poldeck Posted April 22, 2007 Report Share Posted April 22, 2007 (edited) Witam! Pytanie tak jak w temacie: czy napięcie 9,6 V z aku Intellecta nie zabije mi karabinu? Sprężyna to stock. Chodzi mi przede wszystkim o to, żeby uniknąć na przyszłość problemów z tym, że tłoka z tylnej pozycji silnik nie może ruszyć bo batka za słaba (stockowo było 7,2:P). Czy nic się ie sfajczy jak wsadzę batkę 9,6 V? Dodam jeszcze, że nie zamierzam wymieniać póki co sprężyny a moc zwiększyłem przez cylinder 0 i długą lufę... A, że przy okazji wzrośnie znacznie ROF to też dobrze :uśmiech: W ogóle ile można pchać tu maksymalnie przy stockowej sprężynie? Edited April 22, 2007 by poldeck Quote Link to post Share on other sites
koonik Posted April 22, 2007 Report Share Posted April 22, 2007 Sfajczyć nie sfajczy, jedynie co to cykl może zrobić szybciej i zębatki zjeść, ale mało prawdopodobne. Quote Link to post Share on other sites
waber Posted April 22, 2007 Report Share Posted April 22, 2007 Jeżeli masz stocka to wystarczy Ci 8.4V. Nie przypuszczałbym, że w R7 dają batki 7.2V. Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted April 22, 2007 Author Report Share Posted April 22, 2007 Cykl zrobić szybciej? To znaczy, że zanim tłok dojdzie do głowicy cylindra, to już zębatki zdążą się obrócić o tyle, że będzie się tłokowa chciała zazębić z tłokiem? Widziałem coś takiego jak "opóźniacz zębatki tłokowej". Co to takiego? Bo na zdjęciu był taki element, który widziałem u siebie w GB koło tłokówki właśnie. To ma coś wspólnego? Quote Link to post Share on other sites
Johann Posted April 22, 2007 Report Share Posted April 22, 2007 Powiem Ci ,że ROF na baterii 8,4 Intelecta jest bardzo duży dla mnie za duży nawet był.Oczywiście mowa o stoku.Przy 9,6 to silnik wyskoczy z rękojeści. Quote Link to post Share on other sites
koonik Posted April 22, 2007 Report Share Posted April 22, 2007 1.Tak, dokładnie o to mi chodziło, ale sądze, że to mało prawdopodobne. 2."opóźniacz zębatki tłokowej"-to jest ta nasadka na zębatkę, dzięki której tapplet dłużej utrzymuje się w tylnej pozycji?? Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted April 23, 2007 Author Report Share Posted April 23, 2007 Ok, wielkie dzięki za pomoc. Quote Link to post Share on other sites
Garoo Posted April 23, 2007 Report Share Posted April 23, 2007 Ja z 9,6 latałem i nic mi się nie dzialo. Prowadnica sprężyny poszła po jakimś czasie, ale to było do przewidzenia skoro była z plastiku. Zmajomi już od dłuższego czasu w R6 wella używają 9,6 sanyo. ROF jest bardzo ładny nic pozatym. Niedoceniacie welli. Quote Link to post Share on other sites
von_Zakapior Posted April 23, 2007 Report Share Posted April 23, 2007 (edited) Jeżeli masz stocka to wystarczy Ci 8.4V. Nie przypuszczałbym, że w R7 dają batki 7.2V. G...no prowda. Dają. Ja miałem w stocku 7,2V. Nie bierz, 9,6 V, no chyba, że wstawiasz sprężynę 110 - szybkostrzelność będzie za duża i nie będzie Ci podawać kul. Ponadto musiałbyś wymienić głowicę tłoka na wzmocnioną i prowadnicę sprężyny, łożyska... Edited April 23, 2007 by von_Zakapior Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted April 23, 2007 Author Report Share Posted April 23, 2007 A do jakiej wartości sprężyny można porównać tą co jest w r7 w stocku? Przy okazji: oddam sprężynę m130 MadOnion za jakąś słabszą... Quote Link to post Share on other sites
maxavelli Posted April 23, 2007 Report Share Posted April 23, 2007 Szacuje, ze to jakies M80... Quote Link to post Share on other sites
Johann Posted April 23, 2007 Report Share Posted April 23, 2007 Tylko ,że w Wellu r6 dają w stoku baterię 8,4V więc w czymś różnica tkwi. Quote Link to post Share on other sites
Gallain Posted April 24, 2007 Report Share Posted April 24, 2007 Możesz dać bez problemu 9.6V - będziesz miał większy rof i tyle. Jeśli nie masz Hi-Capa, to nie powinineś zaobserwować problemów w podawaniu kulek. Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted April 25, 2007 Author Report Share Posted April 25, 2007 hehe... mam hi-capa:D W tym momencie raczej tylko 8,4 V, nie? Quote Link to post Share on other sites
Piotrek Posted April 26, 2007 Report Share Posted April 26, 2007 Chłopie nie denerwuj sie :) Moj kolega z MP5 wella strzelał na baterii 12 V . Ma juz tą bron ok 2 lat i nic sie nie dzieje . Pzdr :D Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted April 26, 2007 Author Report Share Posted April 26, 2007 Ale to chyba nie był stock jeśli chodzi o sprężynę, prawda? Quote Link to post Share on other sites
SeBi Posted April 27, 2007 Report Share Posted April 27, 2007 ja mialem w r6 batke 9,6 i dzialal jak marzenie;P strzelal szybciej i jakos bardziej polubilem moja r6;) Quote Link to post Share on other sites
AirBorne Posted April 28, 2007 Report Share Posted April 28, 2007 a ja bym nie wkladal do stocka 9.6 ja w moim r6 uzywalem 8.4 intelecta i bylo bardzo ladnie. Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted April 28, 2007 Author Report Share Posted April 28, 2007 Już po problemie... Sprężynkę zmieniłem na M100 z G&P dzięki czemu zyskałem mocy a do plecaka wsadziłem akumulatorek żelowy (nie chlupie 8) ) Panasonica 12V 18Ah. ROF jest zaje-ładny, magazynek nadąża z podawaniem i wszystko jest piękne :killer: Niedługo jeszcze FTK i będzie całkiem super:P :twisted: Quote Link to post Share on other sites
hellmans Posted April 28, 2007 Report Share Posted April 28, 2007 No, nareszcie ludzie zaczynają ufac akumulatorom żelowym. Ja w swoim g36c TM mam właśnie taki tylko 1.2ah. Wracając do tematu, czy nie zje mi łożysk w stockowym TM, jeśli rof jest na poziomie 9.6large sanyo? Pozdro Quote Link to post Share on other sites
czuperek Posted May 3, 2007 Report Share Posted May 3, 2007 ale niektorzy z was pier#%^# glupoty!!! Nie macie/nie mieliscie doczynienia z wellem i wieksza bateria to nie piszcie pierdol!! Kolega ma r6 i zapodal do niego baterie 15.6V!!!!! I do dnia dzisiejszego w GB nic sie nie stalo.Jedzie nie niej juz 7miesiecy i jedynie posypala sie ostatnio zebatka od silnika !!! Tak wiec nie ma co sie obawiac 9.6V ;] Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts