DyingFetus Posted December 20, 2007 Report Share Posted December 20, 2007 Nie tyle ze radze, bo sam jestem laikiem w sprawach technicznych, ja zamowilem sobie najpierw metalowa komore HU, precke + tlumik oraz gumke, i podobno (kolega mi montowal) skupienie jest o wiele lepsze, i w koncu mam hop up (stockowym jak krecilem koledzy sie smialy czy cos takiego w broni ogolnie mam). Logicznie rzecz biorac, zasieg i moc takze powinna przy tych czesciach wzrosnac - myslalem tez na poczatku o wzmocnieniu mocy, ale wolalem w pierwszej kolejnosci zabrac sie za dokladnosc i celnosc. precka systemu, komora KA gumka + tlumik przy zamowieniu z wgc wyszlo mi niecale 300 zl. Teraz po zakupieniu optyki i magazynkow ktore mam w planie, bede sciagal to: http://www.wgcshop.com/pcart/shopper.php?i...rts%20for%20AEG - caly komplecik do zwiekszenia mocy. ale jeszcze do tego zestawu musowo szkielet wzmocniony!bo znam przypadek ,ze M110 nie wytzymał i pękł Quote Link to post Share on other sites
ZaczO Posted December 20, 2007 Report Share Posted December 20, 2007 Zgryzor tak miał. Wsadził całe FTK + m110 - komplet hurricane i po jakimś czasie poszedł mu szkielet GB Quote Link to post Share on other sites
ZaczO Posted January 9, 2008 Report Share Posted January 9, 2008 Ostatnio coś sie stało z moim HK. W serwisie okazało sie że to coś z okablowaniem. Na szczęście mam gwarancje więc za free to zrobili i jest gitara ;D Pozdro! Quote Link to post Share on other sites
tasior102 Posted January 9, 2008 Report Share Posted January 9, 2008 Czy TA preclufa bedzie dobra? a w ogole ktora polecacie? bo nie znam sie na preclufach...;/ a i czy ktos uzywal gumek HU GUMKA ?? kupic ta gumke czy moze lepiej cos innego? Quote Link to post Share on other sites
madd Posted January 9, 2008 Report Share Posted January 9, 2008 (edited) Części zamontowane, broń przestrzelona i jestem mega zadowolony. Zestaw komora KA, gumka Guardera i Prcka Systemy działa super. W końcu widać, iż można regulowac HU ;) No i z odległości 50 kroków bez problemu można trafić człowieka (mierzone). Teraz kulki 0,23 są zwyczajnie za lekkie, i je znosi. Jestem zachwycony :) Edited January 9, 2008 by madd Quote Link to post Share on other sites
tasior102 Posted January 16, 2008 Report Share Posted January 16, 2008 ejj Madd a ten zestaw TFK co kiedys o nim rozmawialismy, pasował bez problemow? (prosze o odpowiedz na mojego wczesniejszego posta;) Quote Link to post Share on other sites
DyingFetus Posted January 18, 2008 Report Share Posted January 18, 2008 Czy TA preclufa bedzie dobra? a w ogole ktora polecacie? bo nie znam sie na preclufach...;/ a i czy ktos uzywal gumek HU GUMKA ?? kupic ta gumke czy moze lepiej cos innego? co do gumki to na 100% nie wiem czy hu jest standardowe,ale lufa będzie pasować,tylko będzie wystawac w tłumiku płomienia jakies 10mm,ale nie poza niego. Quote Link to post Share on other sites
madd Posted January 23, 2008 Report Share Posted January 23, 2008 PAnowie, używa ktos magów do CA33 ? Chodzi głównie o low-capy...Można je jakoś dopasować ? Quote Link to post Share on other sites
kosafj Posted January 25, 2008 Report Share Posted January 25, 2008 Witajcie! :uśmiech: Mam hk33 (be) z drugich rąk i...jestem zadowolony,to dobra replika choć padła mi bateria(intellect 1400 9,6v)okazało się ze jedno ogniwo umarło ale po wycięciu(jest teraz 8,4v)giwera strzela że miło. pozdrowionka! :uśmiech: ;-) Quote Link to post Share on other sites
DyingFetus Posted January 26, 2008 Report Share Posted January 26, 2008 PAnowie, używa ktos magów do CA33 ? Chodzi głównie o low-capy...Można je jakoś dopasować ? wiem,że hi-cap CA wchodzi po lekkim piłowaniu,a low-cap pewnie też wejdzie. Quote Link to post Share on other sites
madd Posted January 28, 2008 Report Share Posted January 28, 2008 wiem,że hi-cap CA wchodzi po lekkim piłowaniu,a low-cap pewnie też wejdzie. tak, tylko nie bardzo wiem w którym miejscy trzeba go spiłować ;) Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted January 29, 2008 Report Share Posted January 29, 2008 Faktycznie nie działa :( Tutaj jest coś o tych magach z CA: http://wmasg.pl/forum/index.php?showtopic=34196&st=220# Post - 235 Quote Link to post Share on other sites
madd Posted February 6, 2008 Report Share Posted February 6, 2008 Chyba tylko tokarz. Niestety, nie spotkałem się NIGDZIE z częściami do naszej repliki, przy okazji szukania stopki. Szcęście, że nabyłem łoże + kolba + stopka. Btw - polecam łoże + kolbe od CA - idealna jest, zero luzu. Quote Link to post Share on other sites
dress17 Posted February 11, 2008 Report Share Posted February 11, 2008 Mozecie mi wrzucic na forum kilka fotek oryginalnego gb tego modelu ? Pls. bardzo wazne . Z gory dzieki a mi cos z batka nie tak nagrzewa sie cholernie i przewody tez gorace....jak sciagnac kolbe?? Quote Link to post Share on other sites
tasior102 Posted February 12, 2008 Report Share Posted February 12, 2008 Mozecie mi wrzucic na forum kilka fotek oryginalnego gb tego modelu ? Pls. bardzo wazne . Z gory dzieki Czytaj dokladnie forum, gdizes miedzy 1 a 5 strona ktos juz to dodał. a mi cos z batka nie tak nagrzewa sie cholernie i przewody tez gorace....jak sciagnac kolbe?? Batka stokowa tak sie nagrzewa i tez tak miałem, przy łaczeniu kolby z body jest srodba, odkrecasz ja, pozniej trzeba wbyic pin z tego miejsca najlepiej srobkokretem, wyciagasz i gotowe, uwazaj na przewody bo trudno je wlozyc potem do kolby. Quote Link to post Share on other sites
madd Posted March 5, 2008 Report Share Posted March 5, 2008 Mam problem z low capami od CA. Podaje pierwszą kulkę, później muszę dociskać magazynek żeby podawało dalej. Miał ktoś taki problem ? I jeśli tak - jak go rozwiązaliście ? Quote Link to post Share on other sites
ZaczO Posted March 5, 2008 Report Share Posted March 5, 2008 Ja mam tak z hi-capem. Lata mi w gnieździe maga. Podleję izolacją z odpowiedniej strony i będzie ganc :D Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted March 5, 2008 Report Share Posted March 5, 2008 Ja miałem takie cyrki po wymianie komory na SRC. Rozwiązanie następujące: podłożyłem kawałek folii aluminiowej złożonej w kostkę szerokości maga, grubości ok. 3 mm w miejscu w którym kończy się body. Folię przykleiłem szarą taśmą malarską (popularną mcgyverką), na nią czarną izolację żeby jakoś wyglądało. Mag podawał znakomicie, nie było żadnych luzów. Co jakiś czas instalację należy poprawić. Konkretnie na zdjęciu (archiwalne, nie mam już guna): Quote Link to post Share on other sites
madd Posted March 7, 2008 Report Share Posted March 7, 2008 czy ktoś napisze co trzeba wyciąć żeby wsadzić standardowy v2 ? Quote Link to post Share on other sites
Ariel_ Posted March 9, 2008 Report Share Posted March 9, 2008 (edited) Miałem kilka dni temu tego HK na tuning. Wymieniłem lufę na 455mm SYSTEMy 6,04. Ktoś tez pisał że chce taką wsadzić. Nie obejdzie się bez użycia wiertła, bo w lufie zewnętrznej jest "ogranicznik" żeby standardowa lufa sie nie przesunęła do przodu. Po rozwierceniu tłumik z kawałkiem lufy zewnętrzenj musiałem wbijać. Bardzo zdziwiła mnie średnica ścianek cylindra - 0,5 mm :| głowica tłoka oraz o-ring są standardowe, więc powietrze ucieka bokami. O-ring SYSTEMy nie załatwił sprawy, za mały. Nie wiem czy to jakiś nowy typ BU czy coś takiego, ale przez to trochę fpsów się traci. Trzeba też było wymienić zębatki bo poszły 2 zeby na tłokowej ( na stockowej spręzynie ). Na szczęście są Elementy po 36zł za komplet, całkiem dobrej jakości. Z komorą HU i stockową gumką nie ma problemów. Bateria starcza na ok. 500 strzałów. Po podłączeniu 9.6 KANa wyraźnie wzrasta ROF. Edited March 9, 2008 by Ariel_ Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted March 10, 2008 Report Share Posted March 10, 2008 Mi systema weszła bez żadnych modyfikacji... Wystający odcinek z 510 mm trzeba było przykryć oczywiście, ale ogranicznika tam nie uświadczyłem. Quote Link to post Share on other sites
madd Posted March 10, 2008 Report Share Posted March 10, 2008 Ja jedynie przy precce musiałem rozwiercić tłumik płomienia... Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted March 10, 2008 Report Share Posted March 10, 2008 No chyba że o tłumik płomienia chodzi. Na preckę zakładałem tylko tłumik dźwięku. Quote Link to post Share on other sites
cejlos Posted March 16, 2008 Report Share Posted March 16, 2008 Nasuwa mi się na myśl pewne pytanie - mianowicie - czy gdzies idzie dostac wzmocniony szkielet do tego GB ? Planuje teraz zrobic tunning mocowy, ale bez szkieletu się raczej nie obejdzie... Quote Link to post Share on other sites
cejlos Posted March 17, 2008 Report Share Posted March 17, 2008 To tak takiej hybrydy wzmocnionej nie dostaniesz, ja będę zmieniał na V 2 ale dopiero za 6 miesięcy brak kasy. Ale musisz wyciąć body żeby wstawić v2 no nie ? Możesz napisać w którym miejscu dokładnie ? Albo jakąś fotke wrzucić ? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts