zavisza Posted April 10, 2007 Report Share Posted April 10, 2007 Co sadzicie o tej broni: http://www.machinegun.pl/sklep/product_inf...roducts_id=1809 Wedlug mnie cena nie jest zla, gun jak dla mnie fajnie wyglada, wg opisu jest te 470fps, kulki 8mm to nie problem bo nie ma tutaj hi-capa wiec nie bedzie szlo ich tak duzo... Jedynym szkopulem w tym wszystkim jest cena maga: http://www.machinegun.pl/sklep/product_inf...products_id=363 Wg MG on pasuje do M2, ale panowie z MG nie raczyli w swojej nieskonczonej madrosci oswiecic mnie, czy pasuje do niego takze lodka nabojowa... W co watpie, ale nie zaszkodzi spytac ;) Mial w ogole ktos z Was to w lapie badz strzelal albo chociaz widzial? Jak tak to piszcie :) P.S. Jesli odgrzewam temat - to sorry, nie znalazlem nic o M2 na Wmasg... Quote Link to post Share on other sites
che Posted April 10, 2007 Report Share Posted April 10, 2007 Jaka łódka nabojowa ? Quote Link to post Share on other sites
zavisza Posted April 10, 2007 Author Report Share Posted April 10, 2007 Chodzilo mi o ten magazynek, nazywany lodka nabojowa :P http://www.machinegun.pl/sklep/product_inf...roducts_id=1148 Quote Link to post Share on other sites
Guest JOPJ Posted April 10, 2007 Report Share Posted April 10, 2007 Może nie zauważyłęś, ale to magazynek do m1 garand, nie do m2. M2 jest na "normalny"magazynek i nijak nie podepniesz tam łódki nabojowej. Poza tym owa łodka chyba zawiera w sobie łuski, a mag do m2 ich nie ma. Więc nie wiem skąd ten pomysł... Quote Link to post Share on other sites
C4RTM4N Posted April 10, 2007 Report Share Posted April 10, 2007 Tak sobie mysle, drewniane loze, bb, full auto...cena nie duza. Do tego jakies male, ale zawsze, kleby dymu z lufy daje fantastyczne polaczenie, tak mysle. 1100zl to nie duzo, a replika jest prawie ze identyko. Przydalo by sie tylko mag na mniejszy zamienic i byloby juz ok 8) Quote Link to post Share on other sites
zavisza Posted April 10, 2007 Author Report Share Posted April 10, 2007 Wlasnie C4RTM4N... Bron jest sama w sobie spoko, ale te magazynki sa wybitnie za drogie... Zwlaszcza ze miloby bylo pouzywac tego M2 w roli nie karabinu parasnajperskiego, ale z wykorzystaniem serii :) Quote Link to post Share on other sites
Drakeus Posted April 11, 2007 Report Share Posted April 11, 2007 Łódka nabojowa nie ma łusek ;/ Pisze wyraźnie łódka nabojowa na kulki 8mm...jakby była na łuski to by pisało że na łuski.... M1 i M2 oparte są na konstrukcji Garanda, musisz wysłać e-mail do asgshopu (mieli jakiś czas m1) czy podpiąć można tą łódkę. Quote Link to post Share on other sites
madjong Posted April 11, 2007 Report Share Posted April 11, 2007 (edited) M1 i M2 oparte są na konstrukcji Garanda nie szerz takich herezji, proszę Cię. Karabinek M1 Carbine Winchestera to konstrukcja stworzona od zera na konkurs "Light Rifle" z II wś. Powstała dla nowego naboju pośredniego, 7,62x33 , (podczas gdy Garand działał na naboju 7,62x63), i można oczywiście powiedzieć że jest oparta na M1 Garand, bo działa na zasadzie odprowadzenia gazów, ale przepraszam bardzo, takie same pokrewieństwo łączy go z SWT40, czy Gewehr 43 czy Kb. samopowtarzalnym Maroszka wz.38. Więc jeśli magazynek od M1 Garand (replika 1:1) wsadzicie do M2(wersja rozwojowa M1), to napewno nie będzie pasować , bo amunicja była inna. O ile to repliki 1:1. Edited April 11, 2007 by madjong Quote Link to post Share on other sites
zavisza Posted April 12, 2007 Author Report Share Posted April 12, 2007 Nie pasuje lodka nabojowa. Lusek tam nie ma, nie wiem kto szerzy takie rzeczy , jest to na kulki 8mm. Z tego co mi sie wydaje to do wersji M2 CARBINE pasuja magi od M1 CARBINE... Od zwyklego M1 nie podpasuje, nie ma bata... Quote Link to post Share on other sites
Dyger Posted April 17, 2007 Report Share Posted April 17, 2007 No dobra, a wracając do tematu, to czy ktoś z tego strzelał, czy jak? Bo też się zastanawiam, czy nie sprawić sobie takiej maszyny. Właśnie do działań parasnajperskich ;-) Quote Link to post Share on other sites
the saint Posted April 17, 2007 Report Share Posted April 17, 2007 przyłączam sie do pytania... Ale swoją drogą, taki karabinek jest porzyteczny tylko i wyłącznie w lecie (w zimie, przecież green gas nie zadziała...) ale inne jego zalety, niwelują ten mały kłopocik :D Quote Link to post Share on other sites
xxxFENCExxx Posted April 17, 2007 Report Share Posted April 17, 2007 A może się najpierw zapytacie czy ludzie pozwlają do siebie strzelać kulkami 8mm - bo coś mi się obiło o uszy, że nie. Quote Link to post Share on other sites
Joker Posted April 18, 2007 Report Share Posted April 18, 2007 Jeszcze full auto ;) , moim zdaniem karabinek i tym razem sprawdzi się lepiej w rekonstrukcji . :-F Quote Link to post Share on other sites
the saint Posted April 18, 2007 Report Share Posted April 18, 2007 Moim tp nie przeszkadza ;D Quote Link to post Share on other sites
rostal Posted April 18, 2007 Report Share Posted April 18, 2007 Replika piękna ale kosmicznie droga w eksploatacji... Quote Link to post Share on other sites
clown Posted April 26, 2007 Report Share Posted April 26, 2007 Quote Link to post Share on other sites
jako Posted May 19, 2007 Report Share Posted May 19, 2007 to jest zmodernizowany karabinek m1a1 carbine ma wymianione loze magazynek zostal zamieniony na dluzszy(m1a1 czy m1 carbine tez mialy czasem dlugie magi) do tego doszla opcja full auto bron weszla w 1945 do armi mogla lekko zachaczyc o IIWW m2 carbine rozni sie bardzo od m1 garand zwlaszcza kalibrem(mowie o org.) sa to dwie odmienne bronie i napewno ludka nabojowa z m1G nie bedzie tu pazowac nie wiem czymu przyczepiac sie do kalibru tej broni... m1 carbine i m1 garand ostatnio zniknely z rynku swiatowego zaprzestano produkcje wie ktos cos wiecej na ten temat? Quote Link to post Share on other sites
Losiu Posted September 15, 2007 Report Share Posted September 15, 2007 Witam! Jaki to ma mniej więcej zasięg, bo zamierzam kupić sobie tą zabawkę. Quote Link to post Share on other sites
Goose Posted February 16, 2012 Report Share Posted February 16, 2012 Pewnie dostanę złotą saperkę za odkopanie tak starego tematu. Jednak mam jedna uwagę dla wszystkich którzy maja zamiar zakupic M2 carbine w wersji 6mm np na "ganfajerze" Otóż na sklepie jest informacja iż jest to M1 carbine, i tak też dystrybutor (ASG) opisał pudełko i instrukcje, wiec to dystrybutora zmyłka. Tak naprawdę to M2 carbine (rowniez z oznaczeniami "U.S. Carbine cal .30 M2) tyle, że an rynek niemiecki (charakterystyczne "F" na prowadnicy suwadła (??)). Ergo - replika "szczela" z energia >0.5J i posiada selektor ognia ALE zablokowany na ogniu pojedyńczym. Mimo tego polecam chociazby ze wzgledu na wykonanie, w skrócie cudowne. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts