Maćq Posted February 26, 2007 Report Share Posted February 26, 2007 witam Mam problem z zacinającym się zamkiem w Glocku 19 produkcji KSC-KWA. Po wystrzelaniu około 4 magazynków (zaledwie dwóch w przypadku Glocka kolegi, oba guny zakupione w tym samym czasie), blokada zamka...werżnęła się w ABS tegoż. :???: W efekcie po wystrzeleniu ostatniej kulki z magazynka, nie można zwolnić blokady zamka aby wrócił on na swoje miejsce - muszę odciągnąć go nieco do tyłu, zwolnić blokadę zamka i dopiero wtedy zamek wraca na miejsce. Przed zakupem nie natknąłem się nigdzie na opis podobnego feleru, stąd moje pytanie jest następujące - czy warto tę wadę reklamować (obie repliki zakupione na specshopie - przyszły porządnie przesmarowane)? Z jednej strony to żadna tragedia, poza tym replika działa świetnie, ale z drugiej...trochę to denerwujące :evil: Początkowo myślałem, że mam pecha, ale dosłownie chwilę później to samo przytrafiło się mojemu koledze - może jakaś wadliwa partia albo...sam już nie wiem co. Uprzedzając ewentualne pytanie dodam, że nie grzebałem i nie rozbierałem gloczusia, także wygląda na to, że to jakaś wada fabryczne. Spotkał się ktoś z podobnym problemem? Z góry dziękuję za wszelką pomoc. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
0L0 Posted February 26, 2007 Report Share Posted February 26, 2007 Tworzywo ma prawo się w tym miejscu zużywać, ale kurde... bez prezesady :? Skoro tak się stało w obydwu egzemplarzach to pewnie taka partia im wyszła :roll: Napisz do sklepu, powinni usunąć tą wadę w ramach gwarancji. Quote Link to post Share on other sites
kondys Posted February 26, 2007 Report Share Posted February 26, 2007 Mam to samo, po kilku magazynkach blokada zamka wcięła się na ok 3 mm w zamek: http://img249.imageshack.us/img249/2333/dsc05633zn4.jpg Glock 19, też KSC KWA, kupiony niedawno w MG. Po dokładnych oględzinach stwierdziłem, że krawędź blokady nie jest prostopadła do osi ruchu zamka i każde zablokowanie zamka wypycha blokadę na zewnątrz zmniejszając powierzchnię styku (blokuje się na samej krawędzi blokady), a tym samym zwiększając nacisk na jednostkę powierzchni zamka w miejscu blokowania :) (mam nadzieję, że jest to wystarczająco zrozumiałe). Parę minut z pilniczkiem iglakiem i poprawiłem zamek i blokadę. Delikatne podpiłowanie blokady spowodowało, że teraz nie jest ona wypychana na zewnątrz i zamek opiera sie w całości na jej powierzchni, a nie tylko na krawędzi. Kilka magazynków i jak na razie zamek się trzyma. Na fotce poniżej widać, jak wyglądała blokada przed podpiłowaniem (na zielono zaznaczyłem spiłowany fragment). W reklamację na MG nie za bardzo wierzę, mimo że sam nigdy żadnych problemów z nimi nie miałem. Docelowo jak MG ruszy, będę negocjował, może dostanę jakąś zniżkę na metalowy zamek? Quote Link to post Share on other sites
mike121 Posted April 28, 2007 Report Share Posted April 28, 2007 Ja wystrzeliłem 3 magazynki zaraz po otrzymaniu paczki i zauważyłem, że u mnie również blokada zamka wżyna się w zamek. Czy nie zauważył tego producent? Nie prowadzą testów swoich replik? Porażka :!: Pilnik to chyba dobry pomysł. Zastanawiam się jeszcze nad np. doklejeniem kawałka blaszki lub coś w tym stylu, do zamka w miejscu, gdzie styka się blokada z zamkiem. Co o tym myślicie? Może ktoś już to robił i ma na to swój patent? Quote Link to post Share on other sites
suli Posted July 25, 2007 Report Share Posted July 25, 2007 Ten problem to ewidentna wada produkcyjna. Mój G19 jest starszym rocznikiem i po długiej eksploatacji nie mam żadnych wycięć w zamku. Napiszcie może do sklepu- powinni to uznać w ramach gwarancji. Quote Link to post Share on other sites
kondys Posted July 27, 2007 Report Share Posted July 27, 2007 W moim Glocku już od dawna pracuje metalowy zamek z oznaczeniami. Nawet nie próbowałem reklamować w MG. Zmiana zdecydowanie na lepsze, plastik się nie umywa. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted July 28, 2007 Report Share Posted July 28, 2007 Mój glock kupiony dwa lata temu (niecałe) też miał wżerkę po jakimś czasie. Po kilkunastu wystrzeleniach samo się naprawiło "ucinając" ząbek w plastiku Quote Link to post Share on other sites
navyseals62 Posted September 12, 2007 Report Share Posted September 12, 2007 Potwierdzam problem rownierz z mk23 Quote Link to post Share on other sites
MoniT Posted April 26, 2009 Report Share Posted April 26, 2009 Potwierdzam ( mimo że stary problem z g17 ksc-kwa ) tez mi sie takie coś zaczeło robic po 300 kulkach +- ale wypiłowałem troszke i zrobiłem zamiast wcześniejszego | takie / na zamku i blokuje sie teraz cacy :) glock sprzedany juz dawno ale służy :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts