SnajperDawid Posted March 16, 2007 Report Share Posted March 16, 2007 Chciałbym kupic UZI WELL D-93 nie jestem pewien czy warto go kupic. Nie wiem jak sprawuje sie w terenie. jaki ma zasieg skuteczny i czy sie nadaje na bron boczna ?? :uśmiech: Quote Link to post Share on other sites
maxavelli Posted March 16, 2007 Report Share Posted March 16, 2007 nie jestem pewien czy warto go kupic Nie. Quote Link to post Share on other sites
dark_griph Posted March 16, 2007 Report Share Posted March 16, 2007 (edited) (...)nie jestem pewien czy warto go kupic(...) A ja jestem - nigdy tego nie kupię. To pieniądze wyrzucone w błoto. (...)Nie wiem jak sprawuje sie w terenie.(...) Kiepsko - mniejszymi 'klamkami' łatwiej rzucać przez krzaki. (...)jaki ma zasieg skuteczny(...) Zasięg zależy od tego, jak daleko tym czyms rzucisz, bo raczej sobie tym nie postrzelasz. Prawdopodobnie popsuje się coś w środku podczas pierwszej 'strzelanki'. (...)i czy sie nadaje na bron boczna ??(...) Nie, bo jest "jedno-rzutowy" (raz rzucisz i koniec - rozsypie się). Domyślam się, że znalazłeś to cudo na stronie www.airsoftguns.pl, www.taniemilitaria.pl... 1. Nie kupuj ani w jednym ani w drugim sklepie. Ja mogę polecić sklepy: www.taiwangun.com, www.zbrojownia.com.pl, www.tajgun.pl. 2. Zapamiętaj - nie ma czegoś takiego jak AEG (elektryczna "broń na kulki") za mniej niż 350 pln. To co poniżej to plastikowe podróbki, które mają bardzo niskie parametry i niską żywotność. 3. Jak chcesz kupić sobie pierwszą replikę, to zajrzyj do działu "Dla zielonych". Tam są tematy "Jaką replikę kupić do XXX?", gdzie XXX oznacza Twój budżet. 4. Jak koniecznie chcesz replikę UZI, to w sklepie www.tajgun.pl mają jego sprężynową replikę firmy HFC. Nie używałem jej, ale wydaje mi się, że czytałem, iż jest całkiem przyzwoita. Najlepiej poszukaj na forum informacji odnośnie niej. 5. Nie radzę kupować tanich replik Well'a, Cymy, JG. Wszystko to zabawki ciut lepsze niż to, co można kupić w kiosku. Edited March 16, 2007 by dark_griph Quote Link to post Share on other sites
SnajperDawid Posted March 17, 2007 Author Report Share Posted March 17, 2007 Dzieki, to znaczy ze jak chce se dłuzej postrzelac i mniec na dłuzej jakis sprzet to wiecej bede musial zaplacic. dzieki za informacje. :uśmiech: Prosze nasylac jeszcze opinie na temat tego uzi :uśmiech: Quote Link to post Share on other sites
Taliban Posted March 17, 2007 Report Share Posted March 17, 2007 (edited) Kumpel ma to UZI :wink: (on jest inny) ja z qmplem innym założyłem się, że to po tygodniu padnie przegraliśmy zakład :cry: PADŁO W TEN SAM DZIEŃ CO KUPIŁ :wink: to jest takie gówno że szok !!! Czasem podaje kulki czasem nie. Jak qmpel stał z tym w oknie budynku to pluło jakieś 3 m za okno, ja z innymi qmplami leżeliśmy i płakaliśmy ze śmiechu z drugi pod oknem kulki zbierał :mrgreen: :wink: Poprsotu żal.pl jeśli ktoś chce kupić to UZI to bardzo prosze. Jeśli nie będzie komuś odpowiadało niech wyśle do mnie chętnie tym porzucam sobie o ściane, bo do niczego innego się nie nadaje. Edited March 17, 2007 by Taliban Quote Link to post Share on other sites
Westie Posted March 17, 2007 Report Share Posted March 17, 2007 Ja się wcale nie dziwię, jak toto ma magazynek grawitacyjny, a miejsce magazynka zajmuje bateria... R4 jak nie widać, tak nie widać niestety, a to by był jedyny kompaktowy (w miarę) PM za nieduże pieniądze (no dobra, jest jeszcze PDW)... Quote Link to post Share on other sites
choisen Posted March 17, 2007 Report Share Posted March 17, 2007 Mam ten "cud Chińskiej myśli technicznej". Żeby zrobić z niego coś, żeby nadawało się do od biedy ognia zaporowego trzeba: -w magazynku zrobiś pochylnię(ja do tego użyłem plastiku modelarskiego), co co prawda zmiejsza pojemność o połowę, ale kulki same wpadają do dziury :) -zaczopować wszystkie zbędne miejsca w magu czyt. te, które są za dziurą, patrząc od muszki( o ile można to coś nazwać muszką) -zwężyć miejsce, gdzie wpadają kulki( to najlepsiejszy patent, żeby strzelać więcej niż 1 kulką w serii) Używałem Poxiliny(gdzieś znalazłem w składziku) Normalnie PDD. Pistolet Do D**Y! Quote Link to post Share on other sites
SnajperDawid Posted March 17, 2007 Author Report Share Posted March 17, 2007 choisen Jak ci strzelał po tych przerupkach i jak długo ci słuzyl albo dalej słyzy :uśmiech: Quote Link to post Share on other sites
choisen Posted March 17, 2007 Report Share Posted March 17, 2007 Jedyne co się zmieniło, to podawanie kulek. Strzela tak samo(czyli beznadziejnie :wink: ), ale nie gorzej. Celność ma do kitu(może z 2 metry skoncentrowanego ognia, później wali Panu Bogu w okno) Byłem z nim na 2 strzelankach po 5 godzin i działa normalnie. :killer: Bardzo cię proszę, pisz poprawnie, bo mnie, jako polonistę, krew zalewa. Quote Link to post Share on other sites
Arthur Currie Posted March 17, 2007 Report Share Posted March 17, 2007 Ja się wcale nie dziwię, jak toto ma magazynek grawitacyjny, a miejsce magazynka zajmuje bateria... R4 jak nie widać, tak nie widać niestety, a to by był jedyny kompaktowy (w miarę) PM za nieduże pieniądze (no dobra, jest jeszcze PDW)... A klocek pelnoletni cymy?? Quote Link to post Share on other sites
Westie Posted March 17, 2007 Report Share Posted March 17, 2007 Hm, słusznie w sumie. I jedno, i drugie lekko powyżej 200 fps ciśnie, akurat starczy do opędzania się na bliski dystans i dorzuci kulkami na te 20 m. Quote Link to post Share on other sites
Guest Specagent Posted May 11, 2007 Report Share Posted May 11, 2007 to znaczy ze jak chce se dłuzej postrzelac i mniec na dłuzej jakis sprzet to wiecej bede musial zaplacic. Albo jakas klamke sprezyową w tej samej cenie. Quote Link to post Share on other sites
choisen Posted May 12, 2007 Report Share Posted May 12, 2007 (edited) Uwaga jezeli chodzi o akumulator. Nie wiem, czy to we wszystkich, ale mój trzyma energię gdzieś 2 godziny(bez strzelania :wink: ). Nie opłaca się go kupować, chyba, że chcesz go podkręcać(choś sam nie wiem jak taki shit można jeszcze podkręcić). Próbowałem wymianć lufę i domontować tłumik, żeby ją choć ciut przedłużyć, ale jest PRZYKLEJONA!!! :wink: Toż to g**no jest, nie gun! :poddanie: Edited May 12, 2007 by choisen Quote Link to post Share on other sites
Rudy1002 Posted May 21, 2010 Report Share Posted May 21, 2010 (edited) ja bym polecił za podobną cenę Mośka AGM sorry nie zauważyłem daty ostatniego postu :/ Edited May 21, 2010 by Rudy1002 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts