Fairbairn Posted April 23, 2007 Report Share Posted April 23, 2007 Witam! Chcialbym sie dowiedziec CO nalezy dokladnie zrobic aby zamek G&S pasowal do glocka 17 KSC. Tzn jesli przypilowac, to co i czy da sie to zrobic w warunkach domowych (mam pilniki diamentowe itp). Jak to jest z pozniejsza eksploatacja takiego "skladaka"? sa jakies problemy? Czy ten zamek zrobiony jest ze stali czy z jakiegos stopu, bo chcialbym zedrzec farbe i go pooksydowac. Z gory dziekuje za odpowiedz i przepraszam, jesli tamat byl poruszany, ale znalesc nie moglem... Quote Link to post Share on other sites
zla_karma Posted April 25, 2007 Report Share Posted April 25, 2007 Mozna montowac bez zadnych przerobek i bedzie smigal. Zamek jest najprawdopodobniej z aluminium (widzialem takie podpisy na necie pod zdjeciami) mozna go pooksydowac (anodowac) na czarno ale troche z tym zabawy je. Pozdr Quote Link to post Share on other sites
NinjaDude Posted April 2, 2011 Report Share Posted April 2, 2011 Dostanę pewnie odznakę honorowego kopacza, ale to tam... Czy będzie to pasowało także w nowej wersji Glocka 17 KSC? Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted April 2, 2011 Report Share Posted April 2, 2011 ale zamek G&S? Można prosić o linka lub coś takiego? Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted April 2, 2011 Report Share Posted April 2, 2011 Chyba G&P... Poza tym nie ma "nowej" wersji glocka z Ksc. Więc zamek powinien pasować. Quote Link to post Share on other sites
NinjaDude Posted April 2, 2011 Report Share Posted April 2, 2011 Albo ty się mylisz albo panowie z Coyote http://www.casg.pl/product-pol-326-KSC-Glock-17-full-metal-nowa-wersja-.html Tak, chodziło mi G&P, a nie zauważyłem, że autor tematu źle napisał nazwę. Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted April 2, 2011 Report Share Posted April 2, 2011 Z tego co rozumiem, to nie masz jeszcze tego zamka. Jeżeli się nie mylę, to: http://forum.wmasg.pl/index.php?/topic/29691-glock-17-ksc-problem-z-zamkiem/ Poczytaj sobie ten temat, jest o tym zamku oraz także wrzuciłem tam link do recenzji na zagranicznym forum - wygląda iż jest dość badziewny. Quote Link to post Share on other sites
NinjaDude Posted April 2, 2011 Report Share Posted April 2, 2011 Dzięki za ten temat. Nie ma co, nie opłaca się mieć oznaczeń, ale w zamian za zdrowie repliki :) Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted April 2, 2011 Report Share Posted April 2, 2011 Albo ty się mylisz albo panowie z Coyote http://www.casg.pl/product-pol-326-KSC-Glock-17-full-metal-nowa-wersja-.html Tak, chodziło mi G&P, a nie zauważyłem, że autor tematu źle napisał nazwę. "Nowa" wersja ma po prostu zmienione oznaczenia na brzydsze / mniej realistyczne... Quote Link to post Share on other sites
NinjaDude Posted April 3, 2011 Report Share Posted April 3, 2011 I nic poza tym? :0 Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted April 3, 2011 Report Share Posted April 3, 2011 I nic poza tym? :0 No nic, żadnej różnicy, obydwie klamki miałem w ręce i nie widziałem jakiejkolwiek różnicy, oprócz tych brzydkich oznaczeń... Quote Link to post Share on other sites
NinjaDude Posted April 3, 2011 Report Share Posted April 3, 2011 No to dzięki za uświadomienie :) Quote Link to post Share on other sites
NinjaDude Posted April 4, 2011 Report Share Posted April 4, 2011 (edited) Nie mogę edytować, a mam pytanie: Czy KSC od KWA różni się tylko oznaczeniami, czy wnętrzem także? Mam na myśli konkretnie modele 17 i 19. Edited April 4, 2011 by NinjaDude Quote Link to post Share on other sites
Guest Aztek_PL Posted April 4, 2011 Report Share Posted April 4, 2011 W KWA seryjnie montowany jest metalowy zamek bez oznaczeń. W KSC masz plastikowy ze żłobieniami w kształcie prawdziwych oznaczeń (pierdoła). Quote Link to post Share on other sites
NinjaDude Posted April 4, 2011 Report Share Posted April 4, 2011 W KSC też jest metalowy. Zdecydowałem się na KWA- nie będę płacił 100 zł za lipne oznaczenia :) Quote Link to post Share on other sites
morbus Posted April 4, 2011 Report Share Posted April 4, 2011 W KWA seryjnie montowany jest metalowy zamek bez oznaczeń. W KSC masz plastikowy ze żłobieniami w kształcie prawdziwych oznaczeń (pierdoła). Jesteś w 100% pewien tego co piszesz ? Ja mam dwa glocki 19 jeden z KSC i drugi z KWA i oba mają zamki z tworzywa, przy czym KSC ma swoje oznaczenia a KWA jest "goły". Quote Link to post Share on other sites
NinjaDude Posted April 4, 2011 Report Share Posted April 4, 2011 Bo są wersje z zamkami metalowymi i z tworzywa :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts