militarius5 Posted March 8, 2007 Report Share Posted March 8, 2007 Witam. Ostatnio przeszukując allegro.pl w poszukiwaniu AK47 springa znalazłem AK47 firmy (uwaga :mrgreen: ) Double Eagle :twisted: Z tego co wyczytałem to ma podobne elementy metalowe jak Cyma, ale wg. mnie ta szyna na górze bardzo oszpeca. I cena... 150 zł to prawie 2 razy więcej jak cyma :killer: Ciekawy jestem co to za dziwadło jest, jak strzela, jakie wykonanie itp. Link: http://www.allegro.pl/item173327993_ak47_s..._300_kulek.html Quote Link to post Share on other sites
melon Posted March 9, 2007 Report Share Posted March 9, 2007 Mi to trochę wygląda jak Cyma z doczepionym RISem...tyle że chyba "trademarki" są nieco inne. Quote Link to post Share on other sites
MaxXxi47 Posted March 9, 2007 Report Share Posted March 9, 2007 (edited) To nie CYMKA. Zobaczcie na mocowanie kolby albo na to dziwne zawieszenie do pasa i to "coś" po drógiej stronie wyglądające jak zaślepka do zawiasa w S-ce. Chwyt pistoletowy jest jakiś taki AEGowy a nie łączony z dwóch połówek jak w CYMIe. Regulacja HU też jest po innej stronie ... To nie CYMKA. Edited March 9, 2007 by MaxXxi47 Quote Link to post Share on other sites
militarius5 Posted March 10, 2007 Author Report Share Posted March 10, 2007 przecież napisałem, że DOUBLE EAGLE. A miałeś w rękach? Jak tak to opisz osiągi, moc itp. Quote Link to post Share on other sites
karbo Posted March 11, 2007 Report Share Posted March 11, 2007 Mialem to w rękach tam jest wszystko metalowe co z CYMKI plus metalowy język spustu oraz (ale nie jestem pewien) posiada ruchome metalowe przyrządy celownicze wg mnie opłaca się kupić choćby dla samej szyny ris. Pisz poprawnie i używaj polskich znaków! [Promant] Quote Link to post Share on other sites
militarius5 Posted March 11, 2007 Author Report Share Posted March 11, 2007 Wiesz jak to wygląda z tymi szynami? jak jakiś shit z allegro. A da się zdjąć jakoś te szyny? I co z zasięgiem, niech ktoś napisze wreszcie... Quote Link to post Share on other sites
Promant Posted March 17, 2007 Report Share Posted March 17, 2007 Jeśli poczta nie da ciała to powinien dojść w poniedziałek, najdalej we wtorek. Wtedy sprawdzę zasięg, sposób montażu/demontażu szyny oraz co faktycznie jest a co nie jest metalowe; łącznie z bebechami. Napiszę tego samego dnia. Quote Link to post Share on other sites
karbo Posted March 17, 2007 Report Share Posted March 17, 2007 Ten post został usunięty, gdyż użytkownik celowo ignoruje uwagi moderatorów. [Promant] Quote Link to post Share on other sites
kapitanbubel Posted March 19, 2007 Report Share Posted March 19, 2007 No moim zdaniem wydaję się solidniej wykonany widać to po okładzinach no i jescze hi cap mmmm :D ... Quote Link to post Share on other sites
militarius5 Posted March 19, 2007 Author Report Share Posted March 19, 2007 po co Ci hi-cap w springu... Quote Link to post Share on other sites
Promant Posted March 20, 2007 Report Share Posted March 20, 2007 Ten tekst zdołałem zamieścić jeszcze dziś; dzięki uprzejmości Boraxa, który pomógł mi w błyskawicznej wiwisekcji. :twisted: Uwaga: porównuję z częściami aeg AK Tokyo Marui [który mam] plus z wrażeniami długiego "macania" sprężyn AK cyberguna w sklepie military [wczoraj i dziś]. Wrażenie ogólne: Gdyby nie nadmiar śrubek skręcających różne części body i do body; a których nie ma w oryginale [np szkoda też, że tak zrobiono magazynek] to replika wizualnie nie miałaby raczej minusów. Pod okrągłym mocowaniem uszka na pas [na body] oraz pod okrągłym "czymś" z przeciwnej strony - nie ma otworów jak w AKS. O ile taki uchwyt pasa jeszcze od biedy ujdzie; to "coś" z przeciwnej strony jest zupełnie niepotrzebne i stanowi krążek plastiku przykręcony małą śrubką - pod nim jest gładkie body z otworem śruby - można zaszpachlować, pomalować i już będzie wyglądać lepiej. 1.W pudełku oprócz guna: - dwie paczki shit kulek matowych [do wywalenia] - shit okularki; [nadają się na plażę] - shit kolimator [dostanie synek koleżanki do swojej "repliki"] - shit latarka [ale świeci - przyda się jak znowu prądu nie będzie ;-) ] - shit laser metalowy z przełącznikiem "żelowym" ;) ; - shit pasek nośny [nie powiesiłbym na nim nawet bloku rysunkowego] - wycior - "+" ;-) to montaż metalowy do lasera na ris - może się komuś przydać; np w jakiejś klamce; 2. GUN : - Waga 3kg [ważony, po wyjęciu z pudła, razem z magiem]; dość sporo dociążeń w środku; już pudełko wydało się dość ciężkie; a sam gun przyjemnie się trzyma, bo dzięki wadze nie wydaje się wcale plastikowy; - Bardzo ładne okładziny i kolba - jak na plastik to te "drewienka" robią lepsze wrażenie jak pozostałe mi z AK TM; przede wszystkim nie błyszczą jak psu jajca i mają dość ładny rysunek słojów; ścianki cieńsze niż w okładzinach TM, w dolnej okładzinie ciężarek dopasowany kształtem do jej wnętrza; w kolbie spory balast w kształcie baterii large :lol: - Głupio wygląda plastikowa szyna ris - jest przykręcona od środka trzema śrubkami do pokrywy zamka; aby ją zdjąć musimy odkręcić śrubkę w plastikowej atrapie zatrzasku pokrywy, wyjąć zatrzask i zdjąć pokrywę; Niestety w efekcie mamy trzy dziurki w grzbiecie pokrywy; na szczęście o małej średnicy więc łatwo można je "załatać"; plastikową szynę można rozkęcić na trzy osobne. - Od razu odpadła kiepsko przyklejona stopka kolby - żeby było śmiesznie ma ona atrapy metalowych śrub; które jednak są ucięte zaraz za łebkiem i niczego nie trzymają; 3. Body: - Wykonane z tworzywa; - Zrobione z dwóch połówek, taka połówka to w całości: body główne, podstawa szczerbiny oraz chwyt [na który osadza się właściwy chwyt drewnopodobny]; - Tworzywo body dość elastyczne; ale nie sprawia wrażenia kruchego lub szczególnie słabego; ot plastik. ;-) 4. Części metalowe: - lufa zewnętrzna [masywna i ładnie wykonana] - muszka [nie posiada gwintu, ale ma metalowy "trzpień" o odpowiedniej średnicy, który każdy ślusarz nagwintuje bez problemu i będzie można założyć konkretny osłabiacz podrzutu albo tłumik płomienia [- tutaj jest nakładka z gumoplastiku; bardzo mocno osadzona; żeby ją usunąć trzeba przeciąć wzdłuż - najlepiej rozgrzanym skalpelem; muszka dokręcana jest do lufy klasycznie; śrubką od dołu] - lufa wewnętrzna aluminiowa 440mm [z jednym nacięciem/pierścieniem przy końcu; na tę końcówkę nałożona jest nakładka z tworzywa o wycięciu prostokątnym - podobnym jak mają lufy aeg; gumka HU krótsza od aeg, ale jest dystanser i gumka boczna w komorze HU, która zapobiega cofaniu kulek; komora plastikowa; działanie na zasadzie suwaka dociskającego; lufa wewnętrzna ma nawet całkiem ładną gładź jak na lufę sprężyny] - dźwignia przeładowania/suwadło [ładna i masywna] - szczerbina; [normalnie regulowana; podobna do TM; choć tak ładnie nie wygląda] - pokrywa komory zamkowej; - dźwignia selektora ognia [i zębatka skoku tej dźwigni od wewnątrz body] - język spustowy; - osłona spustu wraz z zatrzaskiem magazynka; - osada kolby; [ to może być słaby punkt - osada jest mocna i masywna; ale tkwi dość płytko w plastikowym body; a kolba poprzez masywne dociążenie jest dość ciężka; trzeba uważać, żeby w tym miejscu jej nie ułamać] - uchwyty na pas; [przy czym tylny uchwyt na body to drut ale osadzony w plastikowym mocowaniu] - stopka kolby; [z cienkiej blachy - od wewnątrz ma wklejoną plastikową wkładkę, która z kolei przyklejona jest do kolby] - rurka pod górną okładziną imitująca rurę gazową; - taka dźwignia blokująca z tyłu cylindra [za cholerę nie wiem jak to się nazywa; ma kształt litery L ] - pręt malowany na czarno / jako atrapa wyciora; 5. Części plastikowe: - magazynek; - body [z dwóch połówek]; - drewnopodobne okładziny , kolba i chwyt pistoletowy;[chwyt nie jest skręcany jak w cymie; tylko w całości - jak w aeg; dokręcany śrubą od dołu] - rura gazowa - tworzy jeden element razem z kolankiem i okuciami przednimi okładzin [odlane w całości] - okucia tylne okładzin; - tłok, cylinder i prowadnica sprężyny; - szyna ris - kupa drobnych części w bebechach; których nawet nie nazwę; TERAZ NAJLEPSZE: MAGAZYNEK JEST W PEŁNI KOMPATYBILNY Z MAGAMI Tokyo Marui. Włożyłem do gniazda metalowy hi cap krótki 250BB TM [do aeg] i banglało jak złoto; podaje replice bez żadnych problemów. [Krótkie i długie metalowe hi capy TM widywałem używane na allegro i komisie wmasg po 40-60; więc można sobie sprawić lepszy mag.] Plastikowy mag repliki działa jak każdy hi cap; normalnie trzeba go podkręcać zębatką. Bebechy repliki były gdzieniegdzie przesmarowane silikonem. 6. Wrażenia ze strzelania i osiągi: HU strasznie mocno podkręca; na kulkach 0,20 trudno było wyregulować; Może to wina egzemplarza, ale komora HU była bardzo mocno [za mocno] skęcona śrubami i to blokowało suwak dociskający]. Sprężyna guna jest mocna; ale przeładowuje się bez jakiegoś wysiłku. Strzela mocno. Zasięg skuteczny [mierzony taśmą mierniczą; żeby nikt nie pitolił, że na oko] do 35m. Dalej to już loteria; ale niesie daleko; spokojnie 45m - spontaniczna uwaga Boraxa: "niesie jak aeg!" :lol: ] Aha; strzelałem z oboma magami; repliki i z hi capem Tokyo Marui. Pooglądałem sobie dokładnie trzy różne wersje spring AK cyberguna na military i powiem tyle: w porównaniu z tą sprężyną sprawiają wrażenie lekkich plastikowych zabawek. Po wywaleniu badziewiastego risa wrażenie wizualne i z trzymania repliki w rękach jest znacznie bardziej pozytywne niż w zetknięciu z CG. Nie wiem jak będzie z wytrzymałością tej repliki w dłuższym okresie i nie sprawdzę tego niestety - bo kupiona została na części do konwersji. Może będzie wytrzymała; może będzie się sypać; nie jestem jasnowidzem :twisted: lecz gdybym miał kupić springa AK do gry - wybrałbym ten. Nie CG. Quote Link to post Share on other sites
militarius5 Posted March 22, 2007 Author Report Share Posted March 22, 2007 znaczy że np. low/mid cap od TM też będzie do niego pasował? Quote Link to post Share on other sites
Promant Posted March 23, 2007 Report Share Posted March 23, 2007 Zgadnij. Chyba mid cap TM musi być identyczny jak hi cap TM, żeby pasować do tego samego gniazda, prawda? Miałem mid capa TM i niczym się nie różnił jeśli chodzi o wpasowanie do gniazda od hi capa TM. Czyli na zdrowy rozum - jeśli pasuje tu hi cap, to i mid cap powinien, no chyba, że to gun przystosowany tylko do hi capów... ;) :twisted: Quote Link to post Share on other sites
C-bOoL Posted March 26, 2007 Report Share Posted March 26, 2007 Promant wyjaśnij bo nie kapuje jednej rzeczy - napisaleś , że w częściach metalowych jest jakaś rurka imitująca rure gazową , a potem w palstikowych napisaleś , ąe rura gazowa jest plastikowa . Juz nie wiem czy o tym samym mówisz czy to jakaś obok rurka czy wogóle inna część ? Quote Link to post Share on other sites
Promant Posted March 31, 2007 Report Share Posted March 31, 2007 Promant wyjaśnij bo nie kapuje jednej rzeczy - napisaleś , że w częściach metalowych jest jakaś rurka imitująca rure gazową , a potem w palstikowych napisaleś , ąe rura gazowa jest plastikowa . Juz nie wiem czy o tym samym mówisz czy to jakaś obok rurka czy wogóle inna część ? Rura gazowa to nie jest tylko ten kawałek, który widzisz na zewnątrz, bo wychodzi spod górnej okładziny i łączy się z kolankiem. Rura gazowa przechodzi pod całą okładziną górną do body [chyba logiczne?]. W tej replice część przednia tworzy jeden element - czyli widoczna część rury gazowej plus przednie okucia okładzin plus kolanko - zostały odlane w całości z plastiku. Zaś pod górną okładziną idzie zwykła metalowa rurka w zastępstwie repliki rury gazowej. Jasne? ;-) Quote Link to post Share on other sites
C-bOoL Posted March 31, 2007 Report Share Posted March 31, 2007 Dobra więc się zapytam bo mnie korci : Lepiej kupić ak47 cymy sprężynowe czy ak47 double eagle ? Głownie mi chodzi o to z którego więcej da się częsci powymieniać na oryginał , w którym lepiej będzie drewniane części zamontować - ( zwłaszcza kolbe ) no i te metalowe części - (muszke, rure gazową, pokrywe komory zamkowej , przełącznik trybu ognia . Bawił się ktoś z was w taki tuning ? Mial obie repliki w lapkach ? No bo już nie wiem czy lepiej kupić cyme bo w jej odpowiedniku aega z metal GB ludzie w nim wymieniają części na drewniane i też inne rzeczy . HELP :poddanie: Quote Link to post Share on other sites
dawidos160 Posted April 1, 2007 Report Share Posted April 1, 2007 C-bOoL powiem Ci tak - cyma kosztuje 77 złotych DE jest 2 razy droższe :) poza tym czy warto w springu robić tuning? Promant w rozmowie dzisiaj napisał mi mądrą rzecz - kup springa i zbieraj na aega. Kupisz sobie cyme za 77 złotych a potem będziesz zbierał na aeg cymy gdzie można się bawić w tuning :) tutaj kupisz replikę a sam tuning będzie 2 albo 3 razy droższy :) Quote Link to post Share on other sites
C-bOoL Posted April 2, 2007 Report Share Posted April 2, 2007 (edited) @ dawidos160 wlaśnie taki jest mój cel zrobić "na ściane" ak47 cymy i go przerobic jak najbardziej to jest możliwe ( nie no do strzelania i macania tez :D ) . Ale tak szczerze to i tak wlaściwie mi potrzebne lufa zewnętrzna ,body i bebechy , bo reszta ulegnie zmianie na oryginalne czesci , wiec jest raczej zbytnia . Lecz Double eagle ma wiecej metalowych czesci, ma kompatybilny mag i można mu dać metalowego low- capa jakiegoś i dać drewno i gites bedzie . :P Edited April 2, 2007 by C-bOoL Quote Link to post Share on other sites
dawidos160 Posted April 2, 2007 Report Share Posted April 2, 2007 no to sam sobie odpowiedziałeś :P Quote Link to post Share on other sites
C-bOoL Posted April 2, 2007 Report Share Posted April 2, 2007 (edited) no to sam sobie odpowiedziałeś :P Wiesz nadal nie wiem myśle sobie tak teoretycznie , ale który lepiej byłoby przerobić to nie wiem :roll: Jakieś fotki potrzebuje cymy sprężynowej ze zdjętymi imitacjami drewien , w tym jak kolba jest zamocowana , czy da rade od oryginału zamontować ? Jak jest skonstruowana sprawa z kolankiem gazowym , czy uchwyt pistoletowy od oryginału da rade bardziej na cyme czy DE / No i także pytanie - czy magazynek od oryginału pasuje bezpośrednio do tej cymy czy jest za lużno lub zbyt ciasno ? Edited April 2, 2007 by C-bOoL Quote Link to post Share on other sites
dawidos160 Posted April 4, 2007 Report Share Posted April 4, 2007 Zamknęli o ak47 cymy to napiszę tutaj - masterbator może za 2 tygodnie będzie miał AK47 CYMY i pojawią się one na allegro. Bo właśnie się o nie pytałem. A AK47 De nie idzie dostać na allegro. Wie ktoś może, który sklep ma w swojej ofercie replik DE ? Quote Link to post Share on other sites
C-bOoL Posted April 4, 2007 Report Share Posted April 4, 2007 Z tego co szukałem to aktualnie raczej nie ma ak47 DE nigdzie , a Ak47 CYMY jest na http://militarex.pl/produkt.php?symbol=18&ID=726 więc jeśli Ci się śpieszy to bez czekania możesz tam kupować . Quote Link to post Share on other sites
dawidos160 Posted April 4, 2007 Report Share Posted April 4, 2007 Z tą cymą to wiem na militarexie, że jest ale kasę i tak będę miał za 1,5 tygodnia, więc nie :) liczyłem na to, że masterbator będzie miał może te 7 złotych taniej ( już jest na kulki jakieś ;) ) a przy okazji mówię, że jest możliwość, że będą u niego Quote Link to post Share on other sites
Przemalek Posted April 5, 2007 Report Share Posted April 5, 2007 (edited) Z tego co szukałem to aktualnie raczej nie ma ak47 DE nigdzie , a Ak47 CYMY jest na http://militarex.pl/produkt.php?symbol=18&ID=726 więc jeśli Ci się śpieszy to bez czekania możesz tam kupować . Tak zgadza się. To napisał mi Pan Masterbator na email. "Witam, dopiero gdzies za 2 tygodnie sie pojawi, wtedy wystawie aukcje... pozdro" Uprzedzam, jeden zaklepany :D napisal mi to dni temu. Edited April 5, 2007 by Przemalek Quote Link to post Share on other sites
dawidos160 Posted April 10, 2007 Report Share Posted April 10, 2007 Panowie pytanie odnośnie AK 47 cymy - jak z magami do niego ?? chodzi mi szczególnie o low i medium capy - czy te od aega będą pasowały ?? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts