Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Tłumik w AK 74 CYMA

Recommended Posts

Czesc wszystkim.. mam pytanie co do tlumika w AK 74 z cymy.. zalezaloby mi na takim tlumiku ktory przedluzulby lufe precyzyjna tak zeby kulka mogla nabrac wiekrzej predkosci. jesli znacie takie tlumiki ktore pasuja do AK 74 to wysylajcie linki jesli macie pomysl na tlumik samorobke to napiszcie co i jak. czekam na wasze propozycje. POZDRAWIAM

SLAYER

PBS-1 można go znaleźć na allegro jednak będzie za ciężki.Któryś z chłopaków zamawiał u Vadreskiego i wykonał mu lżejszego.Kulka nie nabierze znowu aż tak wielkiej prędkości tylko celność ognia będzie większa.

pbs-1 z allegro

poza tym wystarczyłoby poszukac w temacie o ak74..

Edited by johny89

PBS-1 można go znaleźć na allegro jednak będzie za ciężki.Któryś z chłopaków zamawiał u Vadreskiego i wykonał mu lżejszego.Kulka nie nabierze znowu aż tak wielkiej prędkości tylko celność ognia będzie większa.

pbs-1 z allegro

poza tym wystarczyłoby poszukac w temacie o ak74..

... yyyy, zaraz zaraz zeby nie bylo PBS-1 pasuje w "ostrych" broniach tylko do serii AK opierajacej sie na AK-47 a nie do AK-74 :poddanie: .....

jeszcze jest PBS-4

Który zdecydowanie nie przypomina PBS-1 ;)

http://tantal.kalashnikov.guns.ru/pro13.html

Edycja: poruchałem, tzn poszukałem i wg tej strony (link) jest PBS-3 i PBS-4 (starszy wariant?), które są całkiem podobne do PBS-1

Za to jest jeszcze PBS-2, który PONOĆ wygląda jak PBS-1, ale jest do AK-74. Nie jestem niestety w stanie znaleźć tego na internetach (google), więc całkiem możliwe, że nawet nie istnieje ...

co sadzicie o tym http://www.taiwangun.com/?str=product&prId=567 ??

jak dla mnie bomba i nie jest taki kur*ny jak PBS.

piszczie co o nim sondzicie

Myślimy, że będzie brzydko wyglądał na AK (jak 95% nie PBSów)

Edited by kazik_
  • 1 month later...
Myślimy, że będzie brzydko wyglądał na AK (jak 95% nie PBSów)

Serio? I odpowiadasz za wszystkich?

A tylu ludzi sądzi przeciwnie. Mam ten tłumik na AK i wszystkim się podoba; głównie dlatego, że nie wygląda jak przerośnięta kiełbacha, a do tego nawet ładnie tłumi.

PBSa mam i jest za ciężki, psuje wyważenie giwery.

Więc każdy ma własne doświadczenia.

jest jeszcze takie coraz węższe grono osób, które uważa, że do AK po prostu nie zakłada się czegoś innego niż PBS, optyki na RISie latarek taktycznych, wskaźników laserowych itd.

Co innego kiedyś co innego teraz. Inaczej było za 47, a inaczej za 74.

Polecam artykuł "TDI - osprzęt taktyczny do AK."[broń i amunicja 02/2007; marzec/kwiecień] jako przykład, że warunki współczesnego działania zmuszają do przystosowania broni.

A tu kilka przykładów na risy i zaawansowaną optykę; oświetlenie taktyczne też gdzieś się tam przewija na fotkach:

http://tantal.kalashnikov.guns.ru/default.html

No ale to Rosjanie wymyślają, więc coś im chyba odbiło, żeby psuć siermiężną prostotę AK... ;)

Nawet oferują okładziny z risami, choc nie sowieckiej produkcji - jako świetne i sprawdzone w akcji przez doborowe jednostki. ;)