Mortoś Posted April 25, 2007 Report Share Posted April 25, 2007 Witam, szukałem na forum i nie mogłem znaleźć tematu konkretnie o tej replice http://www.military.pl/?prod=53&cat=28 . Więc pytam się grzecznie posiadaczy bądź "testerów" tej oto repliki jak się ona sprawuje i czy warta jest swojej ceny. Proszę o opinie :) Pozdro Mortoś Quote Link to post Share on other sites
Ariel_ Posted April 25, 2007 Report Share Posted April 25, 2007 Prawdopodobnie ma hopka ustawionego na kulki 0,12, dlatego ma niewielki zasięg na kulkach 0,2g. Warta ceny nie wiem czy jest, niby ma wiele metalowych części ale metal nie zawsze = super mega wytrzymałość. Niby klamka HG HU TM jest full plastik ale strzela zadziwiająco dobrze i jest dość wytrzymała, to samo np. Desert Eagle UHC. Ogólnie ta Sigma jest z najwyzszej półki, a z doświadczenia wiem że klamki CyberGuna ( KWC ), nawet te tańsze są bardzo dobre. Jeśli chodzi o mnie to bym jednak nie kupował sprężynowego pistoletu w takiej cenie, bo za tyle można mieć juz długiego XMa lub M16a1 też z Cyber Guna. Quote Link to post Share on other sites
0L0 Posted April 26, 2007 Report Share Posted April 26, 2007 Nawet nie ma się nad czym zastanawiać, po prostu kupuj :D Miałem 2 egzemplarze, wykonanie cudowne. W środku niemal sam metal, waga 850g, duża moc i zasięg. Awaryjność - brak :mrgreen: Pod hopka zawsze można coś podłożyć i będzie kręcił kulki 0,2 ;) Quote Link to post Share on other sites
Mortoś Posted April 26, 2007 Author Report Share Posted April 26, 2007 aha :), a jak z celnością i zasięgiem na 0.2? no i jeszcze co na zewnątrz jest metalowe? Quote Link to post Share on other sites
0L0 Posted April 26, 2007 Report Share Posted April 26, 2007 Celność i zasięg lepsze od np. deserta UHC ;) Na zewnątrz metalowe są... lufa zewnętrzna, prowadnica sprężyny powrotnej i ta zapadka blokująca zamek w tylnej pozycji. Reszta (poza zamkiem) nawet w oryginale jest z tworzywa ;) Quote Link to post Share on other sites
Mortoś Posted May 1, 2007 Author Report Share Posted May 1, 2007 Czy mógłby ktoś porównać tą sigmę z Coltem National Match'em i S&W 1911? Wszystkie 3 modele wydają mi się godne uwagi ale nie wiem który najbardziej się "opłaca" a chce się zakupić dobrą sprężynę boczną w amerykańskim klimacie :) Quote Link to post Share on other sites
wrak Posted May 2, 2007 Report Share Posted May 2, 2007 Miałem colta i sigmę ale sigma biła colta na łeb np celnoscią . Quote Link to post Share on other sites
Mortoś Posted June 3, 2007 Author Report Share Posted June 3, 2007 wie ktoś gdzie teraz można dostać tą sigme? na www.military.pl i www.cybergun.pl jest niedostępna już od dłuższego czasu... Quote Link to post Share on other sites
Guest XX_XX Posted June 26, 2007 Report Share Posted June 26, 2007 na www.military.pl i www.cybergun.pl jest niedostępna już od dłuższego czasu... Juz jest dostępny. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts