scotfree Posted March 19, 2007 Report Share Posted March 19, 2007 Witam mam takie pytanie czy da rade położyć się z AK-105? Z tego co zauważyłem to jego magazynek jest spory i mam wątpliwości. Scotfree :uśmiech: Quote Link to post Share on other sites
kazik_ Posted March 19, 2007 Report Share Posted March 19, 2007 O jakim AK-105 piszesz? (jedyne setki jakie są na polskim rynku to quasi-100 od G&G, czyli RK-103 i RK-104) Z resztą tak na prawdę to nie ma większego znaczenia, leżenie z AK-105 jest tak samo "trudne" jak przy innych kałachach - taka sama (dosyć pokaźna) długość magazynka. Podsumowując - z każdym AK leży się niewygodnie (chyba, że masz krótki magazynek jak w AK B. Spetsnaz). W GW są osoby z różnymi kałachami (i różnymi magazynkami), zapewne gdybyś przybył na strzelanie to mógłbyś to sprawdzić empirycznie. Quote Link to post Share on other sites
orzeł1993 Posted March 19, 2007 Report Share Posted March 19, 2007 Jemu pewnie chodzi o SLR105. Numer mówi, że to 105-tka. Chyba, że widział to w niesolidnym sklepie. Tam piszą, że to AK-105. Quote Link to post Share on other sites
kazik_ Posted March 20, 2007 Report Share Posted March 20, 2007 (edited) SLR105 to nazwa własna nie związana z AK-105. Edited March 20, 2007 by kazik_ Quote Link to post Share on other sites
orzeł1993 Posted March 20, 2007 Report Share Posted March 20, 2007 Ale może o tym nie wie. Repliki P&J mają oznaczwnia np. P16A3 i jest to M16A3. Quote Link to post Share on other sites
Michal_g Posted March 20, 2007 Report Share Posted March 20, 2007 Podsumowując - z każdym AK leży się niewygodnie (chyba, że masz krótki magazynek jak w AK B. Spetsnaz). Po prostu użytkowanie AK (piszę na podstawie własnych doświadczeń z TM-ową 47-ką) wydatnie poprawia wzrok :lol: . Zaczyna się widzieć nawet najmniejsze nierówności terenu za którymi można się położyć i zniwelować wpływ nieco wyższego niż przy strzelaniu np. z eM-ek ułożenia się wynikającego z długości magazynka. :lol: Quote Link to post Share on other sites
scotfree Posted March 20, 2007 Author Report Share Posted March 20, 2007 @ OT orła i kazika. Chodziło mi o SLR105A1 w machinegun napisali w nawiasie, że to AK105. @ Michala dzięki bardzo:D ale pomyślałem już o tym i chyba magazynki TM (krótkie) wejdą. Wtedy nie powinno być problemu. Scotfree Quote Link to post Share on other sites
kazik_ Posted March 20, 2007 Report Share Posted March 20, 2007 jak widać na MG się mylą @ Michala dzięki bardzo:D ale pomyślałem już o tym i chyba magazynki TM (krótkie) wejdą. Wtedy nie powinno być problemu. Pomijając dostępność, cenę, to że są jedynie w wersji hi-cap, to faktycznie nie powinno być problemu ;) A o samej estetyce już nie śmiem wspominać. Quote Link to post Share on other sites
scotfree Posted March 22, 2007 Author Report Share Posted March 22, 2007 ale ty sie czepiasz szczegółów:P Quote Link to post Share on other sites
Kiwi Posted March 22, 2007 Report Share Posted March 22, 2007 Wydaje mi się, że w ASG biega między innymi o zachowanie maksymalnego realizmu wyglądu REPLIK. Chociaż każdy może robić co mu siępodoba ;) Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts