Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

[*]MAGDALENKA[*] Pamiętamy 5-6.03.2003

Recommended Posts

Witam , pewnie pamiętacie Policyjną akcje pod Magdalenką , która została "zaplanowana" i przeprowadzona 5-6 marca 2003 r zginęło wówczas 2 policjantów a bardzo wielu zostało rannych. Ta akcja zmieniła nareszcie coś w policji na lepsze tylko szkoda , że aby przełożeni zobaczyli braki w sprzęcie i braku zaplecza informacyjnego

była potrzebna śmierć dwóch operatorów i zdrowie wielu innych.

Tak sie składa że dzisaj i jutro jest rocznica.... i zrobiłem taki filmik sorrka że tyle waży ale trwa prawie 8 min dla uczenia pamięci tych policjantów którzy zgineli pod Magdalenką i nie tylko... jest dla tych wszystkich którzy zgineli na służbie [*]

MAGDALENKA

* słowo "zaplanowana" zostało celowo wzięte w "." każdy wie chyba z jakich względów.

Pozdrawiam

Niewazne ile zajmuje, grunt ze jest w dobrej jakosci i mozna go w takiej miec na swoim dysku, a nie na jakims zasranym "jutubie" ;-P.

Co do samego filmu - obejrzlaem z zaciekawieniem. Ladny montaz. Dobry podklad muzyczny (uwielbiam to skrzypcowe "Requiem" :-)) i sporo pracy wlozonej w znalezienie materialow zarowno prasowych jak i audiowizualnych zwiazanych z Magdalenka jak i szkoleniami AT. Brakuje mi jednak nieco agresywnego montazu - jakies szybko przemykajace obrazy gdy muzyka osiaga apogeum patetycznosci, zmiana ujec do rytmu itp. Ogolnie material fajny - czekam na nastepny :-).

Dziękuje za miłe komentarze... co do klipu to faktycznie jest troche nie dopracowany ale to wynik tego że to w sumie mój 1 klip i dopiero ucze sie pracować z WMM (wczesniej tworzyłem tylko slajdy z podkładem muzycznym) najwiecej czasu zajęło zbieranie informacji itp. ale dzieki temu mam jeszcze dużo asów w rękawie i mam nadzieje że nastepny filmik wam sie spodoba.

Co do rocznicy to naprawde smutna... ale najbardziej mnie boli to że 4 lata po tych wydazeniach był materiał filmowy własnie z ruin tego domu a jakieś łochy powypisywały na murach tego domu HWDP.... jeb.. psy itp. żal.pl

Licze na dalsze komentarze dotyczące klipu

Edited by TOLDI

Mała uwaga - jak robisz takie rzeczy warto przyłożyć sie i nie dokładnie przyjrzeć się materiałowi przed wystawieniem, żeby wyłapać najprostsze błędy, choćby w redakcji tekstów (przecinki).

Po drugie - co to jest okągły magazynek do AK? Pewnie chodziło o magazynki bębnowe...

wiem wiem też mnie dziwiła ta nazwa (okrągłe magdazynki do AK) ale nie chciałem zmieniać tekstu bo on był z innej strony poprostu zabrakło mi miejsca i nawet "." nie mogłem wstawić. A jak wiadomo jesli coś chciałem cytować to nie mogłem zmienić tekstu bez zgody autora (tak mi sie przynajmniej wydaje)

Ogólnie policjant który mówi na początku "grupa bandycka" też jest troche dziwny...

Ale jak mówiłem to mój 1 klip i zapewne jest w nim masa błędów ale myśle że swoje zadanie spełnił i spełnia... przypominać o ludziach którzy zgineli aby chronić innych.

Pozdrawiam

• 2 weeks later...
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...