tuzla Posted May 16, 2007 Report Share Posted May 16, 2007 Witam , chciałbym nabyć karabin snajperski w przedziale 2000-2500zł tylko nie oreintuje się jakie będzie najlepszy. Prosze o pomoc. Pozdrawiam. Link to post Share on other sites
AWR_Ronin Posted May 16, 2007 Report Share Posted May 16, 2007 Zależy co Ci się podoba :). Najlepiej wybierz sobie jakiś model APSa od Maruzena. Robią je w formie replik różnych broni choć większość podzespołów jest wymienna. Ronin Link to post Share on other sites
tuzla Posted May 16, 2007 Author Report Share Posted May 16, 2007 hmm tylo z gaziakami czytalem że po 40 - 50 m kulka leci gdzie chce i ustrzelic kogos to..... Link to post Share on other sites
Hallor Posted May 16, 2007 Report Share Posted May 16, 2007 Maruzeny to springi... chyba ze sie przerobi ]:-> Link to post Share on other sites
tommy_pl Posted May 16, 2007 Report Share Posted May 16, 2007 (edited) Ale jeżeli chodzi o karabiny snajperskie od Tanaki to wcale niejest że po przeleceniu 45 m kulka leci gdzie sobie chce. Bron tej firmy odznacza sie naprawde bardzo dobra powtarzalnocia strzałów i niema na co narzekać a zasiegu dużo wiekrzego nieosiągniemy bez ingerencji w podzespoły w zadnym karabinie snajperskim. Moim zdaniem świetną bronią jest m700 Tanaki. Dwie wersje na Specshopie do wyboru A.I.C.S i zwykla :D Wg mnie M700 A.I.C.S bedzie najleprzym wyborem a ze jego cena u nas to 1999 zł to jeszcze mozna na cos wydac np: na bipoda , lunete lub części do srodeczka :P Edited May 16, 2007 by tommy_pl Link to post Share on other sites
Matteusz Posted May 16, 2007 Report Share Posted May 16, 2007 G&P - SPR/A link Za takie pieniądze warto to kupić. Link to post Share on other sites
tuzla Posted May 16, 2007 Author Report Share Posted May 16, 2007 tylko 380 fps to nie rasowa snajperka... a czy jest ktoś czy mógłby mi zrecenzjować Tanaka - M700 A.I.C.S. ? Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted May 16, 2007 Report Share Posted May 16, 2007 A poszukać to nie łaska?? :? Link to post Share on other sites
tuzla Posted May 16, 2007 Author Report Share Posted May 16, 2007 o coś prosisz zaraz wonty, szukalem nie znalazlem takiej która mi odpowiada. Link to post Share on other sites
wrogi Posted May 16, 2007 Report Share Posted May 16, 2007 (edited) Poczytaj na temat APS TYPE 96 http://snajperasg.pl/product_info.php/prod...f15ee10516685b1 http://fusion.czteryporyroku.biz.pl/readar...hp?article_id=5 Edited May 16, 2007 by wrogi Link to post Share on other sites
AWR_Ronin Posted May 17, 2007 Report Share Posted May 17, 2007 Co byście nie mówili to i tak spring bije na głowę gaziaka pod większością względów. Przede wszystkim niezawodność (komu wysiadł zawór w magazynku gazowym wie o czym mówię - później pełno zabawy i babraniny). Elektryk też jest niezłym rozwiązaniem ale... Jego upgrayde wyjdzie baaardzo drogo. Dobry spring jest więc najlepszym rozwiązaniem pod względem ceny i niezawodności. Ronin p.s. W gaziaku powtarzalność zawsze będzie gorsza niż w springu. Może być niezła, ale springa nigdy nie dogoni. Link to post Share on other sites
Black Posted May 17, 2007 Report Share Posted May 17, 2007 Natomiast w dużych upgradach sprężynowych replik problemem jest siła, którą należy przyłożyć do przeładowania. W gaziakach to sama przyjemność... Link to post Share on other sites
tommy_pl Posted May 17, 2007 Report Share Posted May 17, 2007 No to jest zupelnie inna sprawa tzn przyjemność z przeładowania bo przy mocno przerobionej spreżynce nielada wyzwaniem bedzie przeładowac to ustrojstwo :D A gaziaka to jednym palcem sie przeładuje nawet :P HisLiver Link to post Share on other sites
barbie Posted May 17, 2007 Report Share Posted May 17, 2007 Gazowe mają małą powtarzalność oddanego strzału. Są bardzo zależne od warunków atmosferycznych. Link to post Share on other sites
tuzla Posted May 17, 2007 Author Report Share Posted May 17, 2007 a co sądzice o m15 a 4 + 460 fps z lunetka i precka ? Link to post Share on other sites
AWR_Ronin Posted May 17, 2007 Report Share Posted May 17, 2007 Niezły karabin "parasnajperski" (raczej dla strzelca wyborowego, do wsparcia drużyny). Jak chcesz się bawić w snajpera z prawdziwego zdarzenia to najlepiej będzie przekroczyć granicę 500 fps-ów (co dla elektryka jest baaardzo drogie). Ronin Link to post Share on other sites
tuzla Posted May 17, 2007 Author Report Share Posted May 17, 2007 hmm a tanaka m700 to dobry sprzęt ? Link to post Share on other sites
Matteusz Posted May 17, 2007 Report Share Posted May 17, 2007 Wiele tutaj mówiono o niej. Gazówka (jeżeli o gazówce myślisz) jak wiadomo jako snajperska broń jest trochę gorsza od spręzyny. Dlatego popatrz trochę za sprężynami na np. specshop.pl czy asgshop.pl Link to post Share on other sites
Guest Kret Posted May 17, 2007 Report Share Posted May 17, 2007 To pytanie jeszcze wzgledem M24/APS (choc wiem, ze byly juz takie watki). Ktory z tych systemow, obiektywnie patrzac, jest lepszy, czyli: - latwiej sie podkreca do +540 fps - ma wieksza dostepnosc czesci Wyglad zewnetrzny az tak mnie nie interesuje. Wstepne rozeznanie po sklepach wskazuje na M24, prosilbym o komentarz jesli ktos mial oba lub mozliwosci porownania. Pozdrawiam Kret Link to post Share on other sites
Hallor Posted May 17, 2007 Report Share Posted May 17, 2007 A ja z gazowkami sie nie zgodze - to wszystko kwestia wylozonej kasy i pracy. Zreszta.. jak tylko dojedzie do mnie Maruzen (+1.5 miesiaca na obrobke ;) ) to sie przekonamy ;) H. Link to post Share on other sites
royal Posted May 17, 2007 Report Share Posted May 17, 2007 Posiadam SWD Dragunow Atoza z ASG Shop i moim zdaniem ten karabin snajpereski jest to jeden ze springów którego sie opłaca kupić. Pozdro Link to post Share on other sites
tuzla Posted May 17, 2007 Author Report Share Posted May 17, 2007 a wlasnie co sadzice o tym SWD Dragunow Atoza ? Podobno dobry ale po upgrade ciężko chodzi.... Link to post Share on other sites
maxavelli Posted May 17, 2007 Report Share Posted May 17, 2007 A poszukaj ty sobie... Link to post Share on other sites
RAI wilku Posted May 17, 2007 Report Share Posted May 17, 2007 Kret, więcej części znajdziesz do APSa, chyba. Poza tym Maruzen jest chyba lepiej wykonany niż CA (a to chyba istotne skoro flaki w obu przypadkach i tak idą na bok). Chyba, bo Maruzena i CA już nie mam od dłuższego czasu, a wiadomo rynek się zmienia. Link to post Share on other sites
kelo Posted May 18, 2007 Report Share Posted May 18, 2007 Najlepszym zakupem moim zdaniem będzie aps 2 nie ważne, jaka jej wersja, ale aps 2 a to z jednego powodu gdyż nie ma regulowanego hop siupa. A jak zapewne wiesz, że przy tuningu siłowym hop siup siada. cały czas się rozregulowuje a jeśli chodzi o części to na WCG znajdziesz wszystko a jeśli nie tam to na redwolfie. Sam jestem posiadaczem APS2 SV i jeśli chodzi o naciąganie sprężyny to idzie zadziwiająco lekko. To aż dziwne obojętnie, co dostaniesz czy m24 czy draga tam wszędzie idzie ciężko sprężyna. A jeśli chodzi o m24 nie kupuj rozlatuje się. Link to post Share on other sites
Recommended Posts