_Arczi_ Posted March 19, 2007 Report Share Posted March 19, 2007 Zakładam ten temat, bo na forum o tych preckach jest jak kot napłakał. Czyżby nikt tego nie kupował? Ja sie zastanawiam na tymi dwiema preckami: 1. KM Head 1950 - 363mm 2. KM Head 1950 - 407mm Chce je zamontować w G36C i ukryć je w tłumiku. Do tego mam HU z TM. Waszym zdaniem to dobry wybór czy ewentualnie mam sie zainteresować inna precką? Aha, na lufie stockowej mam po tuningu 450fps. Quote Link to post Share on other sites
pablo79 Posted March 19, 2007 Report Share Posted March 19, 2007 Na Machingunie masz Prometheusa (6.03) 407 mm za 189 zlotych. Sam uzywam identycznej lufy (P90 z tlumikiem). Nigdy nie mialem zaciecia (na poczatku uzywalem Gold Fire, potem Excelli, Blasterow, ostatnio Extreme Precision). Daje swietna celnosc, wydatnie poprawia zasieg. Nie mialem okazji przetestowac KM, ale od Prometheusa lepsza jest chyba tylko PDI 6.01 mm (jesli dobierzesz odpowiednie kule). Nie zapomnij o gumce silikonowej dostosowanej do tej predkosci. Dowiedz sie kto robi najlepsza. Quote Link to post Share on other sites
Ukesu Posted March 19, 2007 Report Share Posted March 19, 2007 pablo79 on sie pyta o KM HEAD, a ty nie mając kontaktu z tymi preckami polecasz inne. Miałem precke Prometheusa a teraz używam KM HEAD 363mm w swojej M4. Zdecydowanie lepsza jest KM Head, kulki mają mniejsze tarcie i większą powtarzalność przy strzałach. A lufa PDI to już przesada, bo trzeba naprawdę dobrych kulek używać. Nie średnica lufy jest miarą jej jakości Quote Link to post Share on other sites
_Arczi_ Posted March 23, 2007 Author Report Share Posted March 23, 2007 Wychodzi na to, że bardzo mało ludzi ma te precki pomimo tego, że krążą o nich dobre recenzje. Ciekawe czym to jest spowodowane? Żeby nie stosowały ich nawet osoby, które mają karabiny z mocnym tuningiem... Dziwne :| Wiem, ze nie są one one tanie, ale jak sie czyta co tu ludzie pakują do karabinów, to taka precka to nic. Quote Link to post Share on other sites
szalony jack pirat Posted May 23, 2007 Report Share Posted May 23, 2007 Bo KM HEad są drogie, a 6.04 i ludzie nie czują, co lepszego kupują. To są świetne lufy, po prostu są wykonane na najwyższym poziomie. 6.03 wcale nie musi by dobrym pomysłem do zwykłego AEG'a, zwłaszcza, że widoczne polepszenie celności daje dopiero w snajperkach. O preckach jest mało, bo nie ma jak ich testowac. Quote Link to post Share on other sites
BadIDea Posted May 23, 2007 Report Share Posted May 23, 2007 Ktoś pisał już na forum o lufach KM H. Podobno czasem schodzi wewnętrzna warstwa teflonu ?! Przymierzam się do upg. swojego M4A1 G&P i przyznam, że informacja o odpadajacym teflonie w lufach KM Head wzbudziła mój niepoój. Quote Link to post Share on other sites
misiek009 Posted May 23, 2007 Report Share Posted May 23, 2007 To było o MadBullach!!! Nie pisz głupich niesprawdzonych ściem o porządnych lufach KM Head! Nie spotkałem się jak dotąd z żadnym słowem krytyki na temat tych luf a w AIRSOFCIE SIEDZE DŁUŻEJ NIŻ TY. Quote Link to post Share on other sites
BadIDea Posted May 23, 2007 Report Share Posted May 23, 2007 Ostatni post w tym temacie: http://wmasg.pl/forum/index.php?showtopic=...eflon&st=20 (pablo79) I po co się tak podniecać niezdrowo, siedzący długo, misku009 ? :wink: Quote Link to post Share on other sites
_Arczi_ Posted May 23, 2007 Author Report Share Posted May 23, 2007 No przez moją lufe KM Head przeleciało już z jakieś 8k kulek. Na razie nic się z nią nie dzieje. Zero wewnętrznych zarysowań itp. Skupienie znacząco się poprawiło i pomimo 363mm jest lepsze niż przy precce Systemy 550mm (porównywałem z karabinem kumpla). Quote Link to post Share on other sites
BadIDea Posted May 23, 2007 Report Share Posted May 23, 2007 No przez moją lufe KM Head przeleciało już z jakieś 8k kulek... W takim razie... chyba w przyszłym tygodniu złoże zamówienie ;-) Quote Link to post Share on other sites
Kakaroth Posted May 24, 2007 Report Share Posted May 24, 2007 miałem KM Head 650mm w APS Type 96 Maruzena. Wywaliłem ok 1500 kulek o różnym wagomiarze. Wnioski: Absolutnie najlepsza precka dostępna. Po wywaleniu tych kulek z mocą prawie 600fps 0 rys czy coś (czyścić trzeba :) zazwyczaj "rysy" to po prostu brud). Zasięg w porównaniu do stockowej 6,05 wzrósł o 1/2 - po prostu potwór :) Miałem SRC, mam Madbulla... MAdbul jest dobry, ae KM Head jednak lepszy... japońska precyzja i jakość. brać w ciemno!!! Quote Link to post Share on other sites
Blade04 Posted May 25, 2007 Report Share Posted May 25, 2007 Ja mam w karabinie lufe KM Head 509mm od 2 lat. Upgrade >400fps. Obecnie 490. Jedyne rysy jakie mam powstały z mojej winy. Lufa bardzo dobra!! Jak tylko znowu bedzie dostepna wersja 590mm to ja kupie :) Jedyny minus to fakt iz cala lufa jest pokryta teflonem - nawet na zewnatrz i czasem gumka HU sie zsuwa podczas zakładania. Quote Link to post Share on other sites
szalony jack pirat Posted May 25, 2007 Report Share Posted May 25, 2007 Owiń taśmą teflonową skraj gumki. Ja tak robię. Wtedy nie ma szans, żeby się gumka okręciła, albo przesunęła przy zakładaniu. Quote Link to post Share on other sites
Kmieciu4eveR Posted May 28, 2007 Report Share Posted May 28, 2007 Używam KM Heada 509 mm w m15 już chyba od roku - świetna celność i zero rys (ostatnio wyjąłem i sprawdzałem). Mam też KM Heada w Glocku 17 - celność wzrosła bardzo zauważalnie (na 20 metrach skupienie kartka A5) Jeżeli macie kasę - kupujcie lufy wysokiej jakości, jeśli nie - lepiej poczekać i dozbierać. Quote Link to post Share on other sites
qba-poland Posted May 28, 2007 Report Share Posted May 28, 2007 A co to ma do tematu dotyczacego luf KM Head? A CO Ma twoja uwaga do tego tematu??? nic nowego nie wniosła.... a ja przynajmniej chciałem zauważyć ze różnica cen KM a MB jest spora, a jak dla mnie jakoś MB jest naprawde BARDZO DOBRA... Quote Link to post Share on other sites
julce Posted May 31, 2007 Report Share Posted May 31, 2007 Uzywam KM Head. Nie wiedzialem, ze tak wymiata. Teraz juz wiem ;-) Quote Link to post Share on other sites
Loniu Posted June 1, 2007 Report Share Posted June 1, 2007 up: Własnie ja tez sie zastanawiam czy lepsze są KM czy MB. Co poradzicie? Cena nie gra roli. Pozdro... . Quote Link to post Share on other sites
BlazakoV Posted June 1, 2007 Report Share Posted June 1, 2007 Loniu - zdecydowanie KM. Madbull to loteria. Quote Link to post Share on other sites
maxavelli Posted June 1, 2007 Report Share Posted June 1, 2007 Oczywiscie ze KM. MB to ledwie namiastka KM ale nie dorownuje mu nijak... Quote Link to post Share on other sites
_Arczi_ Posted June 2, 2007 Author Report Share Posted June 2, 2007 (edited) Po 15k wystrzelonych kulkach na precce KM polecam KM :) Zero zacinek (kulki Xtreme 0,25g), zero rys., kupno tych precek = dobrze wydana kasa. Edited June 2, 2007 by Satanael Quote Link to post Share on other sites
bajeczny Posted June 18, 2007 Report Share Posted June 18, 2007 Ponoć pestki od Capri maja trochę bardziej szorstka powierzchnie zeby lepiej HU podkręcał te kulki. Czy spokojnie można ich używać w lufach KM head? Niema ryzyk ze porysują lufe. Czy ktos juz strzelał z pestek w tej lufie? Dzięki za pomoc! Quote Link to post Share on other sites
men3L Posted June 18, 2007 Report Share Posted June 18, 2007 Pestki sie nie nadają, po głębszych oględzinach nie są to za dobre kulki, mają małą, ale jest, szwe przez cały równik kulki :P po rozwaleniu kulki w prawie kazdej jest pęcherzyk powietrza, jak wiemy, źle .. do KM Heada nie wkładałbym tanich aleternatyw, tylko markowe kulki. Quote Link to post Share on other sites
mojopl Posted June 18, 2007 Report Share Posted June 18, 2007 A ja mam pytanie o max skuteczność i jakość. Co lepsze i dlaczego: Prometheus 650, KMhead 650? Oczywiście długość lufy w odpowiedniej replice... Quote Link to post Share on other sites
pablo79 Posted June 19, 2007 Report Share Posted June 19, 2007 (edited) Trzebaby zrobic testy porownawcze tych luf na celnosc. Podejrzewam, ze poki co, najlepiej poszukac informacji na zagranicznych forach (nie zagladam, bo nie rozumiem). Tak poza tematem: ciekawe, ktore preclufy sa lepsze do AEPow; LayLax, czy KM HEAD. Edited June 19, 2007 by pablo79 Quote Link to post Share on other sites
szalony jack pirat Posted June 19, 2007 Report Share Posted June 19, 2007 Myslimy o tym poważnie. Niestety jest to dziko trudne z powodów techniczno-metodologicznych. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts