Halfling86 Posted May 22, 2007 Report Share Posted May 22, 2007 Hej W tym roku 20-25 lipca odbędzie się kolejna już, trzecia edycja postapokaliptycznego konwentu OldTown. Już teraz wiem, że będzie on głównie nastawiony na ciągłego, 5 dniowego LARPa. Najważniejsze! Nie jest to zlot ASG. To ciągły LARP z elementami ASG (wiadomo, że w przyszłości rządzą spluwy i prawo silniejszego). Gwoli informacji. OldTown to nie jest tradycyjny konwent. Nie spodziewajcie się czystych sal, bieżącej wody czy innych wygód. Staramy się jak najwierniej odwzorować życie w postapokaliptycznym miasteczku. Czasem brakuje nawet wody. A wiedzcie, że na OldTown, jest naprawdę gorąco (temperatury w ciągu 12.00 - 17.00 dochodzą do 30 stopni). Do najbliższego sklepu jest godzina drogi piechotą w jedną stronę. Idzie się po gołej płycie lotniska, w pełnym słońcu, a wkoło tylko pola buraków, ziemniaków i innych pyr :-P . Do najbliższego strumyczka jest 0,5 godziny w jedną stronę. Organizatorzy zapewniają czystą wodę, a codziennie rano wyrusza karawana do miasta po zakupy, także aż tak źle nie jest. Jednak trzeba liczyć się z tym, że czasem może zabraknąć i jednego i drugiego. Wstęp tylko od 18 lat. Pewne czynniki decydują, że nie chcemy brać odpowiedzialności za osoby nieletnie. Co na samym OldTown? Standardowych prelekcji i konkursów uświadczycie mało. A to z tego względu, że skupiamy się na bardzo rozbudowanym LARPie. Klimatyczny strój jest obowiązkowy. Do tego ASG, wybory miss OldTown, StrongMan OldTown, zawody gladiatorów no i oczywiście wieczorne imprezy. Sam byłem, jadłem, piłem i się dobrze bawiłem. W imieniu organizatorów polecam. www.oldtown.org.pl Borys Quote Link to post Share on other sites
Tathagata Posted May 22, 2007 Report Share Posted May 22, 2007 Zapowiada się ciekawie, zaczynam ostrzyć miecz, uruchomię licznik Geigera i oczywiście zabieram moją replikę. Będzie dobrze, jeśli tylko dostanę urlop w tym terminie postaram się zjawić. :wink: Fallout rządzi... Quote Link to post Share on other sites
Popski Posted May 23, 2007 Report Share Posted May 23, 2007 Juz od pewnego czasu ostrze sobie na Oldtowna zęby :> Quote Link to post Share on other sites
szmerglu Posted May 23, 2007 Report Share Posted May 23, 2007 bywam od początku - panowie w mundurach są niemile widziani ;) To Larp a nie zlot ASG - w sumie nie powinno być tutaj o nim informacji z racji tego iż jeszcze zjada sie ludzie mylący ten konwent z strzelaniem Quote Link to post Share on other sites
Cthulhu Posted May 23, 2007 Report Share Posted May 23, 2007 Flap tyle mi naopowiadał, że chyba się wybiorę ;) Quote Link to post Share on other sites
Halfling86 Posted May 23, 2007 Author Report Share Posted May 23, 2007 (edited) bywam od początku - panowie w mundurach są niemile widziani ;) To Larp a nie zlot ASG - w sumie nie powinno być tutaj o nim informacji z racji tego iż jeszcze zjada sie ludzie mylący ten konwent z strzelaniem Wiesz Szmerglu, już na samym początku napisałem tak jak trzeba "Najważniejsze! Nie jest to zlot ASG. To ciągły LARP z elementami ASG (wiadomo, że w przyszłości rządzą spluwy i prawo silniejszego)." i tego warto sie trzymać. Do tego dla przypomnienia przytoczę drugi fragment: "Klimatyczny strój jest obowiązkowy." Dlaczego nie powinno być tutaj informacji o OldTown? Często ludzie, którzy wcześniej bawili się w RPG, LARPy fantasy i postapo, teraz regularnie strzelają się w ASG. Osobiście i gram w RPG, planszówki i strzelam sie regularnie z moją ekipą. Po za tym ludzie od ASG, mają często niebanalne pomysły, co tylko przemawia na korzyść OldTown. Pozdrawiam Borys (barman z kapeluszem, w zielonej hawajce) Edited May 23, 2007 by Halfling86 Quote Link to post Share on other sites
Popski Posted May 23, 2007 Report Share Posted May 23, 2007 Moze zaznacz duzymi literami i na czerwono ze sobie raczej nie postrzelają na tym LARPie. Quote Link to post Share on other sites
Guest Kret Posted May 23, 2007 Report Share Posted May 23, 2007 Nie traktuj wszystkich uczestnikow tego forum miara wlasnego srodowiska, Szmerglu. Nie raz sie z BoBami szwendalo i wojowalo na kulki. Ja sam chetnie sie wybiore, jesli uda mi sie znalezc czas. A przy okazji: Standardowych prelekcji i konkursów uświadczycie mało. "A gdy sie znudza wszelkie sztuki, seks, gwalt i sadyzm, dzieci - kwiaty, co beda chlonac nasze wnuki, w celu podniety? ...Referaty" Moze po prostu ich nie robcie, co? ;) Quote Link to post Share on other sites
szmerglu Posted May 23, 2007 Report Share Posted May 23, 2007 Kret szpoko szpoko ;) pozdrów od SGSu Rhotaxa jak będziesz miał możliwość :) Miałem na myśli przekazanie tego czego obawiaja się orgowie : czyli by nie pomylono tego zlotu z zlotem asg I nie traktuje miarą swojego środowiska które to notabene jest organizatorami tego konwentu :P Pozdrawiam Kawalerie Berg ;) Quote Link to post Share on other sites
smoq84 Posted May 24, 2007 Report Share Posted May 24, 2007 To ja może napiszę tak: Rok temu przez cały zlot (5 dni) wystrzeliłem dosłownie kilkanaście kulek! A żeby było ciekawiej to byłem przywódcą Raiders, czyli najbardziej agresywnej frakcji ze wszystkich. :P Niech to będzie dla was wyznacznikiem jak duży związek ma ten zlot z ASG :] (to co prawda troszeczkę skrajny przypadek, ale jednak powinien on dać do myślenia wszystkim którzy zechcą przyjechać :) ) @szmerglu: współorganizuje jak już - wszak nie tylko my maczamy w tym paluszki ;) Quote Link to post Share on other sites
szmerglu Posted May 24, 2007 Report Share Posted May 24, 2007 @szmerglu: współorganizuje jak już - wszak nie tylko my maczamy w tym paluszki ;) True true - mój błąd Wszystkich pominiętych przepraszam :P Quote Link to post Share on other sites
Kemer Posted May 24, 2007 Report Share Posted May 24, 2007 Inna sprawa, że na Lotnisku w Kluczewie jest troche miejsc, gdzie można wziąść broń, kumpli i się postrzelać :-) Quote Link to post Share on other sites
sledz Posted June 14, 2007 Report Share Posted June 14, 2007 (edited) A po drodze dostać wpieprz od Raiderów, zostać obrabowanym i zgwałconą. Dla własnego dobra nie kręćcie się poza miastem w zbyt małych grupach. Edited June 14, 2007 by sledz Quote Link to post Share on other sites
Jumbo Posted July 2, 2007 Report Share Posted July 2, 2007 A po drodze dostać wpieprz od Raiderów, zostać obrabowanym i zgwałconą. A żeby tak nie było dopilnują tego Rengersi... 8-) Quote Link to post Share on other sites
JimBO Posted July 5, 2007 Report Share Posted July 5, 2007 Troszkę szkoda, że jest to 5 dni, bo nie dostanę urlopu :/ Miłej zabawy wam życzę :) Od 3 miesięcy się paliłem na tego LARP-a ale dostałem robotę i się klops zrobił... Quote Link to post Share on other sites
szmerglu Posted July 7, 2007 Report Share Posted July 7, 2007 zawsze możesz przyjechać na weekend ;) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts