Jendker1 Posted June 28, 2008 Report Share Posted June 28, 2008 Witam uzywa ktos low cap'ow pj'a w replikach g&p ? szukam dobrych tanich low lub mid capow ;) Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted June 30, 2008 Report Share Posted June 30, 2008 Używam real-capów PJ, STARA, mida MAGa i próbowałem hi-capa boyi. Wszystko w replice boyi ze stokową komorą. Najgorzej sprawował się hi-cap. Po uciążliwych walkach z komorą, udało się doprowadzić wszystkie magi do stanu używalności. Latają dosyć konkretnie w gnieździe, ale podają znakomicie. Zrezygnowałem z podklejania na korzyść rzep-fixa w gnieździe - sprawuje sie świetnie. Quote Link to post Share on other sites
Fedi Posted July 4, 2008 Report Share Posted July 4, 2008 Witam! Może ktoś z was używa real-capów STARa lub P&J w replice m16 G&P? Pozdro ! Quote Link to post Share on other sites
Maciek1 Posted July 4, 2008 Report Share Posted July 4, 2008 Tak, ja używam STARów. Po odpowiednim podklejeniu podają jak trzeba. Quote Link to post Share on other sites
Fedi Posted July 4, 2008 Report Share Posted July 4, 2008 Co to za podklejenie ? ;> Interesują mnie jeszcze te od P&J. Quote Link to post Share on other sites
Maciek1 Posted July 4, 2008 Report Share Posted July 4, 2008 Nie wiem jak w PJ ale w STARach musiałem dać 2-3 warsty szkota na sama tylną ściankę maga i jedną na około maga. Po takim podklejeniu podają nawet przy moim ROFie który na auto wysysa mi kulki co do jednej. Quote Link to post Share on other sites
Fedi Posted July 4, 2008 Report Share Posted July 4, 2008 Ok dzięki wielki. Poczekam do niedzieli jeszcze może ktoś wypowie się na temat P&J ;) Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted July 5, 2008 Report Share Posted July 5, 2008 PJ są odrobinę większe - mniej latają niż STAR. Quote Link to post Share on other sites
Fedi Posted July 5, 2008 Report Share Posted July 5, 2008 Dzięki.Jednak wybrałem lowcapy Classic Army. Quote Link to post Share on other sites
shaw Posted October 30, 2008 Report Share Posted October 30, 2008 (edited) Czy jest mi ktoś w stanie powiedzieć czy Mid-Capy MAGa do M4 ( http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=3094 ), bezproblemowo "siedzą" i podają kulki w M4 P&J II generacji ? Z góry dzięki za odpowiedź :) Edited October 30, 2008 by shaw Quote Link to post Share on other sites
shaw Posted November 2, 2008 Report Share Posted November 2, 2008 Nie mam możliwości edycji stąd kolejny post. Magazynek MAGa przetestowany- siedzi w gnieździe ładnie i podaje kulki bez problemu. Quote Link to post Share on other sites
Ari Posted January 13, 2009 Report Share Posted January 13, 2009 Czy ktoś może użytkuje magazynki Mid-cap od CA na 130 kulek? Czy magi podaja bezproblemowo ? Czy po dłuższym użytkowaniu sprężyny się nie wygniataja nie podajac wszystkich kulek? Quote Link to post Share on other sites
thor_ Posted January 15, 2009 Report Share Posted January 15, 2009 Najlepsze są realcapy Stara... Dlaczego? Bo jak w stresowej sytuacji na szybko się je zmienia i rzuca na glebę to nie chce się po nie wracać i ich szukać lepiej kupić nową paczkę ;) Quote Link to post Share on other sites
madjong Posted January 21, 2009 Report Share Posted January 21, 2009 Wtedy co tygodniowa gra ASG kosztuje tyle co Paintball albo i więcej ;) Quote Link to post Share on other sites
thor_ Posted January 21, 2009 Report Share Posted January 21, 2009 Ale stresa nie ma ;) A to warte pewnych poświęceń ;) Quote Link to post Share on other sites
Karcen Posted January 24, 2009 Report Share Posted January 24, 2009 Co do magazynków firmy MAG kupiłem jednego mid capa tej firmy i niestety nie polecam - po załadowaniu go kulkami wystarczy dosyć lekko go uderzyć ręką żeby wszystkie kulki wyleciały z magazynka. Magazynek jest przeznaczony do AK 74 więc nie wiem jak z tymi do emek, generalnie lepiej zastanówcie się czy warto kupować magazynki tej firmy i nie wybrać czegoś droższego. Quote Link to post Share on other sites
madjong Posted January 25, 2009 Report Share Posted January 25, 2009 (edited) Z MAGami jest ogólnie tak: jaka cena taki magazynek... 1. denko od sprężyny odpada NOTORYCZNIE 2. lubią się połamać, rozłączyć na dwie połówki 3. baaardzo nie lubią gównianych kulek ( P&J, Gunfire, inne nołnejmy ) 4. lubią jak się je czyści, i napełnia kulkami dobrej jakości typu Blaster, G&G 5. ten element który łączy komorę HU i magazynek - nie wiem jak to się pr0fesjonalnie nazywa, w każdym razie połamał mi się ostanio w gnieździe magazynka... mowa o tych do serii M4/M16 do MP7 są duużo lepsze. Edited January 25, 2009 by madjong Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted February 10, 2009 Report Share Posted February 10, 2009 Nie mam na razie bardzo złych doświadczeń z midami MAG m4/m16. Uwagi odnośnie użytkowania: - ładny kolor, solidny plastik. - od jakiegoś czasu nie trawią P&J - wydaje mi się, że jakość tych kulek spadła ostatnio. Zjawisko niestety standardowe dla mid-capów. - w jednym z midów zablokował mi się ten element na końcu sprężyny, który dopycha kulki. Utknął na zakręcie "kanału". Łatwa naprawa. To można uznać za wpadkę. - dobre kulki podają znakomicie, podsumowując warte były tych 20 zł/szt, które za nie zapłaciłem :) Quote Link to post Share on other sites
Silk Posted September 21, 2009 Report Share Posted September 21, 2009 Panowie... Jakieś pomysły aby mag od P&J wszedł do gniazda od CA? Wejdzie do połowy i blokada dalej nie chce... Pozdrawiam Silk Quote Link to post Share on other sites
augustox Posted October 21, 2009 Report Share Posted October 21, 2009 Piłowanie, ale ja bym sobie odpuścił. Lepiej sprzdaj i kup boy'owskie lub CA A co do magów, wszystkie wymienione magi sprawdzałem w m4 3gen JG z plastik body hi-cap BOYI bez zastrzeżen, tak samo mid-cap JG. Low'y BOYia też sobie chwale tylko że jeden wchodzi luźno,drugi ciaśniej a trzeci tak ciężko że ani nie próbuje go podłączać. Sprawa low P&J ma się tak samo. W replik P&J owszem,ale do wszystkich innych praktycznie wcale. Midy KA też dobrze pasują i podają. Aktualnie posiadam BOYowskie Hk i np. mid G&P się nie zakleszcza gdzie w JG siedzi idealnie. Tak myślę nad mid'ami MAGa, miałem je w mp5 i było super. Ciekawe jak tu... Jak dobrze pójdzie jutro w moje ręce wpadną Aresy na 85bbs, zoboczymy ;) Quote Link to post Share on other sites
Silk Posted November 23, 2009 Report Share Posted November 23, 2009 Przypiłowałem i wchodzą P&J. Teraz zastanawiam się nad REALami od STARa. Podobno podają bezproblemowo. Ale jak jest z kompatybilnością? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts