SlayerASG Posted March 18, 2007 Report Share Posted March 18, 2007 Czesc wszystkim.. mam pytanie co do tlumika w AK 74 z cymy.. zalezaloby mi na takim tlumiku ktory przedluzulby lufe precyzyjna tak zeby kulka mogla nabrac wiekrzej predkosci. jesli znacie takie tlumiki ktore pasuja do AK 74 to wysylajcie linki jesli macie pomysl na tlumik samorobke to napiszcie co i jak. czekam na wasze propozycje. POZDRAWIAM SLAYER Quote Link to post Share on other sites
Johann Posted March 18, 2007 Report Share Posted March 18, 2007 (edited) PBS-1 można go znaleźć na allegro jednak będzie za ciężki.Któryś z chłopaków zamawiał u Vadreskiego i wykonał mu lżejszego.Kulka nie nabierze znowu aż tak wielkiej prędkości tylko celność ognia będzie większa. pbs-1 z allegro poza tym wystarczyłoby poszukac w temacie o ak74.. Edited March 18, 2007 by johny89 Quote Link to post Share on other sites
SwideR Posted March 18, 2007 Report Share Posted March 18, 2007 lufa 600 mm bez bore-up nie ma najmniejszego sensu a nie kupisz tlumika zeby przedluzyc lufe o 5 cm.... tlumik pasują WSZYSTKIE z gwintem 14 mm lewym Quote Link to post Share on other sites
plair Posted March 18, 2007 Report Share Posted March 18, 2007 PBS-1 można go znaleźć na allegro jednak będzie za ciężki.Któryś z chłopaków zamawiał u Vadreskiego i wykonał mu lżejszego.Kulka nie nabierze znowu aż tak wielkiej prędkości tylko celność ognia będzie większa. pbs-1 z allegro poza tym wystarczyłoby poszukac w temacie o ak74.. ... yyyy, zaraz zaraz zeby nie bylo PBS-1 pasuje w "ostrych" broniach tylko do serii AK opierajacej sie na AK-47 a nie do AK-74 :poddanie: ..... Quote Link to post Share on other sites
hegemon Posted March 18, 2007 Report Share Posted March 18, 2007 jeszcze jest PBS-4 Quote Link to post Share on other sites
SlayerASG Posted March 18, 2007 Author Report Share Posted March 18, 2007 (edited) co sadzicie o tym http://www.taiwangun.com/?str=product&prId=567 ?? jak dla mnie bomba i nie jest taki kur*ny jak PBS. piszczie co o nim sondzicie Edited March 18, 2007 by SlayerASG Quote Link to post Share on other sites
kazik_ Posted March 19, 2007 Report Share Posted March 19, 2007 (edited) jeszcze jest PBS-4 Który zdecydowanie nie przypomina PBS-1 ;) http://tantal.kalashnikov.guns.ru/pro13.html Edycja: poruchałem, tzn poszukałem i wg tej strony (link) jest PBS-3 i PBS-4 (starszy wariant?), które są całkiem podobne do PBS-1 Za to jest jeszcze PBS-2, który PONOĆ wygląda jak PBS-1, ale jest do AK-74. Nie jestem niestety w stanie znaleźć tego na internetach (google), więc całkiem możliwe, że nawet nie istnieje ... co sadzicie o tym http://www.taiwangun.com/?str=product&prId=567 ??jak dla mnie bomba i nie jest taki kur*ny jak PBS. piszczie co o nim sondzicie Myślimy, że będzie brzydko wyglądał na AK (jak 95% nie PBSów) Edited March 19, 2007 by kazik_ Quote Link to post Share on other sites
vegosan Posted March 19, 2007 Report Share Posted March 19, 2007 posiadam cos podobnego ale czy wyglada brzydko? kazdemu z osobna oceniać http://www.vegosan.ovh.org/100/ak47.jpg Nie jestem w stanie jeszcze wam powiedziec jak tłumi i czy zwieksza celnosc bo nie bylem z nim na poligonie ale jak bede mial czas jechac na poligon to moze zdam relacje ;) dla mnie wyglada ładnie Quote Link to post Share on other sites
marys1 Posted March 19, 2007 Report Share Posted March 19, 2007 vegosan - wiesz... jest jeszcze takie coraz węższe grono osób, które uważa, że do AK po prostu nie zakłada się czegoś innego niż PBS, optyki na RISie latarek taktycznych, wskaźników laserowych itd. AK jest dosyć specyficzne ;) Quote Link to post Share on other sites
vegosan Posted March 19, 2007 Report Share Posted March 19, 2007 dla jednych to rozbój tuningowac cos pięknie prostego dla innej osoby to postęp na ktory w dzisiejszych czasach jestesmy skazani Dlugo by sie mozna spierać no ale kazdy lubi to co ma :> Quote Link to post Share on other sites
Marcinek83 Posted March 22, 2007 Report Share Posted March 22, 2007 Ja włożeyłem preckę 550mm, oprosiłem o przedłużenie PBS-1 i śmiga :F Quote Link to post Share on other sites
Johann Posted May 1, 2007 Report Share Posted May 1, 2007 Czy ktoś bawił się w montowanie tłumika płomienia od Tantala ? Quote Link to post Share on other sites
Promant Posted May 1, 2007 Report Share Posted May 1, 2007 Myślimy, że będzie brzydko wyglądał na AK (jak 95% nie PBSów) Serio? I odpowiadasz za wszystkich? A tylu ludzi sądzi przeciwnie. Mam ten tłumik na AK i wszystkim się podoba; głównie dlatego, że nie wygląda jak przerośnięta kiełbacha, a do tego nawet ładnie tłumi. PBSa mam i jest za ciężki, psuje wyważenie giwery. Więc każdy ma własne doświadczenia. jest jeszcze takie coraz węższe grono osób, które uważa, że do AK po prostu nie zakłada się czegoś innego niż PBS, optyki na RISie latarek taktycznych, wskaźników laserowych itd. Co innego kiedyś co innego teraz. Inaczej było za 47, a inaczej za 74. Polecam artykuł "TDI - osprzęt taktyczny do AK."[broń i amunicja 02/2007; marzec/kwiecień] jako przykład, że warunki współczesnego działania zmuszają do przystosowania broni. A tu kilka przykładów na risy i zaawansowaną optykę; oświetlenie taktyczne też gdzieś się tam przewija na fotkach: http://tantal.kalashnikov.guns.ru/default.html No ale to Rosjanie wymyślają, więc coś im chyba odbiło, żeby psuć siermiężną prostotę AK... ;) Nawet oferują okładziny z risami, choc nie sowieckiej produkcji - jako świetne i sprawdzone w akcji przez doborowe jednostki. ;) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts