meczet Posted May 6, 2007 Report Share Posted May 6, 2007 Witam. W moim ak mam następujący problem: Strzelałem sobie cały czas aż nagle z niewiadomych przyczyn po puszczeniu palca ze spustu leci cały czas seria. Od tamtej pory cały czas gdy podłączam baterie zaczyna strzelać. Spust chodzi i odskakuje normalnie. PS. Jeśli ktoś wie jak rozwiązać ten problem to prosił bym o napisanie dokładnie krok po kroku jak rozebrać i co zrobić. Z góry dzięki i czekam na odp. Pozdro Quote Link to post Share on other sites
ATISHOO Posted May 6, 2007 Report Share Posted May 6, 2007 Może coś nie tak z kablami albo bezpiecznikiem? Quote Link to post Share on other sites
meczet Posted May 6, 2007 Author Report Share Posted May 6, 2007 nie wiem, nie rozbierałem jeszcze. a jeśli z kablami coś nie tak to jak to naprawić? Quote Link to post Share on other sites
mily22 Posted May 6, 2007 Report Share Posted May 6, 2007 Miałem ten sam problem z tym że w ak 74 cymy potem sie zrobił tak ,że jak podłaczałem bateria to cały czas strzelał ale wysłałem go na gwarnacje do krakmana jutro powinnien być. :) Ps sam próbowałem to zrobiić samemu ale chyba sie niedało albo nie umiałem :-) Quote Link to post Share on other sites
tofik___ Posted May 6, 2007 Report Share Posted May 6, 2007 Powodów może być multum, od zwykłego przebicia w kablach do zablokowania kostki stykowej między blaszkami styków. Poprostu trzeba rozebrać i obejżeć. pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
awful Posted May 6, 2007 Report Share Posted May 6, 2007 (edited) dokładnie tak,jak pisze przedmówca: opcja A: nie cofa sie kostka stykowa ta przy spuście(sprawczy czy styki nie wyskoczyły i czy sprezynka cofająca nie spadła/zerwała się. za cofanie sie spustu odpowiada inna spręzynka. +dodatkowo płytka selektora ognia cały czas zamyka obieg.(przetestuj czy mozesz wyłączyć tą drogą) jeżeli np- mozesz za pomocą przełącznika trybu ognia zablokować spust, to znaczy,ze płytka selektora się porusza- i bardziej prawdopodobna robi się opcja B ... opcja B: masz zwarcie i prąd płynie bezpośrednio do silnika z pominięciem ww układów. w sumie mało prawdopodobne bo byłyby duze straty napięcia i miałbyś niższy ROF(jeśli wogóle jakiś ;) ) anyway- rozebrać trzeba :) Edited May 6, 2007 by awful Quote Link to post Share on other sites
koonik Posted May 6, 2007 Report Share Posted May 6, 2007 W cymie płytka selektora nie ma tych blaszek, a kostka zlutowana jest na stałe. BTW kable i tak terzeba wymienić, bo stockowe do niczego się nie nadają. Quote Link to post Share on other sites
awful Posted May 6, 2007 Report Share Posted May 6, 2007 (edited) mhmm Myślałem,ze cyma ma standardowe rozwiazania skoro jest kopią... mój błąd...sorki... Posty do wywalenia. No i dzięki za uświadomienie :) Edited May 6, 2007 by awful Quote Link to post Share on other sites
0L0 Posted May 7, 2007 Report Share Posted May 7, 2007 Miałem kilka takich przypadków. Problemem była blokująca się kostka stykowa w plastikowej obudowie. Lekkie spiłowanie okrągłuch wypustek na kostce pomagało za każdym razem. Quote Link to post Share on other sites
meczet Posted May 7, 2007 Author Report Share Posted May 7, 2007 Nawet na blokadzie sputu strzela. ps. jak rozłożyć guna? doszedłem do momentu że trzyma sie tylko (GB) na tym metalowym co w selektor wchodzi? nie chce wyrwać żeby nic nie popsuć... Quote Link to post Share on other sites
Kiwi Posted May 7, 2007 Report Share Posted May 7, 2007 Wyjmij ten bolec, a następnie wyjmij GB z komory zamkowej. Ps. Chyba było już o tym na forum ;) Quote Link to post Share on other sites
meczet Posted May 12, 2007 Author Report Share Posted May 12, 2007 Ale własnie chodzi mi o to jak wyjąc ten bolec? Quote Link to post Share on other sites
Kiwi Posted May 12, 2007 Report Share Posted May 12, 2007 Normalnie, po prostu go wyjmij. U mnie też trochę mocno siedział. Możesz posłużyćsięszczypcami, albo coś ;) Quote Link to post Share on other sites
meczet Posted May 15, 2007 Author Report Share Posted May 15, 2007 Z tym już sobie poradziłem, ale teraz nie wiem w jakim temacie czy gdzieś są fotki GB razem z zespołem spustu i innymi bajerami. Chciałem porównać mój GB z innnymi. pozdro Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts