ziomal Posted May 28, 2007 Report Share Posted May 28, 2007 (edited) Witam Przed chwilą znalazłem to na allegro co o tym myślicie? http://www.allegro.pl/item200440993_jedyne...i_w_polsce.html Ten filmik z youtuba nawet ciekawy wie ktoś o tym cos? Edited May 28, 2007 by ziomal Quote Link to post Share on other sites
rostal Posted May 31, 2007 Report Share Posted May 31, 2007 Widziałem podobne RPG7 na imprezie w Szklarach pod Wrocławiem i tamto było bardziej Rosyjskie, z tym że nie było na granaty z GG tylko wkładało się do niego fajerwerki z odciętym patykiem i podpalało =D Był dość ciekawy efekt. Pzdr. Quote Link to post Share on other sites
ziomal Posted May 31, 2007 Author Report Share Posted May 31, 2007 (edited) No to powiedziałeś, myślałem że ktoś trochę bardziej ambitnie się wypowie na ten temat. Możliwe że będziemy mieli pierwszego polskiego czy nawet pierwszego europejskiego producenta replik a ty mówisz o rpg na fajerwerki. Z tego co się dowiedziałem to możliwe że chłopaki zrobią więcej takich replik, a kto wie może jeszcze jakieś inne będą robić. Edited May 31, 2007 by ziomal Quote Link to post Share on other sites
xxxFENCExxx Posted May 31, 2007 Report Share Posted May 31, 2007 Zgrubsza to to przypomina RPG 7. Już bliżej niz dalej Nasze też nie było repliką - ale dzięki celownikowi ma bardziej bojowy wygląd. Z tym że kosztowało ze 120 zł. Generalnie koncepcja z granatem słuszna. Quote Link to post Share on other sites
comando44 Posted June 1, 2007 Report Share Posted June 1, 2007 Wasze, tzn? Była to po prostu rura wyglądająca jak RPG, czy jakoś to działało? Co do ceny RPG z allegro, podejżewam,że kolesie zrobili je uzywając częsci gotowego grantnika, a jego koszt wliczyli w koszt całej inwestycji-stąd te 700zł. Quote Link to post Share on other sites
ziomal Posted June 1, 2007 Author Report Share Posted June 1, 2007 Napisali mi że mechanizm spustowy nie jest pobrany od granatnika, ani żadna inna część i że resztę również sami zrobili. Quote Link to post Share on other sites
Talib Posted June 1, 2007 Report Share Posted June 1, 2007 Tutaj masz kompletny temat dot. budowy tej właśnie RPG przez KBSa. Jeśli nie działa, to trezeba się zarejestrować, polecam to forum!! Quote Link to post Share on other sites
ziomal Posted June 1, 2007 Author Report Share Posted June 1, 2007 No w sumie dużo to się z tego forum nie dowiemy, bo chyba tylko tyle że zastanawiali się trochę jak zrobić wylot i jak go przymocować. Quote Link to post Share on other sites
Talib Posted June 2, 2007 Report Share Posted June 2, 2007 Co chyba nie przeszkadza w zadaniu konkretnych pytań samemu twórcy tej RPG, prawda?? a nie lamentowania i domyślania się.... Quote Link to post Share on other sites
xxxFENCExxx Posted June 2, 2007 Report Share Posted June 2, 2007 Mechanizm spustowy można wziąć z byle pistoleciku - zabawki za 5 zł. Granat sie odpala naciskajac czymkolwiek na zawór - "spłonkę" z tyłu. Wystaczy żeby dysza w to stuknęła - można też po prostu wystrzelić kulkę. Ja nie raz odpalałem granat "z ręki" - po prostu naciskając palcem. Quote Link to post Share on other sites
rostal Posted June 2, 2007 Report Share Posted June 2, 2007 Dokładnie, żadna to filozofia i skoro chłopaki sami to zrobili to jakoś ciemno widzę ''seryjną produkcję'' =] Pzdr. Quote Link to post Share on other sites
fiedotow Posted June 4, 2007 Report Share Posted June 4, 2007 ziomal... wejdź na forum i pytaj. Możesz równie dobrze zadać pytanie autorowi. To nie boli. Chyba, że wolisz wszystko na tacy... Moim zdaniem KBS odwalił kawał dobrej roboty. Quote Link to post Share on other sites
Guest Kret Posted June 4, 2007 Report Share Posted June 4, 2007 Co do ceny RPG z allegro, podejżewam,że kolesie zrobili je uzywając częsci gotowego grantnika, a jego koszt wliczyli w koszt całej inwestycji-stąd te 700zł. Poczytaj opis konstrukcji. To projekt autorski. Cena jest bardzo dobra jak za taki produkt. Quote Link to post Share on other sites
xxxFENCExxx Posted June 4, 2007 Report Share Posted June 4, 2007 Dobrze chłopaki kombinują (najważniejsze, że się komuś chce) - a cenę zweryfikuje rynek. Quote Link to post Share on other sites
fiedotow Posted June 4, 2007 Report Share Posted June 4, 2007 No jeśli poczytacie jak powstawał, to się przekonacie, że z oryginały jest tyle co... :wink: Quote Link to post Share on other sites
ziomal Posted June 10, 2007 Author Report Share Posted June 10, 2007 Jest nowa aukcja http://www.allegro.pl/item204749524_jedyne...gro_gratis.html i gratisa dobrego dodaja Quote Link to post Share on other sites
ziomal Posted June 12, 2007 Author Report Share Posted June 12, 2007 Uwaga 2Jest już możliwość zamówienia RPG full metal i prawdziwe drewno, w podobnej cenie do tego. Osoby Chętne mogą składać zamówienia na kps@poczta.onet.pl Przesyłka i Płatności Dopisali to do aukcji. Z tego co widzę to już chyba wszystko nam się wyjaśniło co do produkcji. pozdro Quote Link to post Share on other sites
mig Posted June 20, 2007 Report Share Posted June 20, 2007 http://heavyasg.com/ Quote Link to post Share on other sites
gunmaniak Posted June 26, 2007 Report Share Posted June 26, 2007 Może firma heavyasg wpadnie na pomysł aby wypożyczyć redakcji wmasg jeden egzemplarz do testów? Quote Link to post Share on other sites
Chaves Posted July 13, 2007 Report Share Posted July 13, 2007 Dla mnie ta replika nie robi zbyt dobrego wrażenia. Wygląda raczej plastikowo, jak zabawka dla dzieci. Aktualnie jestem w wojsku (011 ddc :twisted: :uśmiech: ) gdzie jestem celowniczym RGPpanc 7w i często ten kawał żelastwa dźwigałem na ramieniu. Swoją drogą dziwna wydaje mi się koncepcja granatnika przeciw pancernego, który zamiast granatu wystrzeliwuje jedynie chmarę kulek. No ale komuś może się to podoba...? Quote Link to post Share on other sites
Kiwi Posted July 13, 2007 Report Share Posted July 13, 2007 Takie granatniki są stosowane w airsofcie od daaawna. Tak samo jak podczepiane granatniki kalibru 40mm. I dośćdużo ludzi mimo wszystko je używa ;) Quote Link to post Share on other sites
Chaves Posted July 13, 2007 Report Share Posted July 13, 2007 (edited) Myślę, że nie ma co porównywać podczepianych do karabinu granatników, a granatników przeciwpancernych jak RPG-7. Zresztą, polemika nad sensem w air sofcie takich ciekawostek to już raczej inny temat... Edited July 13, 2007 by Chaves Quote Link to post Share on other sites
mig Posted July 14, 2007 Report Share Posted July 14, 2007 (edited) Nie do końca nie ma co porównywać, do RPG-7 istnieją też granaty odłamkowe (OG-7W), ale wyglądają zupełnie inaczej niż przeciwpancerne PG-7WM (ten model jest w zestawie z repliką RPG-7 HAG). edit - literówka Edited July 14, 2007 by mig Quote Link to post Share on other sites
Beryl Posted July 29, 2007 Report Share Posted July 29, 2007 Na stronie są zdjecia nowej wersji granatnika Quote Link to post Share on other sites
mig Posted July 29, 2007 Report Share Posted July 29, 2007 Wygląd o niebo lepszy a cena niewiele większa - 800 zł. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts