Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

H&K HK33 Metal Body [BE]

Recommended Posts

Orginalne drewna od G3 pasują do wersji z CA (33E). Nie wiem jak o bedzie z BE, ale można takie kupić TuTaJ. Coś pięknego :D Koleś dołożył do CA33E tą konwersje i ogólnie to tak się prezentuje:

11ts4.jpg

Moim zdaniem lepsze rozwiązanie niż z tymi częściami z tworzywa :D

Edited by ZaczO
  • Replies 296
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Batke trzeba przerobić na kształt litery "u" - za tanie pieniądzory zrobi to firma na: www.batimex.pl . Gadałem z kolesiem, którego guna widzicie powyżej, i napisał mi opis/ instrukcje montażu w CA33E z tego co jeszcze pamiętał. Nie wiem czy ona jest dobra więc nie odpowiadam za szkody związane z postępowaniem tak jak w "instrukcji" którą mi napisał, oto ona:

Co do kolby. Trzeba ją przyciąć z tyłu tak aby weszła do mufy od repliki, otwory po śrubach wypełnić klejem/szpachlą i nawiercić nowe takie jak w kolbie plastikowej. Przedni chwyt należy przyciąć na długość, niestety cięcie wypada na połowie jednego z rzędów otworów, dlatego należy te połówki otworów wypełnić szpachlą i zakleić czarną izolką żeby jakoś to wyglądało. Następnie należy wydłubać w środku końcówkę (od strony cięcia), zmniejszyć jej wewnętrzną średnicę, ponieważ w tym miejscu będzie wypadało łączenie przedniej i tylnej częsci body karabinku. Potem dokleić "półeczki" aby chwyt opieral się o występy w/w łączenia body. Przednią metalową cześć chwytu, tą w którą wpiamy pin nakeży także przeszlifować od wewnątrz, ponieważ jest za wąska. Tyle sobie w tej chwili przypominam, bo karabin sprzedałem jakieś 8 miesięcy temu

Jak widać troche dłubania jest... ale praca warta efektu :D

Nareszcie udało mi sie skończyć dziure w kolbie żeby wsadzić LARGE'a. Wszystkie większe kawałki plastiku poszły bez problemu, ale miałem kłopot z oderwaniem tych dwóch bocznych, cienkich płytek. Takich długich... Wsadziłem pogrzebacz do pieca, rozgrzał się i stopiłem je :D I batka wchodzi jak ta lala :P

Mam problem ze zdjęciem chwytu przedniego, żeby przykręcic blaszkę która sie odkręciłą - http://img137.imageshack.us/my.php?image=mg2482ts3.jpg

wydaje mi sie ze powinienem odkręcić ten pin 1

2

ale nie mam pojęcia jak go wyciągnąć . Jeśli mam coś jeszcze zdjąć to prosze napisać.

Mi blaszka też odpadła, i latam bez niej - jest całkowicie zbędna imho, a przynajmniej nie przeszkadza jej brak. Co złośliwego pina przy zakończeniu lufy - najpierw pogrzebałem śrubokrętem w sodku, wypadł jakis drucik, później klucz francuski w rękę, i pin wyszedł - tak więc czasami łopatologiczne pomysły są najlepsze. Inaczej się niestety nie dało.

Właśnie tego pina musisz wyjąć. Ja to robię w ten sposób, że wkładam śrubokręt do tej jakby "śrubki" ze zdjęcia nr. 3, które wrzuciłeś, po czym wypycham tego pina jednocześnie kręcąc nim. Tam widać taki drucik który go blokuje w środku - musisz go wepchnąć lekko.

zębatki są jak nowe (10k przebiegu).

Dla zainteresowanych wrzucam fotki części wyjętych:

1. Prowadnica sprężyny i łożyska - prowadnica plasticzana, wygląda tragicznie i zdaje się, że to v.3. Łożyska są miedziane, ale mimo tego już miałem z nimi problemy.

56073427555a1086m.jpg

2. Cylinder - w stocku jest czysty typ 0! teoretycznie powinien być typ 1, ale to że taki założyli to nawet plus dla BE.

ecae20ce0e9cb5c4m.jpg

Edited by Jabol

Wymieniłem cylinder, bo do stockowej lufy powinien być typ 1 i wnioskowałem, że taki faktycznie jest. Poza tym ze sklepu dostałem również informację, że jest to prawdopodobnie typ 1. No i mam lufę dłuższą niż w stocku.

Jak na razie nie ma problemu z gb. Kilkaset kulek wystrzeliłem.

• 2 weeks later...

Silikon guardera dla stocka będzie lepszy biały (rozumiem, że wzmocniony to czarny, bo ani zdjęcia tam nie ma ani opisu...)

No ja podałem link do białej gumki, wiec ocb? ;p

HU CA czyli ten bedize lepszy? noo aale G&P i gumke sylikonowa kupie za 90 zeta a tu sama komora za tyle;p wiec coz zrobic?

Edited by tasior102
  • 2 weeks later...

Polecam ta baterie :LINK w moim poległym dzisiaj ( uczcijmy minuta ciszy ) m15, (oderwana kolba i tłumik; ale to naprawie jeszcze;D ) zanim sie rozwalił too wsadziłem ta batke od kumpla, ii GB mi chciało rozwalic:D pzdro;p (poległ wybijajac okna iii takie pierdoły, ogolnie moja wina:( ale mogłby byc lepiej zrobiony;p

Edited by tasior102

Wstawiam tutaj propozycję przeróbek dla ludzi którzy chcą podnieść walory użytkowania swojego HK.

Jest to full custom na podstawie BE M15 z firmy: "Zgryzor INC."

Zakres zmian:

- okładziny z przodu od wersji ostrej,

- kolba od wersji ostrej,

- wzmocniona konstrukcja (teraz można wybijać okana, a nawet klamki od drzwi),

- przebudowa body na Gearbox V2,

- grip pistoletowy z częścią body od MP5 (CM) [planowana zmiana na grip z CA],

- wzmacniany GB firmy BOYI,

- spring m110 MO,

- FTK Huricane,

- prec-lufa,

- bateria 9.6 V 1800 mAh Large SANYO,

- sylikon na hopie.

Foto:

http://www.atw.wschowa.net.pl/galeria_24/5.JPG

To wszystko daje całkiem niezłe osiągi, niedługo będzie badane na chromo ale muszę powiedzieć że gun zasięgiem dorównuje do standardu 400 fps. Prawdopodobnie ma dobrze spasowane części.

Wstawiam tutaj propozycję przeróbek dla ludzi którzy chcą podnieść walory użytkowania swojego HK.

Jest to full custom na podstawie BE M15 z firmy: "Zgryzor INC."

Zakres zmian:

- okładziny z przodu od wersji ostrej,

- kolba od wersji ostrej,

- wzmocniona konstrukcja (teraz można wybijać okana, a nawet klamki od drzwi),

- przebudowa body na Gearbox V2,

- grip pistoletowy z częścią body od MP5 (CM) [planowana zmiana na grip z CA],

- wzmacniany GB firmy BOYI,

- spring m110 MO,

- FTK Huricane,

- prec-lufa,

- bateria 9.6 V 1800 mAh Large SANYO,

- sylikon na hopie.

Foto:

http://www.atw.wschowa.net.pl/galeria_24/5.JPG

To wszystko daje całkiem niezłe osiągi, niedługo będzie badane na chromo ale muszę powiedzieć że gun zasięgiem dorównuje do standardu 400 fps. Prawdopodobnie ma dobrze spasowane części.

a jak zes zamontowal kolbe ? tzn jak ci sie ona trzyma, srubki od srodka jak w stockowej ? bo ja musialem nawiercic loze :/ i jak rozwiazales problem baterii ?

tasior, chetnie stopke od ciebie za symboliczna kwote bym odkupil :)

Co do kolby to trzyma sie tak jak stokowa problem byl z otworem na pin jes troche z boku ale do zrobienia,co do bateri to trzeba wyciąć w kolbie orginalne mocowanie na pas i i zrobic plytsze wtedy bateria wchodzi na styk no i stopke trzeba poglebic żeby bateria zmiescila sie na dlugosc.

niestety stopki nie sprzedaje.