Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Magi firmy P&J , MAG , STAR (i innych firm) do M15

Recommended Posts

Używam real-capów PJ, STARA, mida MAGa i próbowałem hi-capa boyi. Wszystko w replice boyi ze stokową komorą. Najgorzej sprawował się hi-cap.

Po uciążliwych walkach z komorą, udało się doprowadzić wszystkie magi do stanu używalności. Latają dosyć konkretnie w gnieździe, ale podają znakomicie. Zrezygnowałem z podklejania na korzyść rzep-fixa w gnieździe - sprawuje sie świetnie.

• 3 months later...
  • 2 months later...

Co do magazynków firmy MAG kupiłem jednego mid capa tej firmy i niestety nie polecam - po załadowaniu go kulkami wystarczy dosyć lekko go uderzyć ręką żeby wszystkie kulki wyleciały z magazynka. Magazynek jest przeznaczony do AK 74 więc nie wiem jak z tymi do emek, generalnie lepiej zastanówcie się czy warto kupować magazynki tej firmy i nie wybrać czegoś droższego.

Z MAGami jest ogólnie tak: jaka cena taki magazynek...

1. denko od sprężyny odpada NOTORYCZNIE

2. lubią się połamać, rozłączyć na dwie połówki

3. baaardzo nie lubią gównianych kulek ( P&J, Gunfire, inne nołnejmy )

4. lubią jak się je czyści, i napełnia kulkami dobrej jakości typu Blaster, G&G

5. ten element który łączy komorę HU i magazynek - nie wiem jak to się pr0fesjonalnie nazywa, w każdym razie połamał mi się ostanio w gnieździe magazynka...

mowa o tych do serii M4/M16

do MP7 są duużo lepsze.

Edited by madjong
  • 3 weeks later...

Nie mam na razie bardzo złych doświadczeń z midami MAG m4/m16.

Uwagi odnośnie użytkowania:

- ładny kolor, solidny plastik.

- od jakiegoś czasu nie trawią P&J - wydaje mi się, że jakość tych kulek spadła ostatnio. Zjawisko niestety standardowe dla mid-capów.

- w jednym z midów zablokował mi się ten element na końcu sprężyny, który dopycha kulki. Utknął na zakręcie "kanału". Łatwa naprawa. To można uznać za wpadkę.

- dobre kulki podają znakomicie, podsumowując warte były tych 20 zł/szt, które za nie zapłaciłem :)

• 7 months later...
  • 5 weeks later...

Piłowanie, ale ja bym sobie odpuścił. Lepiej sprzdaj i kup boy'owskie lub CA

A co do magów, wszystkie wymienione magi sprawdzałem w m4 3gen JG z plastik body

hi-cap BOYI bez zastrzeżen, tak samo mid-cap JG. Low'y BOYia też sobie chwale tylko że jeden wchodzi luźno,drugi ciaśniej a trzeci tak ciężko że ani nie próbuje go podłączać. Sprawa low P&J ma się tak samo. W replik P&J owszem,ale do wszystkich innych praktycznie wcale. Midy KA też dobrze pasują i podają.

Aktualnie posiadam BOYowskie Hk i np. mid G&P się nie zakleszcza gdzie w JG siedzi idealnie. Tak myślę nad mid'ami MAGa, miałem je w mp5 i było super. Ciekawe jak tu... Jak dobrze pójdzie jutro w moje ręce wpadną Aresy na 85bbs, zoboczymy ;)

• 1 month later...