie odpowiedzial, wiec powtorze pytanie: Body firmy FN bedzie pasowalo do M16A4 z JG????? Quote Link to post Share on other sites
shadowman Posted February 1, 2008 Report Share Posted February 1, 2008 (edited) Powinno...nie miałem doczynienia z tym body ale sądzac po wyglądzie raczej bedzie pasować. Edited February 1, 2008 by shadowman Quote Link to post Share on other sites
Desmon Posted February 4, 2008 Report Share Posted February 4, 2008 Ja miałem tak samo. Pomogło zeszlifowanie sprężyny, która dopycha pierścień. Była po prostu zbyt gruba po jej ściśnięciu i chwyt nie chciał praktycznie wchodzić (pierścień zbyt mało się cofał). Ewentualnie możesz wymienić tą sprężynke na inną i powinno być ok. Zmiana sprężyny zdecydowanie ułatwiła zdejmowanie i zakładanie chwytu. Quote Link to post Share on other sites
ATISHOO Posted February 9, 2008 Report Share Posted February 9, 2008 Masakra. Dopiero wczoraj wyjąłem całe GB i sie okazało, że łożyska, nie dość, że nie trzymają się na swoich miejscach to jeszcze mają takie luzy, że aż szok. U was też tak było? Quote Link to post Share on other sites
Marcin_pila Posted February 13, 2008 Report Share Posted February 13, 2008 Czy do M16A3 III gen JG http://www.gunfire.pl/product-yid-11521901...JG-JGF6610.html można zamontować taki tłumik dźwieku http://www.specshop.pl/product_info.php?products_id=1696 Aha no i czy do montażu potrzebny jestr jakiś łącznik, czy jak się to montuje ?? Pozdrawiam, Quote Link to post Share on other sites
chrzanu Posted February 13, 2008 Report Share Posted February 13, 2008 Tłumik typu Socom w wersji Longz lewoskrętnym gwintem 14mm. Nakręca się go normalnie na gwint w replice Quote Link to post Share on other sites
knowhow Posted February 28, 2008 Report Share Posted February 28, 2008 (edited) Witam, a ja mam jedno pytanie. Zakupiłem M16 A3 III generacji z JG lecz na pudełku mam Commando i całkiem inne parametry niż w opisie na GuFire. Model się zgadza niby(6610) lecz poza długością lufy na pudełku reszta już nie. Czy to standardowe pudełko czy jakieś podmienione? I skąd mam pewność, że w środku jest to co zamawiałem? Właśnie jak porównać replikę z Coltem M16 A3? Edited February 28, 2008 by knowhow Quote Link to post Share on other sites
chrzanu Posted February 28, 2008 Report Share Posted February 28, 2008 A co Ci się nie zgadza ?? Jg wszędzie ma logo Commando. Zazwyczaj żeby sprawdzić czy dostało się to co chciało otwiera się pudełko.... Quote Link to post Share on other sites
ATISHOO Posted February 28, 2008 Report Share Posted February 28, 2008 (edited) Jg wszędzie ma logo Commando Nie wszędzie... @knowhow: zazwyczaj jest własnie tak, że parametry podane na pudełku i na stronie się troszkę różnią. Edited February 28, 2008 by ATISHOO Quote Link to post Share on other sites
chrzanu Posted February 28, 2008 Report Share Posted February 28, 2008 Nie wszędzie... Chodziło mi o to, że pojawia się nagminnie i jest to jakby drugi trademark JG, który występuje na body. Quote Link to post Share on other sites
Demonette Posted March 1, 2008 Report Share Posted March 1, 2008 Chodziło mi o to, że pojawia się nagminnie i jest to jakby drugi trademark JG, który występuje na body. Z tymi trademarkami to bywa różnie. Ja kupiłem M4 CQB II generacji i oznaczenia mówią o tym, że jest to Echo1... Quote Link to post Share on other sites
swrsc Posted March 1, 2008 Report Share Posted March 1, 2008 (edited) Z tymi trademarkami to bywa różnie. Ja kupiłem M4 CQB II generacji i oznaczenia mówią o tym, że jest to Echo1... a to prawda różne dają "grawerki" ja nie miałem nic, a kupiłem jak tylko wyszła. Co do pytania kolegi o M16A3: Nie metalowe (przynajmniej u mnie) były łożyska i prowadnica (generacja druga). Wcześniej miałem AK47 Cymy teraz mam tą "emke" i nie narzekam, magazynek podaje prawidłowo, ja jestem na tak i polecam. Co do reszty pytań to wystarczy poszukać... Edited March 1, 2008 by swrsc Quote Link to post Share on other sites
Maciek1 Posted March 1, 2008 Report Share Posted March 1, 2008 Full Metal Receiver - Metalowe Body. 7mm smooth gear box - 7mm łożyska w GB a nie kaliber (widziałeś gdzieś kulki 7mm?) IMHO to jest temat o JG a nie BOYI. Quote Link to post Share on other sites
chrzanu Posted March 2, 2008 Report Share Posted March 2, 2008 Brawo za domyślność :roll: Quote Link to post Share on other sites
knowhow Posted March 3, 2008 Report Share Posted March 3, 2008 A czy już ktoś doszedł do tego, jakich firm magazynki działają bezproblemowo z M16?? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts