stilian Posted April 13, 2007 Report Share Posted April 13, 2007 no to jak zaczniesz działać to zdawaj relacje fotkami a kolba jest na allegro http://allegro.pl/item182973065_kolba_meta...glauberyta.html a tak wogule to na podstawie czego to robisz?? MP7 czy czego???? Quote Link to post Share on other sites
sgt.Chaos Posted April 13, 2007 Report Share Posted April 13, 2007 Aleś sobie postawił zadanie- ciekaw jestem co z body? Pozostaje chyba zrobić samemu. Poza kolbą, magazynkiem, może gdzieś tłumikiem płomienia, ciężko będzie o części... Quote Link to post Share on other sites
zombie_snake Posted April 13, 2007 Report Share Posted April 13, 2007 (edited) Możnaby spróbować kupić części do sportowej (treningowej?) wersji PM-98. To powinni sprzedać łatwiej, tak jak części jonboyowi do Beryla :???: Ew. poszwędać sie po poligonach, demobilach itp. Edited April 13, 2007 by zombie_snake Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted April 13, 2007 Report Share Posted April 13, 2007 (edited) Ew. poszwędać sie po poligonach Szczerze życzę powodzenia :mrgreen: Napewno coś znajdziesz..........kupę zardzewiałego złomu i może trochę łusek, mówię to jako obeznany w temacie (na poligonie spędziłem chyba więcej czasu niż w szkole ;)). Co do części, to: - polowanie na allegro - zapytać Panów ze sklepu Works11, może daliby radę pozałatwiać jakieś części - spróbować poszukać "swoich" kanałów ;) Jeśli to nie wypali to chyba tylko zrobienie samemu, ew. pogadać z jakimś dobrym rusznikarzem (chociaż będzie to baaardzo drogie). Bo w Łuczniku nie sprzedadzą, a innej fabryki nie ma w Polsce chyba (nie jestem pewien, poza tym Łucznik chyba też już "padł" niestety). EDIT: poprawione błędy. Edited April 13, 2007 by MAJOR762 Quote Link to post Share on other sites
Johann Posted April 13, 2007 Report Share Posted April 13, 2007 ZM Łucznik padły za to są teraz FB Łucznik Radom.Nowa spółka należąca do Bumaru produkuje pm98,p99,kbk wz.96 etc.;) jakbyś robil TT to mógłbyś coś znaleźć:) Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted April 13, 2007 Report Share Posted April 13, 2007 (edited) ZM Łucznik padły za to są teraz FB Łucznik Radom.Nowa spółka należąca do Bumaru produkuje pm98,p99,kbk wz.96 etc.;) jakbyś robil TT to mógłbyś coś znaleźć:) Jaki zakład by nie istniał, to i tak nie sprzedadzą ci tak istotnej części broni, jak korpus ;) EDIT: a co do złomowiska, to o ja pier...ole, toż to kur.... zbrodnia ;( Aż żal patrzeć, co za idiota takie coś odstawia??:| Edited April 13, 2007 by MAJOR762 Quote Link to post Share on other sites
Johann Posted April 13, 2007 Report Share Posted April 13, 2007 Co fakt to fakt.Estończycy z tego zimna już mózgi stracili.:) ehhh Quote Link to post Share on other sites
Walduś_18 Posted April 14, 2007 Report Share Posted April 14, 2007 Sory za OT, ale aukcja jest jakaś podejżana, ponieważ mi się wydaje iż ta TT'ka jest sprawna w 100% a widać, że kolesiowi zalezy na czasie :D (moge się mylić, ale jak wiadomo każdy ma do tego prawo) Tak swoją dorgą, lepiej zapomnieć o kupowaniu cześci, które, jak wiadomo fabryka nie sprzeda i spekulowanie na temat korpusu itp. to jest głupota, ponieważ wszyscy widzą, że żadna fabrykla nie sprzeda tak ważnej części!!! Więc pozostaje czarny rynek :F Może akurat trafi się na Glauberyta, daje 10% :P Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted April 14, 2007 Report Share Posted April 14, 2007 (edited) Ale o jakiej aukcji mówisz?? Bo Johny89 podał link do strony o estońskim złomowisku TT, a innych linków poza aukcją do kolby nie widzę. Co do kupowania korpusu u Łucznika, to przecież to napisałem. Co do ostatniej wypowiedzi to lepiej nie gadaj takich rzeczy o czarnym rynku bo Mod lub Admin muszą się zdenerwować i Ci zrobić kuku ;) A glauberyt na czarnym rynku podejrzewam nie byłby żadnym problemem ;) Edited April 14, 2007 by MAJOR762 Quote Link to post Share on other sites
stilian Posted April 14, 2007 Report Share Posted April 14, 2007 (edited) ehhh pod tym ukrył link do aukcji :P jak dla mnie TTtka wydaje się być sprawna stąd też jej cena. Bo przecież zdekowany kałach kosztuje na allegro koło 500 nawet taniej jak sie uda a TT 800 ?? :| a poza tym ciekawi mnie ->TO<- czy TT może być takie tanie? Tantal zresztą też. Przecież to ceny porządniejszych springów :P aha są takie tanie bo były używane do testów itp. i nie ma na nie gwarancji :) Edited April 14, 2007 by stilian Quote Link to post Share on other sites
starszy szeregowy Posted April 14, 2007 Author Report Share Posted April 14, 2007 Możnaby spróbować kupić części do sportowej (treningowej?) wersji PM-98. A istnieje w ogóle takie coś? :strach: Quote Link to post Share on other sites
stilian Posted April 14, 2007 Report Share Posted April 14, 2007 Mi sie wydaje że zombie_snake'owi sie pomyliło z Berylem bo Beryl ma wersje sportową (ćwiczebną) Quote Link to post Share on other sites
zombie_snake Posted April 14, 2007 Report Share Posted April 14, 2007 (edited) BRS-99 - wersja samopowtarzalna PM-98. Posiada lufę o długości 250 mm . Pistolet jest przeznaczony dla służb cywilnych, takich jak konwojenci czy agenci ochrony. Co prawda nie o to mi chodziło, ale zawsze coś. Szukałem glauberyta z takimi niebieskimi częściami, bo takie są chyba używane na strzelnicach o ile mnie pamięć nie myli. Wystarczą znajomości w kręgach ochroniarskich i już można skombinować części. :mrgreen: Edited April 14, 2007 by zombie_snake Quote Link to post Share on other sites
Johann Posted April 15, 2007 Report Share Posted April 15, 2007 ->TO<- Ten zakładu już upadł ZM Łucznik padły za to są teraz FB Łucznik Radom.Nowa spółka należąca do Bumaru produkuje pm98,p99,kbk wz.96 etc.icon_wink.gif Tantal deko na works 11 kosztuje 1450 złotych.Dziwne ,że ta TT jest taka droga. Quote Link to post Share on other sites
Flachenty Posted April 15, 2007 Report Share Posted April 15, 2007 Co prawda nie o to mi chodziło, ale zawsze coś. Szukałem glauberyta z takimi niebieskimi częściami, bo takie są chyba używane na strzelnicach o ile mnie pamięć nie myli. To chyba jednak cię myli, broń z niebieskimi częściami jest przystosowana do amunicji systemu FX. Quote Link to post Share on other sites
Saillupus Posted April 16, 2007 Report Share Posted April 16, 2007 ktoś rzucił pomysł z szukaniem jakiś starych pordzewiałych części to nie jest głupi pomysł nawet jak będziecie mieli taki szmelc to można pokombinować z odlewem, zrobić po prostu z tego formę (mówię o body) trochę pomajstrować z pilnikiem i jest liczy się przecież to co jest na zewnątrz a jeżeli wewnątrz będą jakieś nierówne wytopienia to co zakładasz na zamek glocka 19 a MP7 powinno mieć jakiś główny szkielet na którym trzyma się zewnętrzne body trochę zachodu by z tym było, ale wykonalne. trzeba tylko znaleźć kogoś kto zrobi odlew i tu jest problem słyszałem że tą metodą jakiś karabinek z wykopów na asg próbowali zrobić i prawie im wyszło xD ale jak ktoś miałby lepsze zaplecze to czemu nie =D Quote Link to post Share on other sites
stilian Posted April 17, 2007 Report Share Posted April 17, 2007 Pewnie że sie da zrobić, a nawet jak by sie pordzewiałe części dostało (oczywiście takie w miare) to można odrdzewiaczem polać, papierem wyczyścić pomalować i też będzię. Myśle że odlew mógłbym przysporzyć troche problemów. Quote Link to post Share on other sites
zombie_snake Posted April 17, 2007 Report Share Posted April 17, 2007 Trzebaby przeszukać smietniki przy Łuczniku :wink: :wink: Quote Link to post Share on other sites
Dogtag Posted June 6, 2007 Report Share Posted June 6, 2007 (edited) Dostępne jest już MP7 Well-a na gunfire.pl ktoś już się przymierzał do kupna i grzebania? http://gunfire.pl/product-yid-1152189570-MP7-R4-Well.html Edited June 6, 2007 by Dogtag Quote Link to post Share on other sites
SoP-PeL Posted June 6, 2007 Report Share Posted June 6, 2007 forme :D trzymajcie mnie a masz parędziesiąt tysięcy na sztukę? ;P Nie chciał bym być wredny ale myśle że w 100 000zł z tymi formami się zamkniesz:D Quote Link to post Share on other sites
SoP-PeL Posted July 7, 2008 Report Share Posted July 7, 2008 taka ciekawostka, czy czegoś to wam nie przypomina, ten chwyt te okładki (:D ), rodzima produkcja - widać że wchodzi od złej strony - ale dla prawdziwego fana... w końcu niektórzy robią ze złomu repliki... : http://allegro.pl/item389332135_pistolet_r...ntball_1_1.html Quote Link to post Share on other sites
zombie_snake Posted July 13, 2008 Report Share Posted July 13, 2008 (edited) Dobre i to. Utalentowany operator pilnika mógłby coś z niego wykrzesac. Do tego, może GB z MP7 Galaxy, czy Glocka Cymy i jazda na wroga :D Edited July 13, 2008 by zombie_snake Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts