Fairbairn Posted April 23, 2007 Report Share Posted April 23, 2007 (edited) Witam! Czy moglby ktos podac mi roznice pomiedzy tymi dwoma karabinkami (wykluczajac oczywiscie znaczek marines;)), jakies roznice w 'metalowosci', silniku ?: M4A1 oraz G&P Full Metal M4A1 (Limited Edition: Marine Logo) Czy w ktoryms z nich (albo w obydwu) kolba jest metalowa? Edited April 23, 2007 by Fairbairn Quote Link to post Share on other sites
Kosmo Posted April 23, 2007 Report Share Posted April 23, 2007 Na pewno nie ma w żadnym z nich metalowej kolby bo w orginalnej broni ostrej jest kolba wykonana z ABS. Z tego co czytałem to tylko pierwsze modele M16 miały montowane metalowe kolby ale za bardzo obciążały karabin i wyeliminowali je wstawiając kolbę z ABS'u. A o karabinach i różnicach niech wypowie się ktoś kto miał z nimi styczność. Quote Link to post Share on other sites
osek Posted April 24, 2007 Report Share Posted April 24, 2007 Poza logo są identyczne! Quote Link to post Share on other sites
Small_Hunter Posted April 24, 2007 Report Share Posted April 24, 2007 Różnica jest taka, że ta droższa wersja jest składana przeż żółtków z GP, a ta tańsza, przez żółtków z WGC. Praktycznie, nie widziałem jeszcze żadnego customa, wktórym wszystko by było złożone poprawnie, bez polamanych elementów ala taplate, selektor ognia, elementy komory hopup (pewnie nie chciało zaskoczyć, więc montowali na wcisk...). Zaznaczam że kilku kumpli już nabylo, więc nie pisze o odosobnionym przypadku. Quote Link to post Share on other sites
Gallain Posted April 24, 2007 Report Share Posted April 24, 2007 Róznice między marine logo a zwykłym są żadne, oprócz tego, że marine ma brzydsze body. Sam mam zwykłą i nie zameniłbym jej na Marine. Quote Link to post Share on other sites
clown Posted April 25, 2007 Report Share Posted April 25, 2007 że marine ma brzydsze body ale za to jaki lans z logo USMC :P Quote Link to post Share on other sites
sweety_killer Posted April 25, 2007 Report Share Posted April 25, 2007 chyba wręcz odwrotnie...ega na body to wymysł żółtków dla żółtków którzy chcą być bardziej marines niż marines Quote Link to post Share on other sites
Baykos Posted April 25, 2007 Report Share Posted April 25, 2007 (edited) Różnica jest taka, że ta droższa wersja jest składana przeż żółtków z GP, a ta tańsza, przez żółtków z WGC. Praktycznie, nie widziałem jeszcze żadnego customa, wktórym wszystko by było złożone poprawnie, bez polamanych elementów ala taplate, selektor ognia, elementy komory hopup (pewnie nie chciało zaskoczyć, więc montowali na wcisk...). Zaznaczam że kilku kumpli już nabylo, więc nie pisze o odosobnionym przypadku. U mnie brakowało sprężynki dociskającej hopa do gearboxa ( sprężynka z długopisu załatwiła sprawę, chociaż i tak hop był bardzo szczelny) sam silnik był zbyt mocno dokręcony, reszta BDB. Edited April 25, 2007 by Bajkos Quote Link to post Share on other sites
nom4k Posted August 14, 2007 Report Share Posted August 14, 2007 ja niestety mam z logo usmc i chce wymienić na logo colta. nie wiem czemu ale nie kręci mnie bycie marine 8) Quote Link to post Share on other sites
nagrab Posted August 15, 2007 Report Share Posted August 15, 2007 ja niestety mam z logo usmc i chce wymienić na logo colta. nie wiem czemu ale nie kręci mnie bycie marine 8) To po co kupiłeś z logo usmc. Różnicy nie ma żadnych między repliką z oznaczeniami colt'a i usmc. Jest jedna, logo usmc śmierdzi mi trochę tandetą. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts