KuzynPL Posted July 18, 2007 Report Share Posted July 18, 2007 Ja za bardzo nie jestem zadowolony ze swojego HK33 BE. 1. Po 2 strzelance zębatka tłokowa straciła połowę zębów i trzeba było ją wymienić co kosztowało 80 zł. 2. Po którejś z kolei (chyba 5 :roll: ) Hop-Up zaczoł fiksować tzn. kulki znosiło w dół. Po wymianie komory i gumki (znowu 80 zł) na komorę z m15 magazynek nie podawał kulek chyba że go się docisnęło. 3. W niedługi czas od punktu 3 rozwalił mi się magazynek, a dokładniej uchwyt który trzyma się broni. Albo ta replika którą dostałem jest jakaś trefna albo już nie wiem co. :wink: Quote Link to post Share on other sites
Trenton Posted July 18, 2007 Report Share Posted July 18, 2007 (edited) Tak samo mialem. Okazło się że w punkcie 1, Kuzyn. Chyba też mam jakąs trefną wersję.. Magazynek na szczęście naprawiłem, jedynie sprężyna nakręcająca high capa nie trzymała się mechanizmu, ale spowrotem ją ułożyłem i jest w porządku. Zębatkę mam wymienioną u Krakmana za 5 dych. na szczęście jeszcze z HU nie mam problemów. Nadal jednak nie wymieniłem sockowej gumk na silokonową guardera przez co replika ma marny zasięg. Jednak kupuję już gumkę, wmontuję i uszczelnię komorę. Mam nadzieję że będzie lepiej. A póki co jak ubiłem kogoś z Rainbow to jest dobrze. :) Nie jest taki zły gun, ale za tą cenę mógłby być w ch** lepszy. PS sorry za błędy... pisane po podchmieleniu Edited July 18, 2007 by Trenton Quote Link to post Share on other sites
piottrek Posted July 25, 2007 Report Share Posted July 25, 2007 (edited) No więc doszły do mnie low-cap CA oraz Hi-cap BE i jak ,że moje zdziwinie było wielkie ,gdy naładowałem i podczepiłem low-capa CA bez problemu ,oddając parę strzałów :) No cóż ,niewiem czemu ,ale ja nie musiałem piłować maga ;) W dodatku "twardo" wchodzi ,a mi się to podoba. Z kolei rozczarowałem się ,gdy w moje ręce trafił dodatkowy hi-cap BE zmówiony od krakmana ! Paskudny ,sam plastik ,bardzo lekki... koszmar ! Teraz już jestem pewien ,że w zestawie z moim HK dostałem metalowy hi-cap! Seryjny hi-cap okazał się lepszy od tego dodatkowego... dobrze chociaż ,że działa bez zarzutu. Postanowiłem zrobić zdjęcie tych trzech magów dla porównania (duża rodzielczość zdjęć!) I na koniec mój egzemplarz HK 33 BE wraz z low-capem od CA :) Mogę jeszcze dodać ,że nie miałem jeszcze (odpukać!) żadnych problemów ze swoim HK ;) Edited July 25, 2007 by piottrek Quote Link to post Share on other sites
ZaczO Posted August 6, 2007 Report Share Posted August 6, 2007 Mój hk33a2 już przestrzelany na polu bitwy. Zasięg - mnniejszy o 5 m od ak47 cm i mp5a5 cm Batka - największy minus - po 3 hi-cap'ach pada reszta o.k. Mimo tych minusów to broń piękna i bdb wykonana Quote Link to post Share on other sites
Trenton Posted August 7, 2007 Report Share Posted August 7, 2007 Czyli jednak bardziej opłaca się kupić Ak47. :???: HK33 zakupiłem 27 Czerwca i już dwa razy poszły mi zębatki. Wystarczy jedna pestkowa czarna owca, przełącznik na auto oraz akcja typu zasadzka/wsparcie ogniowe. Już dłużej służył mi tani elektryczek za stówkę, który miał plastykowy gearbox. :-F Koledzy w oddziale mają o miesiąc dłużej kałachy cymy i no problemo. Żal.pl Quote Link to post Share on other sites
commandoogurek Posted August 9, 2007 Report Share Posted August 9, 2007 ja swój mag Low-Cap od CA33, musiałem opukać młotkiem z kilku stron, aby wszedł :) Piottrek, zawiesiłeś karabińczyk na tym czymś plastikowym koło lufy ? Jak sie trzyma ? Nie boisz sie że pęknie ? Quote Link to post Share on other sites
ZaczO Posted August 10, 2007 Report Share Posted August 10, 2007 Przecież te kółeczko na końcy lufy jest metalowe! Ale nie wiem jak u was ale są małe różnice w hk33a2 od Krakmanów i ze Zbrojowni. Ja kupiłem u Krakmanów a dwóch kolegów na zbrojowni i oni dostali plastikowy magazynek a ja metalowy :wink: Quote Link to post Share on other sites
Trenton Posted August 15, 2007 Report Share Posted August 15, 2007 Czy jest możliwe że odrazu po zacięciu się kulki rozpadają się zębatki dlatego że 9.6v dla mojego egzemplacrza HK33 to za dużo? Quote Link to post Share on other sites
commandoogurek Posted August 18, 2007 Report Share Posted August 18, 2007 (edited) Witam! Jestem sczęśliwym posiadaczem HK33E ze stajni Both Elephant, broń uzyta na 2 manewrach, strzlena także poza nimi i podziel sięz wami swoimi spostrzeżeniami. Kontrukcja body, jest bardzo ale to bardzo solidna, tak solidna, że przy rozkręcaniu go, potrzebne są 2 osoby i młotek :), wszytko, bardzo solidnie wykonane, z grubego metalu, tylko chwyt, kolba i foregrip z plastiku, ale także grubego :) Broń można kupić za 435zł, odrazu przy zakupie radze wymienić gumkę HU i komorę HU, bo ta jest z d wzięta, uwaga radze wstawić przyzwoity większy dystanser HU. Bateria jest dobra, kable także są porządne. Całość jest bardzo solidna, aczkolwiek są słabe miejsca, w postaci malutkich zaślepek, które łatwo odpadają (przy pewnym nacisku). Ma w stocku, samo-uszczelniający się tłok. Przejdźmy do strzelania :) Na stocku (taki prosto z paczki ;) ) strzela bardzo bardzo przyzwoicie, kulka leci w prostej linii ok 35m, potem zaczyna opadać (na 0,25 G&G). Kumpel mi wstawił prec-lufe od VSR-10 (nie obyło się bez przeróbek i piłowania teflonu), komorke HU i gumkę HU, i leci prosto ok 50m, potem spada. Z odległości 5m przebija puszkę aluminiową po LECHu na wylot. Dokupiłem także LowCap'a od CA33E, i musiałem w niego solidnie pukać młotkiem i piłować, czasem są awarie z nim ;) Bardzo dobrze prezentuje się stockowy HiCap, 330 kulek, cały metalowy i wytrzymały, w ogóle wszystko jest metlaowe w tym HK33E i solidnie wykonane. Ja jestem z niego zadowolony, nie jest to super-pocisniety gun ,to dobry 320fps karabin szturmowy, którego największą zaletą jest dźwięk :) BARDZO GŁOŚNY, FAJNY, poprostu miód :) POLECAM KAŻDEMU (chociaż to loteria jaki produkt sie trafi....jak wszystko w tych czasach :/ ) P.S. Jeżeli chcesz majstrować, tuningowac i wogóle wymieniać coś z replice, lepiej kup CYME, prostsza w demontażu, bardziej ustandaryzowana :) Edited August 18, 2007 by commandoogurek Quote Link to post Share on other sites
ZaczO Posted August 19, 2007 Report Share Posted August 19, 2007 Jeśli mówisz że ze świeżą komorą lepiej leci to muszę się zastanowić nad jej kupnem. Ja strzelam na pestkach 0.23 i leci te 35m celnie a później to już lewo, prawo, dół - zależy jak sie trafi. Przejde także na kulki 0.25 bo koledzy którzy strzelają nimi z tej repliki mają lepszą celność. Dzieki za wyczerpujący opis :) Quote Link to post Share on other sites
commandoogurek Posted August 19, 2007 Report Share Posted August 19, 2007 tak, odrazu całą komorę, gumkę, i prec lufe. Z prec lufą od VSR-10 (429,5mm) kulki lecą bardzo bardzo celnie. Na full auto, dosłownie, jedna za drugą, "gęsiego". W ogóle według mnie guny powyżej 400 fps to przesada, ja mam 320fps i strzela wystarczająco dobrze, Airsoft to nie pojedynek pancerników z 1WŚ (kto ma większe działo to wygrywa), to głównie taktyka, współpraca team'u, bo walki i tak sie toczą na dystansie 35m.... I tak ściagąłem gości z eMkami po 450fps... Zauważyłem, że z każdym produktem są cienie i uroki, głównym mankamentem tego guna jest jego problem przy rozbieraniu (po prostu chińska zagadka i katorga :] ). Bateria jest troche podejrzana według mnie, ale póki co działa dobrze :) Ale to itak loteria, jeżeli na poprzedniej strzelance zaczęła dymić i płonąc akumulator Sanyo za 200zł, to co mam myśleć o tym :) Podsumowując, gun dobry jeżeli nie myślisz o tuningu Gearboxa :) PZDR! Quote Link to post Share on other sites
Wolfpackteam Posted August 20, 2007 Report Share Posted August 20, 2007 No to tak, mam już guna z 3 miesiące, wystrzelałem jakieś 4 tys kulek i jak narazi ewsyzstko jest ok. Tzn zawsze znajdzie się pare zastrzeżeń, mianowicie znosi mi minimalnei kulki w prawą strone- wymiana komory, gumki i lufy wszystko załątwi i z pewnością polepszy celność. Właśnie co do celności to średnio z niej jestem zadowolony, rozrzut dość lekki jest. Wymienei te części, które wcześniej wypisałem , jak zbiorę troche funduszy :mrgreen: . Póki co bez usterek. Tzn na poczatku dostąłem replike z niedziałąjącym hop-upem, ale wizyta u krakmanów wszystko załatwiła. Ostatnio zauważyłęm że kumpel któey kupował razem ze mną m15BE dostał metalowy magazynek najpradopodobniej od CA :mrgreen: - widac że był piłowany. Niestety ja mam plastikowy... Co do kulek to używam 0,2g pozdrawiam wsyzstkich posiadaczy m15 :mrgreen: Quote Link to post Share on other sites
ZaczO Posted August 21, 2007 Report Share Posted August 21, 2007 Dzięki!! :uśmiech: Ja miałem problem bo batkę mi złą przysłali ale jak im odesłałem to dostałem nową. Później było coś z płytką selektora ale mi naprawili. Krakmani to najlepszy airsoft schop !! Quote Link to post Share on other sites
Wolfpackteam Posted August 21, 2007 Report Share Posted August 21, 2007 Moja bateria działa z każdą strzelanką co raz lepiej :D na początku to tylko te 800 kulek a teraz tak ok. 1500. Zawsze mam zabezpeiczenie w postaci baterii kumpla, który zakupił do m15 intellecta 8,4V 1400mAh (też mu pięknie śmiga) Quote Link to post Share on other sites
ZaczO Posted August 21, 2007 Report Share Posted August 21, 2007 Mam nadzieje że z moją też tak będzie bo wytrzymuje zaledwie (narazie) 3 hi-capy :P Quote Link to post Share on other sites
Trenton Posted August 21, 2007 Report Share Posted August 21, 2007 (edited) Hehe Dzięki! :uśmiech: Mierzył może ktoś FPSy broni po wmontowaniu metalowej komory HU i zrobienia maŁego teflonfixa? Mnie po samym teflonie nieco fpsy wzrosły a razem z gumką HU dostałem gratis jakieś 5m. :mrgreen: Swoją drogą to ktoś próbował montować drewno z G3? Pomijając już obróbkę to czy foregrip pasowałby do HK33? Edited August 21, 2007 by Trenton Quote Link to post Share on other sites
ZaczO Posted August 23, 2007 Report Share Posted August 23, 2007 Ta górna listwa taka błyszcząca na samej górze w HK umożliwia przyczepienie lunety od wiatrówki ponoć :D Quote Link to post Share on other sites
ZaczO Posted August 25, 2007 Report Share Posted August 25, 2007 (edited) Do HK33A2 pasują komory od M4/M16. Znalazłem wczoraj tanią komorę metalową - 65zł LINK Edited April 7, 2008 by Jabol Quote Link to post Share on other sites
kret1980 Posted August 27, 2007 Report Share Posted August 27, 2007 Mam pytanie odnosnie tego guna, a nigdzie w temacie nie moge sie doczytac. Czy probowal juz ktos wlozyc normalny GB v2 do tego guna?? Wiem ze jest on modyfikowany i mozna golym okiem dostrzec przynajmniej dwie roznice (ramka silnika oraz tylna scianka przy prowadnicy sprezyny). Czy jezeli wlozy sie normalny GB v2 i dostosuje sie tak by trzymal ramke reszta bedzie wspolgrac?? Quote Link to post Share on other sites
ZaczO Posted August 27, 2007 Report Share Posted August 27, 2007 Jeszcze jedna róźnica. Prowadnica sprężyny jest troszkę inna niż standardowa w v2 bo ma takie fajne "listki" . Powinno wszysto grać, tylko gb musi być kompletny i dobrze zamocowany. Wedłg mnie można wsadzić nawet v.3 . Ale popytaj bo gearboxa nie rozkręcałem i nie znam się na nim tak dobrze jak inni ale na chłopski rozum to powinno wszystko grać :P Quote Link to post Share on other sites
yuro Posted August 27, 2007 Report Share Posted August 27, 2007 cóż wypowiem sie jako posiadacz owego rozpylacza jedyne na co moge narzekac to ze mialem zwarcie na stykach i ciut zepsuty hop up a tak to recka zajebista jest Quote Link to post Share on other sites
ZaczO Posted August 27, 2007 Report Share Posted August 27, 2007 Do Wolfa: Nie wiem jak było wcześniej (przed tym jak ja kupiłem) z magami do tego guna u Krakmanów ale wiem że Zbrojownia daje plasticzane magi. Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted August 30, 2007 Report Share Posted August 30, 2007 Możecie mi pomóc zidentyfikować tłumik do m15? Czy to jest lewoskrętny 14x1? Quote Link to post Share on other sites
Wolfpackteam Posted August 30, 2007 Report Share Posted August 30, 2007 Grip rozbierałem. Ten przedni pin poprostu wybiłem ( większy śrubokręt + młotek) Quote Link to post Share on other sites
ZaczO Posted August 30, 2007 Report Share Posted August 30, 2007 Dziex Wolf :D Michall, to jest lewoskrętny ale nie wiem jakie wymiary. 14x1 - co to znaczy? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts