Bat_Sirius Posted May 15, 2014 Report Share Posted May 15, 2014 Tri-color to zapewne SAS/SBS bądź podobne jednostki (UKSF) i to z czasu drugiej zatoki perskiej. Chociaż to jest np. bardzo ciekawe zdjęcie: http://data6.gallery.ru/albums/gallery/38660--13396487-.jpg Quote Link to post Share on other sites
Corey Posted May 15, 2014 Report Share Posted May 15, 2014 Most unit personnel are Parachute Regiment soldiers, Royal Marine commandos or RAF Regiment gunners. Powiedziałbym, że bardzo armijny sprzęt. Tak przykładowo np. RMC http://www.eliteukfo...nd-chara-36.php Dokładnie i żeby było zabawniej używają L85 a nie jak większość sądzi M4... ;) Quote Link to post Share on other sites
Pimpson Posted September 22, 2018 Report Share Posted September 22, 2018 Cześć, orientujecie się może gdzie dostać w Polsce koszerne długie magi do L85? Znalazłem gdzieś używane długie amerykańskie, ale nie wiem gdzie można kupić ich trochę więcej. Ktoś coś? God save the Queen Quote Link to post Share on other sites
Bat_Sirius Posted September 28, 2018 Report Share Posted September 28, 2018 Co rozumiesz przez koszerne długie magi? Ostre 30tki do A1 raczej ciężko będzie dorwać. A2 miało już magazynki od HK i później emagi. Quote Link to post Share on other sites
Pimpson Posted October 5, 2018 Report Share Posted October 5, 2018 Magi do A1. Mogą być asg, niekoniecznie ostre - chodzi o to, że te brytyjskie 30 do A1 są dłuższe niż standardowe 30 STANAGi, przynajmniej tak wnioskuję ze zdjęć brytoli. Jak się mylę, poprawcie mnie Quote Link to post Share on other sites
Bat_Sirius Posted October 10, 2018 Report Share Posted October 10, 2018 Mam ostry magazynek A1 i Emaga są identycznej długości. Do kilku replik Elek były dłuższe magi niż standardowe, ale powinny być normalnej długości, ot taka ciekawa pomyłka producentów. Quote Link to post Share on other sites
Bat_Sirius Posted July 29, 2019 Report Share Posted July 29, 2019 To może mały update jako, że w UK zachodzą zmiany w uzbrojeniu. - LSW praktycznie już się nie spotyka, wyparte przez L129A1 od LMT (karabin pełni dwie role zależnie od zamontowanej optyki) - minimi 5.56 podobno wymieniane jest na wersję 7.62 nato - jednostki liniowe otrzymują L85A3 (nowa szyna i elcan os4x na grzbiecie, ale co ciekawe zdjęcia z starym susatem też się trafiają) - SFSG otrzymało nowe uzbrojenie tj. L119A2 (Colt Canada) i HK417 jako DMR. Źródła wskazują, że posiadane przez nich L119A2 są malowane tak jak armijne L85, czyli coyote brown - Fleet protection group royal marines przezbroili się na C8 od Colt Canada (L119A1) - Pathfinder Platoon przezbrojony na C8 od Colt Canada (L119A1) Quote Link to post Share on other sites
Plotka Posted March 19, 2021 Report Share Posted March 19, 2021 Szczerze mówiąc całkiem pozytywnie się zaskoczyłam, bo pomimo tych 14(?) lat w wątku dalej coś przybywa. Powoli i mało, ale jednak :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts